Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem irritáló és...

Csak szerintem irritáló és kultúrálatlan ha valaki így nevezi/beszél a gyerekéről?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom azt a közösségi oldalakon, hogy az anyukák vagy apukák nem azt írják, hogy pl: "Tegnap beteg lett a 3 hónapos gyermekem." VAGY "Megyünk a játszótérre a 4 éves kislányommal." stb.

HANEM azt írják illetve gyakaran hallom, hogy: "Megyünk a játszótérre a 4 évesemmel." "Tegnap beteg lett a 3 hónaposom." Tehát úgy nevezik a gyerekeiket, hogy X hónaposom/évesem.

Én ki vagyok az ilyen "Tegnap hányt a másfél évesem." kifejezésektől. Erre legszívesebb kérdőre vonnám, hogy: "A másfél éves mid? Kutyád? Macskád? Hörcsögöd?"

Szerintetek is gáz így beszélni egy gyerekről vagy csak én vagyok túl érzékeny? 🤔

2019. febr. 4. 20:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen egyetértek veled. Az lehet az oka, hogy az anyukák mindig panaszkodnak, hogy hajat se tudnak mosni, annyi idejük nincs. Lehet már 1-2 szó kihagyása is megkönnyíti az életet. Ami még engem idegesít: pl: “ma kicsit fáj a hasunk”. Még egy van: amikor a szülők egymást Anyunak meg Apunak hívják. Mintha az ember teljes egyénisége megszűnne létezni a gyerekvállalás oltárán. Na nem is vagyok a játszóterek sztáranyukája, mert ha már elkerülhetetlen velük a beszélgetés, hát én elmondom a véleményemet... 😂
2019. febr. 4. 21:53
 12/35 A kérdező kommentje:
#11 Nekem is furák ezek a "fáj a hasunk" "ma kicsit nyűgösek vagyunk" és társai kijelentések. De ez a X hónapozás meg X évesezés random ismeretlenektől az utcán/facebookon hát, hogy is mondjam.. nem valami elegáns.
2019. febr. 4. 22:02
 13/35 anonim ***** válasza:
81%
Egészségetekre! (Egyébként gyerekeknél a kor egy bizonyos fejletségi szintet mutat. Ez viszont felnőttekre már nem igaz, ugyanis 3x-en túl is lehet valaki buta, mint a tök)
2019. febr. 4. 22:05
 14/35 anonim ***** válasza:
80%
Stresszes lehet az életed ha ilyeneken így kiakadsz. Le sem szrom ki hogyan hivatkozik a gyerekére. 😅
2019. febr. 4. 22:15
 15/35 anonim ***** válasza:
65%

Ne haragudj, de te mit csinálsz az utcán, hogy tök idegenek mennek oda hozzád beszélgetni a gyerekük ügyes-bajos dolgairól?

Én sem használom a lányom nevét, ha olyan emberrel beszélgetek, akinek nincs köze az életemhez, de mégis kapcsolatban vagyunk pl a munka miatt.

Facebookra főleg veszélyes kiírni egy gyerek nevét, de az is idélenül hangzik, hogy "a nagyobbik kislányom".

Mondjuk én a facebookon sem követek ismeretleneket.

2019. febr. 4. 22:36
 16/35 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem ez csak rövidités. Mint a gyt, gy.vállalás, gyed, de még az orvosok a gyápot is egyszerűsitik sima táppénzre

A fene se irja le huszmilliomodjàra hogy gyerek. De most én leirtam huszmilliomodegyedikre is ebben a kommentben :)

2019. febr. 5. 00:23
 17/35 anonim ***** válasza:
49%

Bocs, de szerintem is nagyon irritáló, nekem is bántja a szememet, ha valaki leírja és amikor mondja, ugyanúgy kérdőre vonnám, hogy a másfél éves midről beszélsz ????

De gondolj arra, hogy ez semmi a pocaklakóhoz, babócához, tejcihez képest....

2019. febr. 5. 02:12
 18/35 anonim ***** válasza:
30%
A 384 hónaposom dolgozik, én , ( 300 hónapos) nem tudok aludni, pedig holnap, azaz ma, segíteni megyek az 50 évesemhez.
2019. febr. 5. 02:20
 19/35 anonim ***** válasza:
66%

Nekem van egy 5 évesem meg egy 2 hetesem 😄😂 és egy lassan 30 évesem a 2 kisebb apja 😂

Viccet félretéve értem mire gondolsz. Engem ia idegesít, csak már fel sem tűnik, elengedem a fülem mellett. Én majdnem mindig a nevükön említem őket, vagy úgy, hogy viszem a nagyfiam az oviba stb.

Ezek a megnevezések mégiscsak jobbak mint az "5 évesek lettünk, jön a fogunk, jaj de ügyesen tudunk cipőt kötni" és társaik. Borzasztó amikor egy anya egyként emlegeti akár a 2-3-4 éves gyerekével magát.

2019. febr. 5. 06:52
 20/35 anonim ***** válasza:
82%

Én már félve nyitottam meg a kérdést. A múltkor valakit az irritált, hogy gyerek helyett gyermeket mond. Meg kit mi.. Eszméletlenek vagytok...

(Nem, nem irritál... bár én nem is olyan vagyok, aki állandóan másokkal van elfoglalva..)

2019. febr. 5. 07:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!