Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valakinek megromlott a kapcsol...

Valakinek megromlott a kapcsolata azért, mert nem ugyanannyi gyereket szerettek volna?

Figyelt kérdés
Mikor belevágtunk a gyerekvállalásba a párommal megbeszéltük, hogy négyig meg sem állunk. Két gyerekünk van már és a párom nem szeretne többet. Nem problémásak a gyerekek, jó alvók, minden rendben van velük. Mi is jól vagyunk, visszafogytam, odafigyelek magamra és persze Rá is. Egyszerűen annyit mondott, hogy két gyerekkel szerinte minden egyszerűbb, mint többel. Anyagilag simán beleférne több gyerek. Nem szeretnék ráeröltetni semmit, meg is értem, ha nem akar többet, de mégis valahogy mérges vagyok Rá. Mindig is több gyerekről beszéltünk és Ő most visszavonta az egészet. Zavar, mert tehetetlen vagyok, ez egy olyan kérdés, amit az ember vagy szeretne vagy nem, nem szeretném meggyőzni, mert magától kellene akarnia...

2019. febr. 16. 23:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mert a férjed gondolom belátja,hogy nem csak anyagi oldala van a nevelésnek. Időt is kell szánni rájuk ..

Én itt is a "minőség a mennyiség felett" elvet vallanám ! Legyél boldog , van egy szép családod,ne csinálj problémát ott ahol nincs.

Nem is beszélve arról,ha idősebbek lesznek,továbbtanulnak ,elindulnak az életben ,2-nek sokkal könnyebb lesz segíteni anyagilag is,akármennyire is azt mondod,most beleférne több .

Én megbékélnék a helyedben,nem hiszem,hogy nincs elég elfoglaltságod 2 mellett .. ha meg mégis annyi szabadidőd van,és megteheted,menj el tanulni ,vagy keress új hobbit magadnak.

2019. márc. 22. 01:35
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat Neked is, de szeretnék a kérdésemre választ kapni, nem véleményt.
2019. márc. 22. 10:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, én ismerek.

Miután a hosszas győzködés nem jött be, a csaj végül a hagyományosnak mondható "jajjj, véééletlenül terhes lettem" módszerhez folyamodott, gondolva, hogy a kész helyzettel majd csak megbékél a férje.

Hát nem jött be, le is lépett, míg pici volt a gyerek.

Ne kísértsd a sorsot.

2 egészséges gyerek nem egyszerűen szerencse, hanem áldás.

És hogy valami konstruktívat is mondjak: jegeljétek a témát fix ideig, mondjuk 3 évig, és akkor térjetek vissza rá.

3 év azért belátható időtartam, neked is kibírható, ugyanakkor elég hosszú ahhoz, hogy végül lehet, valamelyikőtök közben meggondolja magát és közös nevezőre juttok.

2019. márc. 22. 13:21
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves utolsó! Soha nem csinâlnék ilyet, hogy “véletlenül” teherbeesek. Nem beszélünk a témáról egyáltalán. Én tudom, hogy Ő mit szeretne és Ő is tudja, hogy én mit. Nem eröltetem, még csak szóba se hozom. Lehet majd később meggodolja magát:).
2019. márc. 22. 13:38
 15/16 anonim ***** válasza:

Talán ha főleg az ő fizetéséből gazdálkodtok, lehet, hogy a felelősséget érzi túl nagynak vagy mások az elképzeléseitek, mennyire fogjátok később támogatni a meglévőket. Aztán az is lehet, hogy szerinted a gyerekek jó alvók voltak és máris bombanő lettél az ágyban, de ő nem így élte meg (a babás korszakot a férfiak hajlamosak túldramatizálni, mint ami örökké tart), és most ahhoz képest minden olyan kényelmes, kár lenne változtatni rajta... És az is lehet, hogy te jónak érzed a párkapcsolatotokat és őt is becsülettel ellátod, de - akár pont azért, mert csak játszik a gyerekekkel - kicsit kívülállónak érzi magát valamiért.

Szerintem is jó ötlet annyit elmondani neki, hogy a te vágyaid nem változtak, és kérni, hogy gondolja át és mondjuk nyilatkozzon 1-2-3 év múlva (amit megbeszéltek) - lehet, hogy addig változik a véleménye.

2019. márc. 22. 15:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Azért azt nem mondom, hogy bomba lettem😅, de tény, hogy jobban nézek ki, mint mikor terhes lettem az elsőval. A babakorszak most másodjára tényleg tökéletes (lekopogom). Hogy a férjemet idézzem észre se vesszük, hogy itt van az öcsi. A terhesség nem volt felhőtlen, problémás volt másodjára, erről tudom, hogy nagyon bántja. De majd alakul idővel, kezdem megszokni a gondolatot, lehet csak átmenetileg.
2019. márc. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!