Milyen testápolási, kozmetikai rutinod van kisgyermekes anyukaként, akár munka mellett már?
Kifejezetten kisgyermekes, dolgozó édesanyák válasza érdekel, ezért nem mentem a szépség kategóriába.
Mikor és mennyi időd van önmagadra, testápolásra, edzésre, és mi a rutinod? Mit használsz, kihez jársz (fodrász, kozmetika), hányszor és mit edzel?
Végül ha egy 10-es skálán pontoznod kellene magad, hányast adnál magadnak nőként? (Nem arra gondolok, mennyire vagy szép, hanem arra, hogy mennyire hozod ki magadból a maximumot külsőleg?)
Fodrászhoz kéthavonta járok
Kozmetikushoz havonta(szemöldök szedés,festés)
Körmöshöz szintén havonta
Otthon hetente egyszer arc és testradírozok, ilyenkor arcpakolást is teszek fel, (kb heti 20 perc plusz)
Hétvégente egy szombat délelőtt az enyém, olyankor megyek szépítkezni
Edzeni hetente kétszer járok egy órát munka után
azt hiszem ennyi. 10/6-nak gondolom magam.
Minden reggel arctisztitas, arckrém, és naponta a labfejem is kremezem. Körmös 3 hetente, kozmetikus, fodrász 6 hetente. Heti 1 zumba + 1 itthon. Sminkelni ritkán szoktam, de a gyerekek előtt sem volt gyakori.
3 gyerek (10, 6, 2 évesek) heti 30 órás munka, jól érzem magam a bőrömben, de tényleg ki lehetne hozni többet így mondjunk 6/10.
Reggeli arctisztítás és smink, minden nap. Visszafogottan.
Havi 1x fodrász, havi 2x kozmetika, 3 hetente szempilla, heti 1x 12 perc szoli. Műkörmöm nem lehet minőségügyesként, de ha lehetne, oda is járnek. Minden nap, Este tornázom fél órát. Este szintén arctisztítással zàrom a napot. 10/9, még az étkezésben kellene többet figyelnem, hogy ne csaljam meg a hasam, viszont azt gondolom, hogy mindent megteszek. Normál munkarend mellett pedig ezeket mindig akkorra időzítem, amikor a lányom edzeni van, vagy barátnőzik, vagy mamázik.
Mint előtte:
heti négy edzés, futni szoktam
havonta egyszer fodrász, egyszer kozmetikus
sminkelni ugyanúgy sminkelek
A magamra szánt időm nem egyenlő a külsőmre szánt időmmel. Mivel nem egyedül nevelem őket, így természetesen ketten osztozunk a velük töltött időn, és ahogy az apjuknak, úgy nekem is megvan a sport, hobbi és szabadidős időm. Miért ne lenne? Nem szeretnék csak azért nem futni, mert anya lettem.
Mennyit hoztam ki magamból külsőleg? Kb. 8, mert jobban nem érdekel a dolog, 10-es meg nem létezik :)
Nem változott a gyerek előtti időkhöz képest.
Reggeli arc tisztítás, alap smink ha megyek valahova, otthon nem sminkelek. Este arc tisztítás, hetente 2x arcradír és arcpakolás.
Ez 10\10.
Fodrász, kozmetikus, pedikűr amikor igénylem. De ez azért már szervezést igényel. 6/10
Körmöshöz előtte sem jártam.
Reggel háromnegyed órával előbb kelek, így belefér egy tea nyugiban, aztán még a hajamat is meg tudom csinálni (magától olyan se nem egyenes, se nem hullámos, úgyhogy vagy kivasalom, vagy behullámosítom, az utóbbi sajnos jóval tovább tart, pedig az tetszik jobban). Ezzel el is ment az extra időm, a sminkemet már akkor csinálom, amikor a gyerekek reggeliznek.
Sajnos a PCOS miatt rengeteg időm megy el szőrtelenítéssel, ezt érzem a leginkább elpocsékolt időnek, de már járok vele dokihoz, nagyon bízom benne, hogy ha végre elkezdődik a gyógyszeres kezelés, akkor normalizálódik a helyzet.
Hajmosás sajnos mostanában kétnaponta muszáj, mert a töve hamar zsírosodik (gondolom a hideg + sapka miatt is lehet). Festeni magamnak szoktam itthon nagyjából havonta, de most szeretném lenöveszteni, mert nagyjából mostanra jöttem rá, hogy igazából tök jó színe van gyárilag :D Meg nekem elég nagy meló a hajfestés, hosszú is a hajam, meg rengeteg sok is, lassan már két doboz festék sem elég rá.
Vágatni 3 havonta szoktam a végéből, másfél éve növesztem, így most nem kell vele sok mindent csinálni. Amikor rövid volt, havonta jártam fodrászhoz.
Az elmúlt két évben műkörmöm volt, azt három hetente kellett töltetni, de két hete úgy döntöttem, hogy most jó ideig nem megyek, egyszerűen meguntam, meg olyan gyorsan nő a körmöm, hogy az utolsó egy héten már gáz volt, de kéthetente nem akartam ennyi időt és pénzt elcseszni a körmeimre, azt már nagyon soknak érezném. Meg már tényleg untam is az egészet. Most itthon lakkozom, pár hét, és teljesen eltűnik az a rész, amin még volt zselé, utána már szép lesz :)
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden este lemosom az arcom arclemosóval, de mondjuk úgy, hogy törekszem rá, hogy ezzel zárjam a napot, csak néha bealszom a kanapén idő előtt :D De általában megvan, arclemosás, éjszakai krém, reggel szintén lemosás és nappali krém. Kéthetente arcmaszk. Kozmetikushoz nem járok rendszeresen, utoljára szerintem egy éve voltam.
Amíg otthon voltam a kisfiammal, addig hetente eljártam úszni, most egy éve dolgozom, nem járok sportolni, de januártól megint fogok, rám fér.
10-es skálán szerintem 7-8 pontot adnék magamnak, attól függ, mennyire vagyok elcsúszva idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!