Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kétgyerekes anyukàk ti hogy...

Kétgyerekes anyukàk ti hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Anyukák!Akik két gyerkőccel vannak és az egyik kicsi,pár hònapos hogy bírjátok?

Én nagyon fáradt vagyok, bevallom őszintén.Alig várom hogy nagyobb legyen a kicsi.Főleg itt a tél,hamar sötétedik,alig lehet kimenni, bezárva érzem magam.

Nagyon kell még szoknom ezt az új helyzetet.

2gyerek, háztartás.

Ti hogy vagytok ezzel?

2018. nov. 27. 08:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

5

Menjetek ki.

Komolyan mondom. A gyerekek energiáját is lekötöd, az immunrendszere is fejlődik, a levegő is kell. Vgay most márciusig csak néha akartok kimenni?

Mi ilyenkor vízhatan ruhában és gumicsizmában ugrálunk pocsolyákba napi kétszer egy órát. Úgy elfáradnak, hogy az csuda.

Az, hogy fáradt vagy, az normális. Elsősorban a gyerekekért vagy otthon. A háztartást engedd el. Csak a legszükségesebbeket csináld, az apjuk is meg tudja oldani.

2018. nov. 27. 11:22
 12/17 anonim ***** válasza:
11 vagyok. Most olvasom, hogy 5 éves a nagyobb. Menjen óvodába.
2018. nov. 27. 11:23
 13/17 anonim ***** válasza:
2,5 ev van két lányom között, a kicsi januárban született, a nagy abban az évben szeptemberben ment oviba. Szóval addig otthon volt mindkettő velem. Na akkor csak alapfunkción működtünk, csak a gyerekek körül legyen minden rendben, a ház nézzen ki tűrhetően. Amikor a nagy fél napos ovis lett, kicsit több időm lett a kicsire, magamra, a háztartásra. Tavasztól dolgozom, már mindkettő ovis, na most megint káoszos néha az életünk, a reggeli délutáni logisztika, betegségek esetén otthonlét megoldása. Néha kétségbeesem, hogy hogy oldjuk meg mert beteg valamelyik vagy ne vigyem oviba őket, mert nem lesz óvoda. Nagyik dolgoznak még. Most megint úgy érzem, hogy túlélésre hajtunk, pedig egyikőnk munkahelye sem vészes ilyen szempontból. De péntek esténként szoktam úgy érezni, hogy igen túl vagyunk egy újabb heten, mindenki itthon van végre, nem lettünk betegek, gyűjtsünk erőt az újabb héthez, az újabb megoldandó feladatokhoz. Igazából majd ha már dolgozni fogaz akkor fogos értékelni az otthon töltött időt, hogy nem kell a főnök elé állni, hogy beteg a gyerek menned kell haza, az ovis szünetek megoldásán tanakodni hetekkel előre stb.
2018. nov. 27. 11:31
 14/17 anonim ***** válasza:
59%
Tehát majdnem egèsz nap egyedül vagy otthon egy gyerekkel, mivel a nagy óvodás... a két kezem összetettem volna ilyen felállásért. Meg egy 5 évesnél mit kell ékszaka csinálni? Lefekteted alazik. Egy babával meg nehogy már ne boldogulj egyedül.
2018. nov. 27. 12:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Ovis a nagy persze,csak egy hete itthon van,beteg ,😔

Kimenni persze hogy kimegyünk márciusig,csak zuhogó esőben nem látom értelmét, márpedig itt most az van.

A nagy ügyes,okos vele nincs gond,csak figyelmet szeretne azért, játszást.

Tudom, más a 3gyerekkel is simán elboldogul,itt most velem van a baj.

Arra lettem volna kíváncsi más is van e hasonló helyzetben,hogy hirtelen úgy érzi kevés a feladathoz.Mert én most így vagyok.Az a baj mindent akarok, gyerekekkel lenni,vasalni, főzni,rendet rakni.

Agyamat kellene átállítani.

2018. nov. 27. 13:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem a két gyerek a sok neked, a pici még nagyon pici. Az öt éves már nem sok vizet zavar, én másfél év különbséggel éreztem így magam. Na ott tényleg az volt hogy a "nagy" egész nap üvöltött , plusz egy újszülött. Hamarosan belerázódsz, a baba gyorsan fejlődik. Amúgy imádják nézni a babák a tesót, azt is ha te játszol vele, csak tedd oda magatokhoz. Amikor meg oviban van a nagy, tényleg nem lehet probléma. Csillogó lakást ne most akarj.
2018. nov. 27. 14:16
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó!Belejövök igen,kicsit el is hagytam magam azt hiszem. Szülés sem volt egyszerű és szerintem az is közrejátszott.

Ha más bírja,tudja nehogy már én akarjak belehalni 😬😊 köszönöm mindenkinek aki írt.

2018. nov. 27. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!