Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyeden lévő anyukák ti jártok...

Gyeden lévő anyukák ti jártok plazmaadásra, hogy otthon vagytok?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel beszéltük, hogy jó lrhet, mert segítesz és honorálják, de ő szoptat én meg nem merek, mert mi van, ha elájulok (olvastam ilyet). Van valakinek tapasztalata? Főleg a miskolciról..mire költöd az 5500 ftot, hány alkalommal jársz? Ha jársz!
2018. nov. 26. 19:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Nem mennék mert nem tesz jót a szervezetnek.Annyit nem ér az a pénz...inkább véradásra mennék (voltam régebben de sajnos rosszul lettem)
2018. nov. 27. 06:57
 22/30 anonim ***** válasza:
22%

Párom jár rendszeresen plazmaadásra Miskolcra.

Ő a pénz miatt csinálja, mert a császár őfelsége orbán g...i miatt 2 gyerekkel alig élünk meg albérletben.

Én nem mernék elmenni, ahogy lefotózta nekem majd elájultam a látványtól, kötőtű vastagságú tűt szúrnak beléd.

Meséli, hogy néha van ( férfiak is) aki elájul.

2018. nov. 27. 14:03
 23/30 A kérdező kommentje:

Hát köszi szépen, de inkább nem megyek :D

Jobb az évi 1x-i véradás.

2018. nov. 27. 14:59
 24/30 anonim ***** válasza:
31%
Én is voltam régen, mikor rá voltam szorulva a pénz miatt, de ha nem azért mennél akkor szerintem is hagyd inkább! Adj vért, talán az nem olyan megterhelő. Plazma adásnál vastag a tű, le veszik a vért, kicentrifugázzák a plazmát, majd vissza pumpálják a többit. Ha sok folyadékot iszol előtte való napokon, 3-4 litert is, akkor megy, de ha túl sűrű a véred akkor megszakad és annyi. A vastag tű miatt pedig roncsolódik a véna, másfél év után is látom némelyik szúrás helyét. Sokszor nem a 3 napot volt nehéz kivarni, hanem hogy ne legyen sebes a hajlatom, tudjanak szúrni. Amúgy oda figyelnek rád, orvos is jelen van. A népség pedig tényleg szedett-vedett, inkább kisebbség, az egész család sokszor együtt jár. Inkább adj vért, mert ez csak a gyógyszeriparnak biznisz, és ahogy írták, sokkal több az ára mint amit adnak. 27N/Kecskemét
2018. nov. 29. 21:34
 25/30 A kérdező kommentje:

Koszonom a normalis valaszt.

Nem fogok menni. :)

2018. nov. 30. 19:43
 26/30 anonim ***** válasza:
Tudom, már döntöttél, de még hozzátennék pár dolgot, hátha vki olvassa. NEM kötőtű vastagságú a tű, talán másfélszer vastagabb mint sima vérvételkor. Sok múlik azon, hogy betartja-e a donor az előírásokat. A sok folyadék nagyon fontos, a zsírszegény étrend, ezek főleg előző nap és aznap. Reggelizni kötelező. Mindezek már sokat segítenek hogy ne legyen vki rosszul. Ezen kívül nem szabad eltitkolni semmit, pl gyógyszerszedés. Én pár pillantara voltam már rosszul közben, ezek pszichésen jöttek, de már tudom hogy kapcsoljam ki az elmémet. Igaz, hogy ez biznisz, de attól még rászolurókhoz kerül e vérplazma. Így vagy úgy, a lényeg ugyan az. Véradásra is rendszeres járok, köteleznek is rá a központban! (Amúgy is jártam...) 51kg viszont úgy tudom kevés is lenne... 55 a minimum.
2018. dec. 2. 09:53
 27/30 anonim ***** válasza:

26-os:

Vénája válogatja, akinek megengedi a véna állapota, annak vastagabb tűt szúrnak, így gyorsabb is a folyamat.

Páromé igenis kötőtű vastagságú. Brutális látvány.

2018. dec. 3. 08:04
 28/30 anonim ***** válasza:

Én már 80 adáshoz közelítek, nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs, kérdezz bátran. Ezt már egy másik kérdéshez megírtam, bemásolom:

Nagyon komoly vizsgálatokat végeznek, a vérvizsgálat is igen részletes. Folyamatosan ellenőriznek egy olyan értéket is, amely azt mutatja, hogy plazmaadás után milyen gyorsan pótolta a szervezet az elvesztett plazmát, aminek a 90 %-a víz!!! És ezt felejtik el sokan.

Én soha nem voltam ilyen egészséges, mint most. Legalább rákényszerülök a rendszeres, normális mennyiségű vízivásra (az adás napján legalább 2,5 liter vizet kell meginni). A rendszeres orvosi ellenőrzésről már nem is beszélek. Ahova járok, volt egy férfi, akinek a vérében találtak daganatos betegségre utaló jeleket, neki még semmilyen egyéb tünete nem volt, de mondták neki, milyen orvost keressen fel.

Az étkezésre is sokkal jobban odafigyelek, jobban megválogatom, mit eszek. A karomon gyakorlatilag semmi nem látszik, csak ha nagyon közel hajolok, és okával nézem, akkor látok egy-két nagyon halvány heget.

És a havi 24-30 ezer forintért márpedig megéri. Nem beszélve arról, hogy ezzel segítettem olyan immunbeteg embereknek, akiknek létfontosságú gyógyszer készül a plazmámból.

Különben én előtte rendszeres véradó voltam, mert ha egészséges vagyok, és megtehetem, miért ne segítsek? Most is kell járnom évente egyszer vért adni.

2019. jan. 14. 13:21
 29/30 A kérdező kommentje:
Szia, hát én azóta sem mentem el, de jó olvasni pozitív tapasztalatot :)
2019. jan. 18. 06:41
 30/30 anonim válasza:

Kissé megkésve,de csak most olvastam ezt a topikot.

Én járok rendszeresen plazmázni,nem tapasztaltam semmi negatív hatását.A tú NEM kötőtű méretű,hanem véradó tű méretű.A plazmából tényleg gyógyszereket készítenek immunhiányos,vérzékeny betegeknek,égési sérülteknek stb.

Pár napja olvastam egy cikket,sajnos nem mentettem el a linket,hogy némelyiket 100%-os támogatással kapják a betegek.A plazmaadás sem egy óra hossza,maga a tényleges folyamat ált.35 perc szokott lenni.Közben sokan telóznak,vagy olvasnak,vagy nézik a tévét.A tű beszúrása a legkellemetlenebb része,a többit gyakorlatilag nem lehet érezni.

2019. nov. 9. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!