Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi van ha nagyon régóta...

Mi van ha nagyon régóta kinéztem egy nevet, csak az tetszik, de a vezetéknévhez nem illik?

Figyelt kérdés

A vezetéknév Gog. Az utónév Gellért. Nem tetszik más, egyszerűen hónapok óta őrlődöm, valahogy szeretném már hívni a babát pocakon belül, de mindig csak ez a név jön.. A férjemnek maga a Gellért név tetszene, de a vezetéknevéhez kiszúrásnak érzi. Mindenki pofákat vág ha kimondjuk (jó persze ez érdekel a legkevésbé hogy más mit mond, mert tudom, mindenkinek nem tudunk megfelelni) .

Én azzal érvelek, hogy így is kétszer rá szoktak kérdezni a nevünkre, és persze 10 ből 9 szer Góg vagy Gógh stb lesz belőle- tehát akkor meg olyan mindegy hogy magyarázkodni kell e.

Ez nem egy Horváth vagy Kovács vezetéknév, amit mindenki elsőre megért.

2019. jan. 25. 09:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
Kötőjellel esetleg a te vezetekneveddel? Vagy csak a te vezetekneveddel?
2019. jan. 25. 09:41
 2/22 A kérdező kommentje:
Az én vezetéknevem borzalmas, az tényleg kiszúrás a gyerekkel. Én is örülök hogy lecserélhettem úgymond a férjemére...
2019. jan. 25. 09:43
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Adjatok meg egy keresztnevez, pl Gog Istvan Gellert, imadom a Gellert nevet, nalunk is szoban volt es van is most ujra :)
2019. jan. 25. 09:44
 4/22 anonim ***** válasza:
89%

Ahogy előttem írták, adjatok előre egy másik nevet , és szólítsátok Gellértnek. Nekem van egy ismerősöm , ő, volt így nagyon tetszett neki egy lány és egy fiú név is , lett egy lánya meg egy fia de nem ment a vezetéknévhez így adtak egy első nevet viszont kizárólag a második nevén szólítja őket születésük óta mindenki.

Gog Aron Gellert

2019. jan. 25. 09:47
 5/22 anonim ***** válasza:
63%
1 jó, kötőjellel, ha jól hangzik úgy, vagy 2 keresztnév, pl Gog Aba Gellért, Leon Gellért, Pál Gellért, Zala Gellért
2019. jan. 25. 09:51
 6/22 A kérdező kommentje:

Attól félek, akkor meg úgy jár mint mi (nekem is van második nevem, a férjemnek is) hogy a másodikat mindig mindenhonnan lehagyták. Nem azért, én nem bánom (nem szeretem igazából ) , de félek akkor majd Istvánkának fogják keresni vagy hívni stb...

Ha meg mindenhol elmagyarázzuk, kiemeljük hogy nem Áron vagy István hanem Gellért, akkor is összemossák a vezetéknévvel majd.

Az oviban ahol gyakorlaton voltam egy kislány úgy is Tóth Molli volt , hogy valójában Tóth Katalin Molli volt , csak ugye nem a Katalint használták.

2019. jan. 25. 09:51
 7/22 anonim ***** válasza:
91%

Nekem is ket keresztnevem van, sehol nm szolitottak rosszul, max megkerdeztek melyiket hasznalom.

De ha igy gondolod, akkor bizony jobb ha masik nevet keresel

2019. jan. 25. 09:54
 8/22 anonim ***** válasza:
85%

Nem vagyok a 2 keresztnév híve, de ebebn az esetben én is beszúrnék egy rövid/egyszerű nevet a Gellért elé. vagy akár apáét vagy más felmenőét azon az ágon (gondolom az megy a Gog-hoz meg is szoktátok).

Gog László Gellért

Gog Péter Gellért

Gog Csaba Gellért

Gog András Gellért

Gog Akármi Gellért

2019. jan. 25. 09:55
 9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit megnyugtattatok lehet hogy ez lesz :) A férjem Márton, azt is kaphatná végülis :) Úgy értem,a férjem nem ragaszkodik hozzá egyáltalán, de nincs is kifogása ellene
2019. jan. 25. 09:59
 10/22 anonim ***** válasza:
60%

Nekm (lányként) is 3 nevem van, sokszor a középsőt, az igazi keresztnevem hagyják le... de abban egyetértek hogy ha a Gellértet használjátok, úgy fogja más is szólítani.

A név így maga egy kitolás a gyerekkel, szerintem. Értem én hogy nem akarsz másra hallgatni, de ezt nehéz kimondani és szét is fogják a suliban cikizni miatta.

2019. jan. 25. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!