Mi az amit felesleges luxus megvenni egy kisbabának/kisgyereknek?
Szerintem ez egyéni. Mindenkinek az a luxus, amit már nem tehet meg.
(de sokan fogják írni FP játékokat, vagy elektromos kisautót meg a 60 ezres legót)
Bébikomp ,elektromos ringato.
Nem az hogy nem jehettem volna meg vagy luxus lenne. Sztm ezek felesleges pénzkidobások.
Sztm pl egy Adidas cipőre is felesleges költeni.
Drága és hamar kinövi.
Az felesleges, amit nem használ. Az meg a luxus, ami nektek drága. Tehát gyerekfüggő és családfüggő.
Ez az én esetemben pl elektromos jármű (mármint nem a kis méret, hanem amire ráül és nem pedálja van, hanem elektromos).
Babakorában feleslegesnek tartottam a rezgős pihenőszéket. Sima volt neki, teljesen elég volt az is.
Mi vettünk pelenkára csíptetős légzésfigyelőt is, hogy majd az ágyon kívül használjuk, de sosem működött rendesen, nehéz volt rögzíteni, halk volt a jelzése, és csomószor feleslegesen rezgett és csipogott - nem is használtuk egyáltalán. Lehet, hogy mi voltunk ügyetlenek, de ez az, amit pénzkidobásnak éreztem.
A klasszikus pólya is csak egyszer volt rajta - iszonyú édes volt, de újra nem venném meg.
Másodjára valószínűleg a pelenkát is ügyesebben szerezném be, de elsőre úgyis ki kell tapasztalni, mi válik be a babának. Popsikenőcs ugyanez - végül a tök olcsó gyógyszertári működött legjobban, de ezt meg nem lehet előre tudni.
Felesleges: amit nem használtok, nincs rá szükségetek
Luxus: amire nincs pénzetek
Ezek a dolgok mindenkinél mások.
Valakinek pl. a babakocsi is felesleges, mert csak kendővel hordoz. Én kikészültem volna babakocsi nélkül, napi szinten használjuk.
Vettünk olyan etetőszéket, ami újszülött kortól használható (dönthető). Sokak szerint felesleges, én imádtam, hogy ott lehetett köztünk reggelizéskor, vagy 1-1 családi ebédnél, vacsoránál. Vagy ha sütöttem, főztem, csak beletettem és ott volt mellettem végig, nézelődött.
Ahogy láttam, az oldalon sokan úgy vannak vele, hogy felesleges egy babának, kisgyereknek újonnan ruhákat venni, mert "úgyis hamar kinövi". Mi ezzel nem így vagyunk, imádok neki a Zarában vásárolni, ahogy szerintem nagyon vagány a mini Adidas, Nike, vagy Vans cipő is.
Szóval ez inkább igényektől és pénztárcától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!