Hány évesen éreztél késztetést arra, hogy most már ideje lenne gyereketvállani?
21 éves pályakezdő vagyok a pénzügyi-számviteli szakmában. 3,5 éve vagyunk együtt a párommal akivel a közeljövőben tervezünk összeköltözni. Volt szó gyerekvállalásról és a párom azt mondta, hogy jó lenne ha legkésőbb 5-6 év múlva gyereket/ gyekeket vállnánk. Legalább kettőt, és a legjobb az lenne a ha szülnék egy fiút, hogy tovább vigye a párom vezetéknevét.
Nekem olyan problémám van, hogy egyelőre nincs benne az 5 éves tervemben a gyerek. Tanulni szeretnék még, építeni a karrieremet, és utazgatni. Párom meglátása szerint ezekre bőven elég lesz nekem 5-6 év aztán jöhet is a baba, mert hogy ő nem akar öregen gyerekekkel bajlódni. (Most 24 éves a párom.) Neki az a fő életcélja, hogy gyereke szülessen. Nekem viszont a jelenlegi álláspontom szerint nem.
Jó lenne ha megtudnék változni valahogy és én is ezen a véleményen lehetnék, de sajnos most írtózom a gondolatától és nagyon erőltetettnek érzem ezt az egészet ami mégjobban megrémít.
Egy időben ti is viszolyogtatok a szülés és gyerekvállalás gondolatától? Hány évesen akartatok gyereket?
Előre is köszönöm a válaszokat.
21/N
18 évesen már szerettem volna, 20 évesen lett hozzá partner.
Két hónapos a lányom. :)
Soha nem akartam gyereket. Utáltam a gondolatot is.
Utána megismertem a páromat :) akitől alig várom hogy gyerekünk legyen :)
Szerintem te csak túl fiatal vagy hozzá. Évek múlva majd meglásd előbújik az ösztön :)
"Legalább kettőt, és a legjobb az lenne a ha szülnék egy fiút, hogy tovább vigye a párom vezetéknevét."
Ez aztán jó indok, miért legyen gyerek!
Hiába 24 éves, még 5 év múlva se lesz elkésve semmiről, te meg aztán főleg.
Ha te nem akarsz szülni akkor nem szülsz, de 5 év az még azért távolabb lesz, bármi lehet. Az is lehet együtt le lesztek, túl fiatalok vagytok még.
22-23 évesen.
És végül 28 évesen szültem (feleségként), akkorra volt minden adott hozzá.
Ne aggódj, még nagyon fiatal vagy, 5-6 év alatt simán változhat az elképzelésed. Az hogy most nem szeretnél gyereket, nem jelenti azt, hogy 2-3 év múlva is ugyanigy látod majd. Ha viszont később is úgy érzed, hogy még nem szeretnél gyereket, akkor addig semmiképp ne vállalj, amig ezzel kapcsolatban inkább negavit érzéseid vannak.
Csak szemléltetésként: gyerekkoromban mindig ugy gondoltam, 21 évesen már gyereket fogok szulni. Aztán mire fiatal felnétt lettem, úgy éreztem, hogy az ideális életkor a 27-30 kozotti lesz, hogy ezalatt 2 gyereket szüljek. Mire 26-27 lettem, úgy éreztem, hogy húha, dejó hogy nincs párom/friss kapcsolatom van, mert még nagyon nem tudtam elképzelni, hogy feladjam a kényelmemet egy gyerek miatt..
Most 28,5 vagyok, most már el tudom képezlni, sőt, vágyom rá, hogy mihamarabb gyermekem legyen, most először megvannak hozzá az anyagi/párkapcsolati feltételek is már. Viszont házzasságon kivül nem szeretnék babát, valamint egy év múlva egy fontos vizsga vár rám, tehát valószinűleg csak utána fogunk bele a babaprogramba. Addigra már 30 leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!