Valakinek megromlott a kapcsolata azért, mert nem ugyanannyi gyereket szerettek volna?
Mert a férjed gondolom belátja,hogy nem csak anyagi oldala van a nevelésnek. Időt is kell szánni rájuk ..
Én itt is a "minőség a mennyiség felett" elvet vallanám ! Legyél boldog , van egy szép családod,ne csinálj problémát ott ahol nincs.
Nem is beszélve arról,ha idősebbek lesznek,továbbtanulnak ,elindulnak az életben ,2-nek sokkal könnyebb lesz segíteni anyagilag is,akármennyire is azt mondod,most beleférne több .
Én megbékélnék a helyedben,nem hiszem,hogy nincs elég elfoglaltságod 2 mellett .. ha meg mégis annyi szabadidőd van,és megteheted,menj el tanulni ,vagy keress új hobbit magadnak.
Szia!
Igen, én ismerek.
Miután a hosszas győzködés nem jött be, a csaj végül a hagyományosnak mondható "jajjj, véééletlenül terhes lettem" módszerhez folyamodott, gondolva, hogy a kész helyzettel majd csak megbékél a férje.
Hát nem jött be, le is lépett, míg pici volt a gyerek.
Ne kísértsd a sorsot.
2 egészséges gyerek nem egyszerűen szerencse, hanem áldás.
És hogy valami konstruktívat is mondjak: jegeljétek a témát fix ideig, mondjuk 3 évig, és akkor térjetek vissza rá.
3 év azért belátható időtartam, neked is kibírható, ugyanakkor elég hosszú ahhoz, hogy végül lehet, valamelyikőtök közben meggondolja magát és közös nevezőre juttok.
Talán ha főleg az ő fizetéséből gazdálkodtok, lehet, hogy a felelősséget érzi túl nagynak vagy mások az elképzeléseitek, mennyire fogjátok később támogatni a meglévőket. Aztán az is lehet, hogy szerinted a gyerekek jó alvók voltak és máris bombanő lettél az ágyban, de ő nem így élte meg (a babás korszakot a férfiak hajlamosak túldramatizálni, mint ami örökké tart), és most ahhoz képest minden olyan kényelmes, kár lenne változtatni rajta... És az is lehet, hogy te jónak érzed a párkapcsolatotokat és őt is becsülettel ellátod, de - akár pont azért, mert csak játszik a gyerekekkel - kicsit kívülállónak érzi magát valamiért.
Szerintem is jó ötlet annyit elmondani neki, hogy a te vágyaid nem változtak, és kérni, hogy gondolja át és mondjuk nyilatkozzon 1-2-3 év múlva (amit megbeszéltek) - lehet, hogy addig változik a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!