Miért kell megszólni azt, aki csak 1 gyereket vállal? Miért éreztek késztetést, hogy megmagyarázzátok hogy kell a testvér?
Egy gyerekünk van, most kezdte az ovit. Ma reggel jutottam el oda, hogy MINDEN ovistárs anyukája elmondta hogy milyen jó a testvér, gondoljuk még át.
Már hozzá vagyok szokva, de tényleg érdekel: MIÉRT? Miért olyan fontos ez egy idegennek?
Hát ha ezt az óvodába hallod leginkább, akkor a gyereked társasági életét kellene egy kicsit jobban szemügyre venned. Lehet, hogy csak óvatosan próbálják felhívni a figyelmedet arra, hogy elviselhetetlenül elkényeztetett, és az oviban is azt hiszi Ő van egyedül a világon.
Nincs ebbe semmi rossz szándék, főleg nem a magánéletedet akarják megszervezni, egyszerűen csak a saját gyerekeiket védik a tiedtől.
Legalábbis erre lehet következtetni az elmondottakból.
Igen, ezek olyan dolgok amik ránézésre is megállapíthatók egy gyerekről.
De ha esetleg beszélgetnek velem, kiderül, hogy 1,5 évig vigyáztam egy vele egykorú gyerekre napi 8-10 órában. Így, bár testvére nincs, de megtanult osztozni.
2 hetet járt oviba eddig, csak délelőtt. Az óvónők szerint nincs vele gond.
Ha meg így van, miért nem ezt mondják? Attól, hogy szülök még egyet (kettőt, hármat) a meglévő nem lesz "jól neveletebb".
Mert az emberek szeretnek beleszólni mások dolgaiba:)
Ne törödj velük...esetleg Te is adj tanácsot valamiben nekik, legközelebb hidd el, nem fognak okoskodni:))
1. te elég ostoba és beszűkült egy valami vagy. Én is egyke vagyok és sosem voltam irigy, mindig mindenemet megosztom mással a mai napig, ez csupán nevelés kérdése. Akinek van testvére az is lehet elkényeztetett, hisztis és önző, vagy ilyet még nem hallottál? Mert én igen...
Kérdező, ne törődj velük, én biztos megmondanám, hogy köszönöm a jó tanácsot, majd MI eldöntjük hogy a legjobb a családunknak. Mondjuk nekem ez fura felénk nem törődnek ilyen szinten a másik életével.
Ne foglalkozz ezzel.
Ha egy van, akkor "kell második",
ha már várod a másodikat, akkor jön a "jól meggondoltad?",
ha meg már kettő van, akkor jön a "ha tehetném, nem vállalnám...".
Ja és ha netán olyan elvetemült vagy, hogy még egy harmadikat is akarnál, akkor meg "Úristen, nem vagy normális, ebbe a világba...!"
Mindig más lesz a "tanács", mint amit épp Te akarsz, ez a lényeg, hogy okoskodhassanak. És nem feltétlen rossz indulatból, egyszerűen csak épp olyan napja van, beszélgethetnékje, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!