Miért kell megszólni azt, aki csak 1 gyereket vállal? Miért éreztek késztetést, hogy megmagyarázzátok hogy kell a testvér?
Egy gyerekünk van, most kezdte az ovit. Ma reggel jutottam el oda, hogy MINDEN ovistárs anyukája elmondta hogy milyen jó a testvér, gondoljuk még át.
Már hozzá vagyok szokva, de tényleg érdekel: MIÉRT? Miért olyan fontos ez egy idegennek?
Nekünk 1 van. Most 8 hónapos.
Én nem szeretnék még egyet.
Nem tudom, miért szólják meg, én még nem járok sehova, ahol mondanák nekem, h milyen jó a 2.
Ok, el tudnak egymással játszani, de egyáltalán nem hiszek abban, hogy ha 1 gyerek van, ő elkényeztetett kis köcsög lesz, ahogy itt írták. Miért lenne az? Nem azért lesz vki olyan, m egyedül van. Ez csupán csak nevelés kérdése.
Nekem gyerekkoromban a legjobb barátom egyke volt. Nagyon aranyos normális kölök volt és most felnőtt korában is teljesen rendes, semmi negatívat nem tudok róla mondani.
Na, a kérdésre nem igazán tudtam válaszolni... :( De szerintem ez mindenkinek a magánügye, hogy 1, 2, 15 gyereke van. Csak nevelje rendesen és szeretetben.
Kedves Kérdető!
Nem olvastam végig a válaszokat.
A helyzet az, hogy az emberek imádnak beleszólni mások életébe és megmagyarázni, hogy azt, hogyan kellene élni.
Elszomorító, tudom, én sem értem, hogy ettől kinek és miért lesz jobb, és bár nagyon nehéz, de ne hagyd, hogy ilyen szinten akarjanak beleszólni az életetekbe.
Az, hogy ki hány gyermeket vállal, mindenkinek a saját egyéni magánügye és senkinek semmi köze hozzá.
Szerintem ez nem függ attól, hogy hány gyereked van, nekem három van, és mindig kérdezgetik, hogy mikor jön a negyedik, én meg magyarázkodom, hogy hát most úgy néz ki, itt megállunk.
Ez egy olyan téma, mint a "szép időnk van".
(válaszokat nem olvastam)
Gyakran úgy érzem, én vagyok a barom, amikor felhúzom magam ezeken a beszólásokon, hogy mikor jön a következő, mikor lesz tesó, tesó nélkül nem jó....
Eleinte kedvesen mosolygok, és próbálom elütni poénosan: ez a prototípus;ettől több, jobb nem kell; egyszer volt Budán...
De ha valaki jobban forszírozza a dolgot, annak a képébe tudnék mászni. Kell a tesó! -olyan, mintha arról beszélnénk, kell a gyereknek vmi játék, vagy kutya. De az elsősorban nem a gyereknek pajtás, hanem egy GYEREK-a szülőnek. A szűk családom tudja, hogy anyagilag nem tudunk vállalni többet, más meg nem érdekel.
Ez egy berögződés, egy sztereotípia, hogy minimum 2 gyerek kell.
Erre van egy tök jó sztorim!
Barátnőm fia nagyobb már, mint az enyém, az övé ovis, az enyém még csak most lesz bölcsis. Mondta ő is,hogy van egy anyuka, akivel beszélgettek egyik reggel a kapu előtt és "kiosztotta", hogy kell a tesó, többek között azért,hogy ne legyen irigy a gyerek. Neki is kettő van, a nagy már nagycsoportos. Mondtam a barátnőmnek,hogy felejtse el, nem ezen múlik az irigység,hanem a nevelésen, temperamentumon stb.
Mit ad Isten két hét múlva elkísértem megint a fiáért az oviba, ahol látjuk,hogy az óvónő "fegyelmezi" az udvaron az adott kisfiút, mert mindenkitől elvett minden játékot, meg lelökdöste őket a hintáról!
Én ebben nem hiszek,hogy csakis, kizárólag akkor tanul meg osztozkodni egy gyerek,ha van testvére.
Az én fiam még tényleg kicsi, de van egy vele egykorú kis barátunk. Többször játszanak együtt egy héten. A másik kisfiú sokszor elveszi a fiamtól a játékot. Nyilván gyerek, nincs ebből gond. Anyuka rászól, ahogy kell.
De pl. az én fiam még soha senkitől nem vett el semmit. Most ezt nem azért írom,hogy dicsekedjek, pusztán a tények miatt. Valamiért ő nem ilyen.
1-es, hogy te mekkora primitív állat vagy. Szóval minden egyke gyerekből egy féreg lesz? Abból is, akinek azért nem lett testvére, mert esetleg a szülőknek nem lehet több gyerekük?
Szerintem az a féreg, aki ilyesmit képes kijelenteni...
Barátnőm mesélte, hogy a lányánál most 5.-ben úgy kezdték az erkölcstan órát, hogy a társadalom alapja a család, ami áll: 1 db anyából, 1 db apából és 2 db gyerekből.
Namármost ezzel az osztály minimum felét kizárták a témából, mert ugye van, akinek nincs testvére, van, akinek egynél több tesója van, és vannak azok a családok, akik elváltak/meghalt egy szülő, no meg ne is beszéljünk monjduk az intézetben élő gyerekekről.
(Vajon ők mind alapból nem is kaphatnak 5-öst erkölcstanból? :))
Engem is „szekáltak” ezzel sokáig, egy ideig zavart, hogy félismerősök megkérdezik hogy „na és mikor jön a kistesó?” Mert ugye mi van, ha az embernek nem lehet még egy gyereke? Kinek mi köze ehhez?
Aztán megnyugtattam magam, hogy ezek az emberek simán tapintatlanok (hogy ne azt írjam, bunkók), mert ilyen alapon én is mondhatnám minden második szülőtársnak, hogy egy gyereknek apával és anyával kell felnőnie, hogy képzelik, hogy elváltak? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!