Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz 2pici babával?

Mennyire nehéz 2pici babával?

Figyelt kérdés
A férjem szeretne belevágni a 2.babaprojektbe. Nem tudom, hogy fel vagyok e készülve erre. Minden adott anyagilag és minden téren, viszont én még egy kicsit korainak tartom. Fiam 13hónapos. Nektek mi a véleményetek a kis korkülönbségről és, hogy érzitek magatokat, mennyire bírjátok a két kicsivel?
2018. dec. 11. 11:38
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Azért már nem lesz olyan pici, mire megszületik a másik. Sőt, az se biztos, hogy elsőre sikerül, lehet, hogy már rég 2-2,5 éves lesz, azért az már nem olyan vészes, ha kialakult a fiad számára a napirend. A picinél is erre kell törekedni, a nagy már eljátszik egyedül is, nem lesz állandóan a karodban.
2018. dec. 11. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

A mi kisfiunk pont 13 hónapos volt, amikor megfogant a kislányunk. 21 hónap van kettejük között, ez nem extrém, de azért elég pici korkülönbség.

Az eleje, amíg nem egyszerre aludtak napközben, húzós volt. Nagyon fáradt voltam. Éjjelente 3 óránként szoptattam, nappal talpon lenni, aktívan foglalkozni a fiammal, ellátni a babámat...az tényleg kimerítő volt. Viszont elég hamar, kb 3. Hóbap alatt eljutottunk odáig, hogy ebéd után egyszerre aludtak a gyerekek, én pedig aludtam Velük. Persze, nem mindig volt zökkenőmentes a dolog, de alapvetően tudtam pihenni, amire nagy szükségem volt az állandó terhelés mellett.

A későbbiekben még egy nehezebb időszakunk volt (kb. 2 hónap), amikor a kislányom 8 hónaposan mászni kezdett, és szó szerint belemászott a fiam kis életterébe, szétszedte a játékait, mindenhol ott volt. A fiam ezt nagyon nehezen viselte, agresszív lett, bántani próbálta a húgát. Akkor nagyon résen kellett lennem, azokban a hetekben szó szerint nem hagyhattam Őket egy pillanatra sem magukra, hárítanok kellett a fiam támadásait. De lecsengett, elmúlt, és elkezdtek összeszokni.

Életem legjobb döntése volt, hogy a fiam otthon maradt velünk, csak 3,5 évesen kezdte az ovit. Volt a gyerekeimnek közel 2 évük egymásra hangolódni, megszokni a tudatot, hogy ketten vannak.

Ez annyira jól sikerült, hogy (most 4 és 5,5 évesek, majdnem 6), a legjobb barátok, mindent együtt csinálnak, együtt alszanak, imádják egymást.

Így visszatekintve sokkal kevesebb nehézség, mint amekkora boldogság, hogy van egy majdnem ikerpárunk. Tényleg olyanok, sokszor nézik Őket ikreknek, nagyon hasonlítanak, a lányom pedig a maga 4 évével sok tekintetben érettebb, mint az 5,5 éves fiam.

Szval nagy kaland.

Ami inkább megviselt, az a dolog érzelmi része. Nagyon szoros volt a kapcsolatom a fiammal, aggódtam, mi lesz a második gyermekkel. Tudtam, hogy a fiam kis világa ezzel merőben megváltozik, az volt a cél, hogy Ő ne élje meg rosszul. Normál esetben ha a nagyobb tesó jól fogadja a kicsit, az megalapozza a kapcsolatukat. Nekem legalábbis ez a véleményem. Szval komoly erőfeszítésbe került a kislányommal foglalkozni, miközben nagyon fontos volt, hogy a fiam se szenvedjen semmiben hiányt...főleg az anyukájával eltöltött minőségi idő ne legyen kevesebb.

Sok szerencsét!

2018. dec. 11. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

13 hónapos volt a fiam, mikor pozitívat teszteltem. Így lett 21 hónap a korkülönbség. Már másfél éves a kicsi, már most nem olyan nehéz, az eleje persze húzósabb volt. De nekem a nagy nyugis természet, a férjem pedig mindenben partner. A kicsi viszont hasfájós, rossz alvó volt kicsiként, nagyon sokat volt kézben, főleg az első fél év volt nehéz.

Viszont ha te korainak tartod akkor várjatok még :) én nagyon vágytam 2. babára. Na félelem azért volt, hogy fogom bírni, meg 1000 másik félelem de ahogy itt olvastam, nem voltam ezzel egyedül, sőt.

2018. dec. 11. 12:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szintén 21 hónap van köztük, ha újra kezdhetném még egy fél évet várnèk. Illetve mondjatjuk hogy úgy terveztük, csak nem számítottam rá hogy rögtön az első hónapban sikerül. Így még elég nehezen kezelhető volt a nagy amikor a kicsi született, hát nem volt egyszerű. De gyorsan fejlődnek és hónapról hónapra jobb.
2018. dec. 11. 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk 14 hónap van a lányok közt, tervezetten. Nem mondom, hogy életem legkipihentebb időszaka volt az első pár hónap, de nem csinálnám másképp. 😊
2018. dec. 11. 16:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Három kicsink van. 22 hónap van a "nagy" és az ikrek között. Az első kb. 10 hónap nem volt nehéz, hamar átaludták az éjszakát a kicsik, a nagy meg egy kezesbárány tündér volt, szuper napirendünk volt, flottul ment minden. Aztán a nagy ahogy egyre közelít a 3 évhez, kitört rajta a tomboló dackorszak, gyakran nem fogad szód, túlpörög, van, hogy ellöki, megharapja a kicsiket, elveszi tőlük a játékokat, rendezkedik közöttük, stb. Az eleje nekünk teljesen zökkenőmentes volt, most sokkal nehezebb minden. Az sem segít, hogy rengeteget foglalkozom vele, énekelünk, mondókázunk, rajzolunk, építünk, ezek szerint mégis úgy érzi, több figyelmet akar magának.
2018. dec. 11. 16:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Minden elismerésem a kommentelőknek. Én azért félek, mert az első 2hónap brutál volt. Nem aludtunk állandóan sírt. Hasfájós, utána allergiás lett, rossz alvó volt... Minden nap mint egy időzítő este 6tól hajnal 2ig egy küzdelem volt. És bevallom fogalmam sincs, hogy ezt egy 2-3éves gyerek mellett, hogy a fenébe lehet végig csinálni. Nagyon szeretnék én is még egy babát, de bennem van a félsz. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nincs.
2018. dec. 11. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!