Gyeden lévő anyukák ti jártok plazmaadásra, hogy otthon vagytok?
Párom jár rendszeresen plazmaadásra Miskolcra.
Ő a pénz miatt csinálja, mert a császár őfelsége orbán g...i miatt 2 gyerekkel alig élünk meg albérletben.
Én nem mernék elmenni, ahogy lefotózta nekem majd elájultam a látványtól, kötőtű vastagságú tűt szúrnak beléd.
Meséli, hogy néha van ( férfiak is) aki elájul.
Hát köszi szépen, de inkább nem megyek :D
Jobb az évi 1x-i véradás.
Koszonom a normalis valaszt.
Nem fogok menni. :)
26-os:
Vénája válogatja, akinek megengedi a véna állapota, annak vastagabb tűt szúrnak, így gyorsabb is a folyamat.
Páromé igenis kötőtű vastagságú. Brutális látvány.
Én már 80 adáshoz közelítek, nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs, kérdezz bátran. Ezt már egy másik kérdéshez megírtam, bemásolom:
Nagyon komoly vizsgálatokat végeznek, a vérvizsgálat is igen részletes. Folyamatosan ellenőriznek egy olyan értéket is, amely azt mutatja, hogy plazmaadás után milyen gyorsan pótolta a szervezet az elvesztett plazmát, aminek a 90 %-a víz!!! És ezt felejtik el sokan.
Én soha nem voltam ilyen egészséges, mint most. Legalább rákényszerülök a rendszeres, normális mennyiségű vízivásra (az adás napján legalább 2,5 liter vizet kell meginni). A rendszeres orvosi ellenőrzésről már nem is beszélek. Ahova járok, volt egy férfi, akinek a vérében találtak daganatos betegségre utaló jeleket, neki még semmilyen egyéb tünete nem volt, de mondták neki, milyen orvost keressen fel.
Az étkezésre is sokkal jobban odafigyelek, jobban megválogatom, mit eszek. A karomon gyakorlatilag semmi nem látszik, csak ha nagyon közel hajolok, és okával nézem, akkor látok egy-két nagyon halvány heget.
És a havi 24-30 ezer forintért márpedig megéri. Nem beszélve arról, hogy ezzel segítettem olyan immunbeteg embereknek, akiknek létfontosságú gyógyszer készül a plazmámból.
Különben én előtte rendszeres véradó voltam, mert ha egészséges vagyok, és megtehetem, miért ne segítsek? Most is kell járnom évente egyszer vért adni.
Kissé megkésve,de csak most olvastam ezt a topikot.
Én járok rendszeresen plazmázni,nem tapasztaltam semmi negatív hatását.A tú NEM kötőtű méretű,hanem véradó tű méretű.A plazmából tényleg gyógyszereket készítenek immunhiányos,vérzékeny betegeknek,égési sérülteknek stb.
Pár napja olvastam egy cikket,sajnos nem mentettem el a linket,hogy némelyiket 100%-os támogatással kapják a betegek.A plazmaadás sem egy óra hossza,maga a tényleges folyamat ált.35 perc szokott lenni.Közben sokan telóznak,vagy olvasnak,vagy nézik a tévét.A tű beszúrása a legkellemetlenebb része,a többit gyakorlatilag nem lehet érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!