Mi van ha nagyon régóta kinéztem egy nevet, csak az tetszik, de a vezetéknévhez nem illik?
A vezetéknév Gog. Az utónév Gellért. Nem tetszik más, egyszerűen hónapok óta őrlődöm, valahogy szeretném már hívni a babát pocakon belül, de mindig csak ez a név jön.. A férjemnek maga a Gellért név tetszene, de a vezetéknevéhez kiszúrásnak érzi. Mindenki pofákat vág ha kimondjuk (jó persze ez érdekel a legkevésbé hogy más mit mond, mert tudom, mindenkinek nem tudunk megfelelni) .
Én azzal érvelek, hogy így is kétszer rá szoktak kérdezni a nevünkre, és persze 10 ből 9 szer Góg vagy Gógh stb lesz belőle- tehát akkor meg olyan mindegy hogy magyarázkodni kell e.
Ez nem egy Horváth vagy Kovács vezetéknév, amit mindenki elsőre megért.
Ahogy előttem írták, adjatok előre egy másik nevet , és szólítsátok Gellértnek. Nekem van egy ismerősöm , ő, volt így nagyon tetszett neki egy lány és egy fiú név is , lett egy lánya meg egy fia de nem ment a vezetéknévhez így adtak egy első nevet viszont kizárólag a második nevén szólítja őket születésük óta mindenki.
Gog Aron Gellert
Attól félek, akkor meg úgy jár mint mi (nekem is van második nevem, a férjemnek is) hogy a másodikat mindig mindenhonnan lehagyták. Nem azért, én nem bánom (nem szeretem igazából ) , de félek akkor majd Istvánkának fogják keresni vagy hívni stb...
Ha meg mindenhol elmagyarázzuk, kiemeljük hogy nem Áron vagy István hanem Gellért, akkor is összemossák a vezetéknévvel majd.
Az oviban ahol gyakorlaton voltam egy kislány úgy is Tóth Molli volt , hogy valójában Tóth Katalin Molli volt , csak ugye nem a Katalint használták.
Nekem is ket keresztnevem van, sehol nm szolitottak rosszul, max megkerdeztek melyiket hasznalom.
De ha igy gondolod, akkor bizony jobb ha masik nevet keresel
Nem vagyok a 2 keresztnév híve, de ebebn az esetben én is beszúrnék egy rövid/egyszerű nevet a Gellért elé. vagy akár apáét vagy más felmenőét azon az ágon (gondolom az megy a Gog-hoz meg is szoktátok).
Gog László Gellért
Gog Péter Gellért
Gog Csaba Gellért
Gog András Gellért
Gog Akármi Gellért
Nekm (lányként) is 3 nevem van, sokszor a középsőt, az igazi keresztnevem hagyják le... de abban egyetértek hogy ha a Gellértet használjátok, úgy fogja más is szólítani.
A név így maga egy kitolás a gyerekkel, szerintem. Értem én hogy nem akarsz másra hallgatni, de ezt nehéz kimondani és szét is fogják a suliban cikizni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!