Csak szerintem irritáló és kultúrálatlan ha valaki így nevezi/beszél a gyerekéről?
Sokszor olvasom azt a közösségi oldalakon, hogy az anyukák vagy apukák nem azt írják, hogy pl: "Tegnap beteg lett a 3 hónapos gyermekem." VAGY "Megyünk a játszótérre a 4 éves kislányommal." stb.
HANEM azt írják illetve gyakaran hallom, hogy: "Megyünk a játszótérre a 4 évesemmel." "Tegnap beteg lett a 3 hónaposom." Tehát úgy nevezik a gyerekeiket, hogy X hónaposom/évesem.
Én ki vagyok az ilyen "Tegnap hányt a másfél évesem." kifejezésektől. Erre legszívesebb kérdőre vonnám, hogy: "A másfél éves mid? Kutyád? Macskád? Hörcsögöd?"
Szerintetek is gáz így beszélni egy gyerekről vagy csak én vagyok túl érzékeny? 🤔
Ne haragudj, de te mit csinálsz az utcán, hogy tök idegenek mennek oda hozzád beszélgetni a gyerekük ügyes-bajos dolgairól?
Én sem használom a lányom nevét, ha olyan emberrel beszélgetek, akinek nincs köze az életemhez, de mégis kapcsolatban vagyunk pl a munka miatt.
Facebookra főleg veszélyes kiírni egy gyerek nevét, de az is idélenül hangzik, hogy "a nagyobbik kislányom".
Mondjuk én a facebookon sem követek ismeretleneket.
Szerintem ez csak rövidités. Mint a gyt, gy.vállalás, gyed, de még az orvosok a gyápot is egyszerűsitik sima táppénzre
A fene se irja le huszmilliomodjàra hogy gyerek. De most én leirtam huszmilliomodegyedikre is ebben a kommentben :)
Bocs, de szerintem is nagyon irritáló, nekem is bántja a szememet, ha valaki leírja és amikor mondja, ugyanúgy kérdőre vonnám, hogy a másfél éves midről beszélsz ????
De gondolj arra, hogy ez semmi a pocaklakóhoz, babócához, tejcihez képest....
Nekem van egy 5 évesem meg egy 2 hetesem 😄😂 és egy lassan 30 évesem a 2 kisebb apja 😂
Viccet félretéve értem mire gondolsz. Engem ia idegesít, csak már fel sem tűnik, elengedem a fülem mellett. Én majdnem mindig a nevükön említem őket, vagy úgy, hogy viszem a nagyfiam az oviba stb.
Ezek a megnevezések mégiscsak jobbak mint az "5 évesek lettünk, jön a fogunk, jaj de ügyesen tudunk cipőt kötni" és társaik. Borzasztó amikor egy anya egyként emlegeti akár a 2-3-4 éves gyerekével magát.
Én már félve nyitottam meg a kérdést. A múltkor valakit az irritált, hogy gyerek helyett gyermeket mond. Meg kit mi.. Eszméletlenek vagytok...
(Nem, nem irritál... bár én nem is olyan vagyok, aki állandóan másokkal van elfoglalva..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!