Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez "tucatnév"-fóbia?

Mi ez "tucatnév"-fóbia?

Figyelt kérdés
Valaki Dórának szerette volna nevezni a gyerekét, rögtön kommentelték, hogy "tucatnév", holott nem tartozik a nagyon gyakori nevek közé. Máshol is látom, hogy ez a "tucatnév" már ítélet és aszerint választanak nevet a kisbabának, hogy melyik a legszokatlanabb (pl.Linett, Kolett, Miléna, Dolóresz stb). Oké, ha valaki nem szeretné pl. Nagy Annának nevezni a gyerekét, de mért ennyire fontos, hogy extra különleges legyen? A gyerek felé is ez majd elvárás lesz?

2018. dec. 10. 22:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanazt, amit a Mari néni, meg a Teri néni tett az Alexandrával, Zsanettel, Renátával, Beatrixel, stb. 40 évvel ezelőtt.
2018. dec. 11. 03:49
 12/28 Lady Beth ***** válasza:
87%
Nem szeretem az "egzotikus", különleges neveket, mert általában rémesek. (Tifani, Dzsenna, Hatidzse és társai) én a klasszikus, tradicionális neveket kedvelem. (Karolina, Magdolna, Beatrix stb)
2018. dec. 11. 05:50
 13/28 anonim ***** válasza:
70%

engem nem érdekelt ez tucatnév historia legidősebb fiamnak legnépszerübb fiu nevet adtam,még férjemet is így hivják még is csak az oviban volt csoportjában rajta kivül ilyen nevü kisfiu az általános iskolában az osztályában nem és most középiskolai osztályában sincs rajta kivül ilyen nevü gyerek.

kisebbik fiamnak igen ritka fiu neve van ,még mindig.

lányomnak szintén ritka neve van ,

szerintem tul gondolják mai kisgyerekes anyukák ezt névadást .

2018. dec. 11. 06:04
 14/28 anonim ***** válasza:
56%

A lányom Kinga. Van, aki szt tucat.

Se az oviban, se a 12 év alatt a suliban nem volt senki Kinga (és nem csak az osztályban). Na, ennyit a tucatnevekről.

2018. dec. 11. 06:07
 15/28 anonim ***** válasza:
65%

Az én lányom Nora,azért mert ez tetszett.

Ahol szültem és éltünk egyetlen egy sem volt most az oviban egy másik városban van 4 az oviban igaz 2 csoportban.

Őt nem zavarja nekünk is mindegy

2018. dec. 11. 06:51
 16/28 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk 3 Dóra is van az ovis csoportban :-D

Mindenkinek szíve joga azt a nevet adni amit akar, de vannak nevek, amiknél elgondolkozom hogy tényleg ki akar-e tolni a gyerekkel, vagy csak feltűnési viszketegsége van. Ezen az oldalon elég hajmeresztő neveket olvasok, és sajnálom ezeket a gyerekeket, mert egy egy ilyen név képes tönkretenni a gyerek önbecsülését ha csúfolják. Nekem is feltűnő nevet adtak, hát a 6-16 éves korom közötti időszak rettenetes volt. Évekig könyörögtem hogy változtathassam meg, mert már volt hogy bemutatkozni se mertem. Végül megengedték, de még most, 10 év elteltével is görcsbe ugrik a gyomrom ha a nevemet kell mondanom, pedig már nem az eredeti nevemet használom.

Van más ilyen ismerősöm is, bár ő nem változtatta meg, de gyűlöli a nevét, és állítja álláskeresésnél is hátrányt jelent.

2018. dec. 11. 07:01
 17/28 anonim ***** válasza:
64%
Azt gondolom, hogy nem baj, ha nem tetszik egy név mindenkinek. Eleve ilyen nem szokott lenni. Ami nagyon tetszetős, azt hirtelen mindenki más is elkezdi adni a környéken, és máris tucatnév lesz, mint a Zoé vagy a Noel.
2018. dec. 11. 08:04
 18/28 anonim ***** válasza:
32%

Én eleve a top 100-at kizártam a névválasztásnál. Nem azért mert feltűnési viszketegségem van, nem azert mert azt gondolom majd ez teszi a gyerekemet különlegessé (milyen állat gondol ilyet eleve...) hanem mert sosem jártam a kitaposott utat és megörjít ha valamimből másnak is ugyanolyan van. Volt egy lánynevem amit 8 éve választottam a leendő kislányomnak. Akkor még sehol nem találkoztam ilyen nevű kislánnyal (pedig amúgy anyakönyvezhető itthon). A terhességem alatt persze az összes az országban szembejött velem az Instagramon sőt amikor megszületett, mondták a kórházban hogy még ilyen nevű kislány itt nem született erre most a szomszéd szobában is van egy... Hát majdnem elengedtem de végül mégis ezt kapta. Szó ami szó, én egyszerűen “belehalnék” ha az oviban, suliban vagy bárhol lenne még egy olyan nevű mint ő ezért ezeket a Zoé, Hanna, Anna, Lili szerettem volna messziről elkerülni, a hátamon a hideg futkos a tucatdolgoktól.

A Dóra egyébként gyakori, szerintem évtizedek óta gyakori név az egyéb formáival: Dorka, Dorottya stb, nekem nem tetszik de ha neked igen, akkor ne hallgass senkire. Ő a te kislányod és senkinek nincs beleszólása a nevébe rajtatok kívül. Ezeket a rosszindulatú hozzászólásokat meg felejtsd el, ezen az oldalon sok a frusztrációját kommentek formájában kiélő ember. :)

2018. dec. 11. 09:12
 19/28 anonim ***** válasza:
64%
A Dóra 2018ban a 20.helyen áll a 100 legnépszerű név között
2018. dec. 11. 09:53
 20/28 anonim ***** válasza:
76%

Az én ízlésem szerint jobb egy nooormális :) tucatnév, mint egy nyakatekert különleges.

De a vezetéknév is számít, mert egy Kukutyini-Zab Bence vagy Hanna esetében talán jobb választás nem tovább ragozni a dolgot, míg egy Kovács vagy Szabó mellé azért nem árt valami megkülönböztetés (de szerintem sem szerencsés az sem, ha magyar vezetéknév mellé valami "tájidegent" kap... pláne, hogy világviszonylatban egy itthon gyakori név akár nagyon ritka is lehet:)).

2018. dec. 11. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!