Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy mókuskerékben érzem magam...

Egy mókuskerékben érzem magam a babámmal. Mi erre a megoldás?

Figyelt kérdés

Leszögezem: imádom a kislányom, aki nagyon jó baba is, rengeteget vártunk Rá...

De: semmilyen segítséget nem kapok. Se a férjemtől, se a nagyszülőktől. Mindenki nagyon szereti, odavannak Érte, de csak addig, amíg mosolygós, vidám. Ha nem így van, akkor mindenki kihátrál...

Apuka mindent alárendel annak, hogy Ő dolgozik. Ha itthon van: egész nap dolgozott.

Miközben én is dolgozom a hét minden napján, még éjjel is.

Nagyon szépen sikerült kialakítanom egy napirendet, ami tök jól működik, de ez a monotonitás mostanra kezd már nagyon terhes lenni nekem. Fizikailag is egyre nehezebben bírom, hogy cipelni, tartogatni kell a babámat -ha pl. nyűgös- és senki sem veszi át. Egy idő után a hátam majd beszakad, amitől én is csak türelmetlenebb, feszültebb leszek. Jól esne időnként egy 10 perces masszázs, de ha megkérem a férjemet, a válasz vagy az, hogy Ő most fáradt, vagy az, hogy Ő utál masszírozni. Ha elmennék masszőrhöz, akkor kész logisztika, hogy hogy oldjuk meg addig a babát, ki vigyázzon rá; na meg luxus dolgokra szórnám a pénzt. Pedig teljesen kikészít már ez a hátfájás...

Kész logisztika még takarítani, főzni is a baba mellett, mert alig van el, ha nem Vele foglalkozom.

Korábban sportoltam, ami nagyon jól esne most is, de nincs 'Én időm', amikor ezt megtehetném.

A férjemmel is többet vitatkozunk már. Ő nem érti meg a problémáimat, hiszen itthon vagyok egész nap...

2019. febr. 17. 09:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Nekem is nagyon nehéz volt anno, férjem folyton dolgozott, null segítség, nekem is nehéz volt tartani a babát, sokszor sírva altattam, napról napra éltem, csak a túlélés számított. De tényleg. H mikor lett jobb? Az idő!!! Egyre nagyobb és egyre könnyebb, kezdem érezni élek, végre. Most lesz 2 és fél éves. Kitartás, csak ezt tudom mondani, idővel jobb lesz.
2019. febr. 17. 17:28
 22/26 anonim ***** válasza:
Ennel is irod, hogy te oltoztetted a gyereketeket, meg te pakoltal ossze neki. De o miert nem oltoztette, aztan meg pattogott is? Szerintem menjetek el valahogy terapiara, mert ennek nem lesz jo vege. Ugy hangzik, mintha koloncok lennetek neki, mintha nem orulne nektek, nem szeretne veletek lenni, vagy mintha nagyon nem talalna onmagat ebben az egesz megvaltozott szerepkorben. Barmelyik is all fenn, magatol a leirasod alapjan nem hiszem, hogy ez megoldodik.
2019. febr. 17. 21:02
 23/26 A kérdező kommentje:

Azt nem hinném, hogy minket nem szeretne, vagy teher lennénk neki. Egyszerűen nem tudja elhinni, hogy tényleg ennyi teendő van egy baba körül, hogy 'csak itthon lenni' nem azt jelenti, hogy egész nap henyélek. Fogalma sincs arról, hogy amögött, hogy a kislányunk kiegyensúlyozott, vidám; mennyi munkám van.

Ő ugyanúgy éli az életét, mint amikor még nem volt gyerekünk: gondol egyet, s már indulunk is; ha fáradt, vagy egy kiadós ebéd után akármikor szundíthat egyet; ha elmegyünk a barátainkhoz, Ő jót beszélget, dohányzik, én meg nem győzöm lekötni valamivel a gyereket, hogy Ő ezt háborítatlanul tehesse- mert hát kell neki a kikapcsolódás, hiszen egész héten dolgozott...

Az, hogy nekem ez a 'csöbörből vödörbe' effektus- mellékes. Pontosabban észre sem veszi. Ha már nagyon tele a hócipőm az egésszel, és kifakadok; akkor az hiszti...

2019. febr. 17. 22:50
 24/26 anonim ***** válasza:

Hát pedig a párodat te ismered, neked kell tudnod milyen észérvekkel lehet őt meggyőzni.Itt a válaszolók mind le lettek pontozva, tehát a sok válaszból nem sok hasznos van (legalábbis úgy tűnik pontozás alapján).

Nem tudom amúgy mekkora a babátok, de el kell kezdened megfelelően kommunikálni a pároddal ,mert most még csak szomorú vagy és boldogtalan, de majd leszel ennél rosszabban is.Ha baba akkor gondolom 1 év alatti.Hidd el meg kell tanítanod a párodnak, hogy legyen apa, mert ha nem teszed ahogy nő a babád és járni kezd stb..stb.. egyre több dolog lesz amire nem biztos ,hogy ráérsz vagy amiben kell a segítség.Ezt a párod meg kell értse valahogy.Ülj le vele és mond meg neki amit itt utoljára írtál.Gondolja végig.Meg gondolja végig hogy te ugrassz éjszaka is és a többi és a többi..

Ha meg olyan gáz férjed van, hogy ésszel nem éri fel az egészet akkor előbb -utóbb majd elhidegültök teljesen,te a sértődöttség miatt ő meg azért mert azt gondolja egy hisztis hp vagy.Szóval érdeked, hogy számára érthetően mond el a problémád és érzéseid ha szereted a férjed.Család akkor lesztek ha mindketten kiveszitek a részetek a gyereknevelésből.Még akkor is ha a férjed szerint az a nő dolga, egy fürdetés és pelenkázásba vagy épp játékba nem hal bele,ha igen akkor rossz embernek szültél.

2019. febr. 17. 23:06
 25/26 anonim ***** válasza:
A helyedben kész tények elé állítanám. Tessék itt a gyerek, most el kell mennem itthonról. Mit csinál? Bezár?
2019. febr. 18. 11:57
 26/26 anonim ***** válasza:
Megint leirtal egy ujabb helyzetet, amiben te mindent megteremtesz neki a piheneshez. Miert nem nyomod a kezebe a gyereket, te meg csinalod, amit szeretnel? Miert nem szervezel valami elfoglaltsagot, oket meg hagyod kettesben?
2019. febr. 18. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!