Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Barátommal beszélgettünk,...

Barátommal beszélgettünk, hogy ha nekünk lesz gyerekünk mi is úgy elfogjuk rontani a dolgokat és úgy fognak bennünket nem szeretni a gyerekek, ahogy mi a szüleinket? Nálatok hogy volt?

Figyelt kérdés
Nekem anyám cigifüggő, nemtörődöm, szinte idegbeteg volt, apám erősen italozós volt, többször próbált hozzám úgy érni. Az ő anyja elég szabad elvű, könnyűvérű volt, az apja elkártyázta a házukat, a barátom az önpusztításba menekült. Egyikünk sem függő, dolgozunk, vajon jó szülők leszünk?
2019. jan. 9. 15:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igen, erre én is gondoltam. Hogy hiába mutatunk mi jó példát, ha a többi gyerektől hülyeséget tanul.
2019. jan. 10. 08:25
 12/13 anonim ***** válasza:
Persze nem lehet és nem is szabad burokban nevelni, de aki biztos alapokat kap otthon, azaz szeretetet, figyelmet, jó példát (mint egymás tisztelete, őszinteség, illem, segítségnyújtás és hasonlók), az a szokásos kamaszkori lázadás után is visszatér a "konzervativizmushoz" és még fiatal felnőttként sem megy el annyira messzire ill. a szüleihez mer fordulni. Egyszerű példa erre a káromkodás (és ezt nem arra írom, hogy nem lehet jó ember vagy szülő, aki ezt szokta meg): akiknél otthon nem "divat" plusz megvan ez a légkör, hiába lesz az a munkahelyen, vagy a haveroknál, egyszerűen zavarni fogja.
2019. jan. 10. 08:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Páromat három évesen a szülei az egyik barátnőjének az általuk ismeretlen anyjára bízták. Elöszőr úgy volt hogy csak nyárra, aztán megbetegedett és ott maradt. Jól nevelték utána de maradtak benne sérelmek.

Apám alkoholista, anyám le lépett tőlünk, sokszor nem volt mit enni, apám bántott, kiabált, az iskolában is mindig csúfoltak mert nem voltak olyan holmijaim mint másoknak, én is önbántalmazó voltam.

A gyermekeink 5 és 3 évesek, illetve most várom a harmadikat, 22 hetes terhes vagyok.

Persze sok minden nem úgy alakult nevelés terén ahogy elképzeltük, de szerintem egész jól csináljuk.

Tudjuk azt hogy nekünk mi volt rossz így mi csinálhatjuk az ellenkezőjét.

Sok sikert nektek! Ha érdekel titeket a kicsik sorsa akkor már jobbak vagytok mint a szüleitek.

2019. jan. 10. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!