Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy mókuskerékben érzem magam...

Egy mókuskerékben érzem magam a babámmal. Mi erre a megoldás?

Figyelt kérdés

Leszögezem: imádom a kislányom, aki nagyon jó baba is, rengeteget vártunk Rá...

De: semmilyen segítséget nem kapok. Se a férjemtől, se a nagyszülőktől. Mindenki nagyon szereti, odavannak Érte, de csak addig, amíg mosolygós, vidám. Ha nem így van, akkor mindenki kihátrál...

Apuka mindent alárendel annak, hogy Ő dolgozik. Ha itthon van: egész nap dolgozott.

Miközben én is dolgozom a hét minden napján, még éjjel is.

Nagyon szépen sikerült kialakítanom egy napirendet, ami tök jól működik, de ez a monotonitás mostanra kezd már nagyon terhes lenni nekem. Fizikailag is egyre nehezebben bírom, hogy cipelni, tartogatni kell a babámat -ha pl. nyűgös- és senki sem veszi át. Egy idő után a hátam majd beszakad, amitől én is csak türelmetlenebb, feszültebb leszek. Jól esne időnként egy 10 perces masszázs, de ha megkérem a férjemet, a válasz vagy az, hogy Ő most fáradt, vagy az, hogy Ő utál masszírozni. Ha elmennék masszőrhöz, akkor kész logisztika, hogy hogy oldjuk meg addig a babát, ki vigyázzon rá; na meg luxus dolgokra szórnám a pénzt. Pedig teljesen kikészít már ez a hátfájás...

Kész logisztika még takarítani, főzni is a baba mellett, mert alig van el, ha nem Vele foglalkozom.

Korábban sportoltam, ami nagyon jól esne most is, de nincs 'Én időm', amikor ezt megtehetném.

A férjemmel is többet vitatkozunk már. Ő nem érti meg a problémáimat, hiszen itthon vagyok egész nap...

2019. febr. 17. 09:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
21%
Ja, es a hordozokendo/csatos hordozo oriasi segitseg egy babaval, igy nem szakadt le a kezem, feltettem a hatamra, siman takaritottam, foztem, o meg elvezte, hogy nezheti.
2019. febr. 17. 10:55
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Csatos hordozoval a babaval is lehet kozosen maminbabazni, hastancolni youtubeos vodeok alapjan. Persze ertem, hogy en-idore vagysz, de en pl. igy tudtam megoldani, hogy legyen tobb sport. A gyerek imadta.
2019. febr. 17. 10:57
 13/26 anonim ***** válasza:
76%
Sajnálom, hogy így alakult. Érdemben nem tudok segíteni, de vannak olyan edzőtermek, ahol vigyáznak a gyerekekre, amíg anya vagy apa sportol. Esetleg ilyen lehetőségnek utána nézhetnél, picit talán ez is segít.
2019. febr. 17. 11:29
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Mit és hány órában dolgozik a férj? Én csak 8-ban, így amint hazaértem, szoptatáson kívül minden örömmel csinálok. Masszírozni én sem imádok, de könyörgöm, az a 10 perc, ha jól esik neki, az a mimimum amit megtehetek. Ketten vállaltunk gyereket.

Ha ő 12 órázik pl, akkor hétvégén lehet szépen sétálni menni a babával, meg le lehet foglalni. Te meg tudsz pihenni, vagy amit szeretnél.

2019. febr. 17. 11:41
 15/26 anonim ***** válasza:
70%

Én aterzem a helyzeted.Az első évben senkivel se volt el a babának csak velem.Ha eltuntem üvöltött és persze apuka,nagyi szépen hoztak utánam, hogy sír inkább visszaadják.Neha én is azt éreztem amit te írsz szerintem.A párom nem kifejezetten a baba közelében segített, inkább megfőzött ha úgy volt vagy ilyesmi.Nekem meg pontosan arra lett volna szükségem, hogy egyedül legyek kicsit.

Nálunk akkor változott a helyzet mikor 3-4 napig nem takarítottam ki.Mondta, hogy kosz van ,én meg mondtam, hogy látom,de a gyerek mellett nem lehet normálisan takarítani (10honaposan járt). Párom nem egy takaritomuvesz utalja,ezért inkább a gyerekre vigyázott 😂😂 Mostanában már magától eszébe jut néha sétálni elvinni.Nem túl gyakran,de felotlik benne.A lányunk meg egyre jobban elfogadja hogy nem csak anya van és egyre jobban el van a nagyikkal is.(16 hónap alatt értünk el idáig)Probald ki te is ezt a pároddal hátha működik 😊 Kitartást kívánok neked.

2019. febr. 17. 11:55
 16/26 anonim ***** válasza:
66%

En is ezt erzem, viszont en nem hagynam ezt a ferjemnek. Nem is hagyom, nem vagyok a hazicseledje. Ha így állunk hogy o dolgozik akkor en is, es a gyerek az en munkam az ove meg a munkahelye? Hja es a takaritas/fozes stb? Az a hobbim? Nem. Elmagyaraztam h dolgozik mondjuk 9orat, akkor en 9orat egyedul vagyok, kvazi mindenki a dolgat vegzi, aztan szepen hazajon akkor nem a tv elott kell dogleni, hanem vagy lehet segiteni a hazimunkaban vagy a babaval. Vagy ha o a teve elott akar ulni akkor en meg nem fogok fozni meg takaritani.

