Mi volt amit megvettetek, és végül tök felesleges volt?
Én nem vettem semmi feleslegest, mindig le is pontoznak ha leírom, milyen keveset költöttem...
De ami felesleges volt, szerintem a bimbóvédő. A kórházban a nővér a kezembe nyomta, hogy szerinte ez kelleni fog, én meg sajnos nem kételkedtem benne...
Mind a két gyerekemnél más volt.
Volt olyan amit az egyik vagy a másik nem szeretett vagy a szituáció más lett és egyiknél használtam másiknál nem...
Ha nincsen még mindig megtudod venni. Mo-n még az üzletek vasárnap is nyitva vannak, ha még is rájössz, hogy kell, vagy jó lenne akkor kb 30 perc alatt betudod szerezni...
Amit én már a kezdetnél szükségesnek tartok:
-ágy
-komód a cuccoknak(ha lehet pelenkázó)
-babakocsi
-hordozó(ha van autótok)
-néhány méretnek megfelelö ruha
-textil pelenka a csöpögések feltörlésére
-normál pelenka, popsitörlésére valami és zinkes krém a popsira.
-Bimbo védö és bimbo védö krém szerintem nagyon fontos, hogy már az elsö naptól legyen otthon mert az az ami ha nincsen és még is kell, lehet egyik pillanatról a másikra.(de lehet, hogy soha nem kell, de jobb ha mindig kéznél van)
A többi dolog bármikor beszerezhetö és ha nincsen sem lesz semmi baj.
1-es
persze nem mindenkinek kell bimbo védö, de pont az a dolog az ami szerintem inkább feleslegesen legyen mint, hogy ha kell nincsen. Mert ha hirtelen kell, nem hinném, hogy az újszülötje megértéssel lenne egy félórás várakozásra a cicizésnél.
A bimbóvedo nekem is, de ez csak akkor ott derült ki hogy azzal még annál is nehezebben jött a tej mint anélkül (nagyon nehezen indult be a tejem az elején).
Kenguru. Vettem de aztán utólag néztem utána hogy nem való csecsemőnek így ki is dobtuk.
Etetoszeket megvettem már korán holott a fiam 7 hónapos volt mire egyáltalán eszegetett, plusz siman lehetett volna a hordozóban próbálkozni azzal az első pár falattal.
Kistakarok ruhák ezekből is mindig tulvasarolom magam. A babahinta pihenoszek téma tényleg olyan amit előttem irtak, egyiknél feleslegesnek tűnt de a másiknál életmentő volt.
Babakocsi esetében ezeket a nagy batar három részbol allokat nem venném már meg, mert kB 4-5 hónapos korig tologattam a nagy műanyag mozes részben, (autóba pakolni macera) amikor a sportulesre került sor addigra már kisebb könnyebb kompaktabb darabra vágytam. (a nagy mozest meg pakolaszhattam a lakásban a hordozóval együtt hiszen külön nem eladhatok)
De ez életmódtól függ aki babakocsiban altat vagy sokat setalgat,annak gondolom jobb egy ilyen terepjaro batar.
Én bedoltem a bababolt kínálatának. Amúgy nagyon szép esztétikus kocsi :)
Harmadik gyereknél már olyat vettem ami Mózes és egyben sportules is és hordozot rá lehet pattintani.
Kenguru - vettem rugalmas kendő mellé, hogy legyen valami egyszerűbb. Egyszer használtuk, aztán sohatöbbet, inkább megtanultunk kendőt kötni, meg később vettünk mei tait, normális csatos hordozót.
Pólya - borzasztó volt fogni benne a gyereket, féltem, hogy kicsúszik, kicsit sem éreztem stabilnak.
Cumisüveg, cumi, bimbóvédő, sterilizáló - iszsz lett a babám, így semmit nem használtunk ezek közül, bár ezt előre nem tudhattam. Most a másodiknál már tudtam, így ilyesmit nem vettem.
Baba körömvágó - ez konkrétan egy használhatatlan szar, sokkal jobban lejet normál körömollóval vágni a körmét.
Szerencsére a legtöbb cuccot ami feleslegesnek bizonyult kaptuk, így nem annyira bosszantó..
Ezek voltak:
Zenélő forgó, hálózsák, kifogó, baba törölköző, baba olló, vízhőmérő, bimbóvédő (befelé forduló volt, de ezzel mégjobban küzdött a baba), bimbó krém, szoptatós melltartó, második babánál plusszban felesleges volt a cumi, cumisüveg melegítő, kiságy 😅, nála elő sem vettük a légzésfigyelőt
Más most nem jut eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!