Milyen fiú név illik a Szabó vezetéknévhez? Valami nem régit, hosszút kicsit egyedit szeretnénk ami nem tucat név. Nátán, Nátaniel tetszik nagyon de a páromnak annyira nem adnátok tippetek?
Ezek a nevek nekem se tetszenek.
Szabó Rajmund
Szabó Norbert
Szabó Arnold
Szabó Edmond
Szabó Lénárd
Szia, szerintem az ízlésünk nagyon különbözik, így lehet a tippjeim sem fognak tetszeni, hiszem nekem az általad említett nevek konkrétan hidegrázást okoznak..
Oka:
Az eröltetett "á" hangzás egy eredetileg nem magyar névre..nekem "Dzsesszika" jellegű ( itt sem az a bajom, higy romák adják a gyerekeiknek gyakrabban, mielőtt bárki félreértené.)
Plusz nem szeretnél tucatnevet, pedig Istenes Bencéék őta ezek pont azok..
Nah mindegy
Az Ervin, bár valójában nagyon régi név, szerintem találó, ráadásul pont Szabó Ervin miatt találó is lehet.
Nekem nem tetsző: de Ármin sem gyakori manapság
Adrián
Aurél
Ábel
És meg csak az ABC. elején vagyunk
Tipp:
Mi így választottunk nevet:
Szempontokat állítottunk fel
A vezetéknév miatt néhány kezdőbetű kiesett
Fontos volt, hogy alapból ne becenév legyen
A névnapja legalább 1 hónapra legyen a születésnapjától
Jelentése ne legyen negatív
Olyan név legyen, amit akkor is viselhet, ha eg cuki Kisgyereke , és akkor is, ha egy tekintélyes ügyvéd, orvos..igazgató...stb.
Elkezdtük az utóneveket ki,ásolni, ami tetszi..
Aztán még szűkítettük, míg végül 10 ből kiválasztottuk, ami a lehpfjobban tetszik mind a kettőnknek.
Van akinek tuti így sem tetszik biztosan... De nem baj.. :)
Nem könnyű valakinek a nevét kiválasztani úgy, hogy nem ismeri még az ember...
Gratulálok!
A Szabó mellé biztosan valami hagyományos hangzásút választanék, különben nagyon-nagyon kisebbséginek tud tűnni egy rosszul megválasztott névvel.
Jó név pl az Andor, Richárd, Rajmond, Norbert, Róbert, Szilveszter, Szilárd, Olivér, Zsombor
Az én kisfiam Szabó Benjámin:-)
Tetszett/tetszik még a Szabó Ármin,
Szabó Adrián
Szabó Ágoston(Toninak akartam becézni,de a férjemnek nem tetszett)
Szabó Sebestyén
Szabó Zsombor
Szabó Aurél
Szabó Vendel
Szabó Mendel
Szabó Olivér
Szabó Nimród
Felenk a most menok:
Zente
Zalan
Nolen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!