Nekem a masik ilyen a betegseg. Ha egy anya beteg attol meg anya. Es háziasszony es ugye ha csed/gyed miatt otthon van akkor ugye otthon van. Ha egy ferj beteg tappenzre megy es mit csinal? Haldoklik otthon. Na nekem ez a bajom.

Amugy a megoldas h a napirendet igyekezz ugy feldobni h jarjatok kozossegbe a ferjedet meg meggyozni h a gyereketek nem egy feladat es te meg nem vagy szolgalo.

2019. febr. 17. 13:24
 17/26 anonim ***** válasza:
29%

Ha csak anyát ismeri, akkor persze, hogy másnál sír. Persze van egy szeparációs korszak (klasszikusan 8 hótól egy évesig), de pár hetesen vagy hónaposan jellemzően még akad egy-két szimpatikus családtag, és ezt ki kell használni. Szerintem az apákat is szoktatni kell, hogy nem a világvége, ha akad egy kis sírás, és bár persze szoptatni nem tudják, ha arra lenne igény, de pl. meccsnézés közben nagyon jól lehet büfiztetni, vagy nagyon egészséges büszkén sétálni vele akár órákat a parkban babakocsival... és nem kell megijedni tőle, ha út közben ölbe kérezkedik, mert unja a felhőket vagy épp nehezebben jön ki egy puki :) Ha nem vállalják be, mert kényelmes így a dolgok rendje, vagy az anya félti őket az ilyen kisebb bukkanóktól, és az apáknak ezért nincs lehetőségük sem a gyerekükkel az együttlétre, hogy fogják egymást megismerni? Nem lehet csak elméletben és kötelességből kötődni egymáshoz, ahhoz közös élmények kellenek mindkettejüknek.

Szóval ha már szuper napirendetek van (ami nem minden babánál alakul ki, légy érte hálás), csak tudod mikor lesz éhes, és mikor van az, amikor bátran apára hagyhatod 1-2 órát. Lehet, hogy először béna lesz, de tuti büszke magára és túl fogják élni :), úgyhogy nyugodtan dobd őket a mély vízbe és jelentsd be, hogy pl. szombatonként délelőtt eljársz valahová.

2019. febr. 17. 13:40
 18/26 anonim ***** válasza:
48%

Ehh... Az nem kifogàs, hogy a férjed dolgozik. Azt a gyereket ketten vàllaltàtok, az ő dolga is, hogy gondoskodjon róla, nem csak anyagilag. Add neki oda a gyereket, kutya kötelessége vigyàzni rà rendesen. Te egésznap vele vagy, felkelsz éjszaka többször is, hogy róla gondoskodj, plusz amit mellette megcsinàlsz, ott a hàztartàs. Ez nem 8-10 óràs munkaidő hanem 24, kialvatlanul, hónapokig.

Ne haragudj, hogy ezt így ide írom, nekünk nincs gyerek, nem is szeretnénk. Kutyànk van, aki közös felelősség, és a férjem ugyanúgy gondoskodik róla ahogy én. Enni ad neki, kiengedi wcre, visszük dokihoz, tanítjuk stb. Foglalkozik vele ő is, akkor is ha fàradt, nyűgös stb. Mert a felelősség mindkettőnké.

Ez fokozottan érvényes ha az embernek gyereke van, nem is értem hogy gondolja ezt a pàrod. A gyerek az övé is. Munka utàn is. Csak mert te vagy vele otthon, attól még ki kellene venni belőle a részét. Kapcsolatteremtés, közös apa gyerek élmények, kötődés. Mind fontosak lennének. Elég felelőtlen a pali màr nem azért.... Teljesen olyan a viselkedése mintha ő nem akarta volna a kicsit. :(

2019. febr. 17. 14:49
 19/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jótanácsokat! Sajnos a férjem nem ilyen megértő ezekkel a dolgokkal kapcsolatban... Múltkor pont volt egy vitánk arról, hogy én lassú vagyok, amikor valahová el kell indulni. Tény és való, hogy utána készültem el, de:

Ő belugrott a gatyájába, magára rántott egy pulóvert, felvette a kabátját, és közölte, hogy mehetünk. Ehhez képest én overálba öltöztettem a kislányunkat, bekötöttem a hordozóba, nekem is át kellett öltöznöm, át kellett gondolnom, hogy minden van-e, ami a babánknak kell (játék, innivaló, cumi...stb.) és volt, amiért vissza is kellett mennem... És ebből vita kerekedett, hogy lassú vagyok. Persze nem hagyom magam, így sértődés, mosolyszünet lett belőle, ami csak lassan, napok alatt oldódott. Korábban nem voltak ilyen problémáink, és nagyon bánt, hogy végre itt van, akit mindennél jobban vártunk, akiért mindent megtettünk; és én mégsem voltam még soha ennyire magányos és mint nő boldogtalan...

2019. febr. 17. 14:51
 20/26 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, egészen más elképzelni valamit és benne élni. A gyerekvállalás tipikusan olyan, amiben az emberek csalódni szoktak, mert mégsem olyan, mint amilyennek elképzelik. Marha nagy teher és felelősség, na meg borzasztó idegesítő is egy gyerek. A férfiakat főleg szokta zavarni, hogy nem élhetik tovább az életüket annyival, hogy néha dob egy mosolyt a gyereknek, az asszony meg persze nem ugyanolyan, mint szülés előtt.
2019. febr. 17. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!