Egy mókuskerékben érzem magam a babámmal. Mi erre a megoldás?
Leszögezem: imádom a kislányom, aki nagyon jó baba is, rengeteget vártunk Rá...
De: semmilyen segítséget nem kapok. Se a férjemtől, se a nagyszülőktől. Mindenki nagyon szereti, odavannak Érte, de csak addig, amíg mosolygós, vidám. Ha nem így van, akkor mindenki kihátrál...
Apuka mindent alárendel annak, hogy Ő dolgozik. Ha itthon van: egész nap dolgozott.
Miközben én is dolgozom a hét minden napján, még éjjel is.
Nagyon szépen sikerült kialakítanom egy napirendet, ami tök jól működik, de ez a monotonitás mostanra kezd már nagyon terhes lenni nekem. Fizikailag is egyre nehezebben bírom, hogy cipelni, tartogatni kell a babámat -ha pl. nyűgös- és senki sem veszi át. Egy idő után a hátam majd beszakad, amitől én is csak türelmetlenebb, feszültebb leszek. Jól esne időnként egy 10 perces masszázs, de ha megkérem a férjemet, a válasz vagy az, hogy Ő most fáradt, vagy az, hogy Ő utál masszírozni. Ha elmennék masszőrhöz, akkor kész logisztika, hogy hogy oldjuk meg addig a babát, ki vigyázzon rá; na meg luxus dolgokra szórnám a pénzt. Pedig teljesen kikészít már ez a hátfájás...
Kész logisztika még takarítani, főzni is a baba mellett, mert alig van el, ha nem Vele foglalkozom.
Korábban sportoltam, ami nagyon jól esne most is, de nincs 'Én időm', amikor ezt megtehetném.
A férjemmel is többet vitatkozunk már. Ő nem érti meg a problémáimat, hiszen itthon vagyok egész nap...
A hangod felemelése nélkül magyarázd el ezt férjednek.
Pl. hogy a feltöltődéshez kell neked napi egy óra kocogás, tőle egy kis kényeztető masszázs, heti pár alkalommal meg pl. babatorna, babaúsztatás, stb. Ha nem álltok rosszul, akkor jöhetne bejárónő takarítani, kb 9-10 ezer most hetente egy 100 négyzetméter körüli kisebb ház takarítása.
Ha közös életetekhez a te vagyonod (ideértve a szüleidtől kapottat is) komolyan hozzájárult, akkor ezt nem tekintheti súlytalannak. Ha meg még baba születése előtt jól is kerestél, akkor meg pláne nem.
Én nagyon megértelek. Fenékbe is billenteném a férjem, ha semmit nem segítene! Amíg ő dolgozik 8 órát, te 18-at, úgyhogy ezentúl felezni kell. Te sem mondod délután 4-kor, hogy lejárt a műszak, neki kötelessége mindenből kivenni a részét, mert sajnos a kapcsolatotok is rohamosan romlani fog. Ő is eltudja vinni a babát levegőzni 1-2 órát, tud fürdetni, de bátran porszívózhat is, vagy összedobhat egy vacsorát. Pénz ide vagy oda, ha ennyire nem segítene, én bizony hívnék bébiszittert és elmennék lazítani. A kedves mamákat is noszogatni kell, jöjjenek és segítsenek. Már az is segítség, ha megfőznek, vagy sétálnak a babával. Muszáj, hogy legyen magadra is időd, mert egy fáradt, elégedetlen nő nem sok jót ígér....
Kérj segítséget, legyél kicsit önzőbb, muszáj.
70 % os, nem minden baba alszik am nappal !
Az enyem 3* 20 percet aludt ujszulott koratol kb. 1 eves koraig.
Valoszinuleg nem vesz komolyan, nem latja, neked milyen rossz, mert mindent megcsinalsz. Elmondod neki, mi a baj, de nem koveti cselekves. Ezen az segit, ha elhatarozod elore, hogy a kovetkezo ilyen helyzetben mit teszel, es ezt vele is kozlod. Nem otszor, megcsak ne is ketszer. Vagy mondd meg neki, hogy csereljetek, mert neked ez igenis 0-24 oras keszenlet, ha ez neki nem munka, akkor maradjon o itthon, te majd visszamesz dolgozni, o meg csinaljon akkor meg mindent a haztartastol kezdve a gyerekkel egyutt. Es mivel ez ugyis csak lablogatas, hetvegen neked el kell utaznod xy-hoz, es mire hazaersz, legyen rend, fott etel, legyen kitakaritva, es a gyereket is lassa el szepen. Es tenyleg menj el. Nem vesz komolyan.
- Szervezz magadnak rendszeres programot, amikor a ferjednek kell vigyaznia a gyerekre (munka/sport/nyelvtanfolyam, barmi).
- Kerj fizetett segitetseget, amikor mas vigyaz a gyerekre.
- Rendelj etelt.
- Menj el csontkovacshoz, masszorhoz. A penzetek kozos gondolom.
- Hagyd, hogy o is segitsen (ilyen is van, hogy az apa azt erzi, hogy az anya nem hagyja).
- Osszatok fel a hazi munkat, hogy ki, mit csinal, es o mikor veszi at a gyereket, miben segit. En ezt ugy csinaltam, hogy felsoroltam, hogy mikbol valaszthat, es o valasztott belole egyet, aztan egyre tobb mindent csinaltunk kozosen.
- Es meg egyszer, igen, ertheto, hogy o is faradt, es az o energiaja is veges, akkor viszont ujabb embert erdemes bevonni a gyerek/haztartas ellatasaba. Jo, ne takaritson, de akkor fizesse a takaritonot, meg rendeljetek atmenetileg az etelt.
Ha pedig mindezeken kiakad, akkor johet a parterapia/csaladterapia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!