Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Utazás gyerek nélkül a tengere...

Utazás gyerek nélkül a tengerentúlra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párom jövő tavasszal munkaügyben NYC-be utazik 1 hétre és felmerült ötletként, hogy vele tartok. Van két gyerekünk (8 és 6), de ez lenne az első közös utazásunk nélkülük. Voltak már 1-1 hétre külön tőlünk többször is a nagyszülőknél, megértik, ha nem látjuk egymást napokig,szóvalt nem aggódok. Igaz, akkor csak 100 km volt a távolság, nem pedig 7000...

Nyáron mindig együtt nyaralunk a gyerekekkel. Inkább a magam oldaláról nem vagyok biztos, pedig a gyerekek születése előtt sokat utaztunk kettesben, igaz csak Európában. Ilyen messze még egyikünk se volt. Viszont New York mindig is érdekelt.

A párom szerint túlagyalom a kérdést. Járt már valaki hasonló cipőben? Ti mennétek?

2018. nov. 19. 16:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

A 6 és 8 éves már (vszleg) iskolás, elég nagy ahhoz, hogy megéri egy ekkora élményt adni nekik, míg élnek, emlékezni fognak a new yorki útjukra.

Én biztosan nem mennék nélkülük, valóban nem lenne szívem kihagyni őket egy ekkora élményből.

A kisfiam és a kislányom tavaly volt először a tengernél, 4 és 2,5 évesek voltak. Hatalmas élmény volt Nekik, a fiam nagyon sűrűn emlegeti azt az utazást, meglepően élesen emlékszik apróságokra is. Az ezévi nagy kívánsága a jövő nyárral kapcsolatban az, hogy repcsis útra menjünk. Ebben az évben ezt nem tudtuk teljesíteni, mert építkeztünk a nyáron, de jövőre mindenképpen elrepülünk valamerre.

Igen, a gyerek lehet sokszor teher, mégis én lennék a legboldogabb, ha egy amerikai utat adhatnék a gyerekeimnek. Egyik sem megülős tìpus, mégsem jutna eszembe, hogy akár a repcsi út nyűglődése akár egyéb más kényelmi szempont miatt kihagyjam Őket egy ekkora emlékből.

Azért lettünk szülők, mert egy jó időre lezárult a "mi ketten"fejezet, most a "családunk együtt" szakaszunkat éljük.

Ha kirepülnek, vagy akár csak pár év múlva, amikor a kiskamasz gyerekeink már tojni fognak a fejúnkre, gyűjthetünk megint kettesben élményeket a férjemmel.

2018. nov. 19. 17:26
 12/21 anonim ***** válasza:
54%

10es..

Mert miért?

Én gyerekként egyszer se voltam külföldön..Mi időnkben nem is volt akkora divat, 1-2 osztálytársam, ha volt. Pedig nem vagyok idős.

Mi is minden évben elmegyünk 2* a gyerekkel külföldre, egy nyaralás, egy rövidebb út + kettesben a férjemmel valahova. Olyan helyre, ami nem annyira gyereknek való úgyse pl Azerbaidzsán, Izland.

Most szörnyű szülők vagyunk mert a 6 éves gyerekem még csak 10 országban járt?

Hagyjál már :D

Kérdező is írta, hogy nyáron a gyerekkel mennek.

29N

2018. nov. 19. 17:35
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Ha közös nyaralások is vannak, akkor miért is lenne gond, ha egyszer-egyszer gyerek nélkül is mennek a szülők, főleg iskolás gyerekeknél. Attól még az év többi részében lehet, hogy jobb szülők, mint akik csak a városi strandra mennek.
2018. nov. 19. 17:43
 14/21 anonim ***** válasza:
81%
Nyugodtan hagyd őket otthon. Nem lesz semmi bajuk. Én voltam anyummal 6-8 éves korom körül barcelonaban es kb semmire sem emlékszem. Egy színes gyík minden, mert az nagyon tetszett. New York amúgy sem gyerekbarát. Egy gyerek nem akarja végignézni veled egyik múzeumot sem és több nap városnézésben is csak nyűglődni fognak. Hatalmas a tömeg mindenhol, time squaren mozdulni sem lehet, az az empire state teteje kihagyhatatlan élmény esti fényekkel. Ez laza másfél óra sorban állás... én 40 perc után is alig akartam lejönni, annyira szép. Szeretnék találkozni azzal a 6 évessel aki ezt szívesen csinálta volna velem. Aztán ugye broadway, meg akartok nézni egy darabot, az is bizonyára jó lesz nekik, mert angolul sem értenek eléggé csórik. Én voltam egy hetet és a central parkban való sétán kívül semmit sem csináltam, amit egy 6 éves is élvezne.
2018. nov. 19. 17:46
 15/21 anonim ***** válasza:
89%

“Egyik sem megülős tìpus, mégsem jutna eszembe, hogy akár a repcsi út nyűglődése akár egyéb más kényelmi szempont miatt kihagyjam Őket egy ekkora emlékből.”

És az eszedbe jutott, hogy ők utálnák a legjobban? Nem megülős típusú gyereknek 10 óra egy helyben, csak azért, hogy egy koszos-büdös-túlzsúfolt városban órákon át álljanak sorban olyasmik előtt, amik cseppet sem érdeklik őket, az aztán életre szóló élmény valóban. Mindezt azért, mert te ÖNZETLEN vagy? Komolyan?

2018. nov. 19. 18:51
 16/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok! A kérdező vagyok.

Köszönöm mindenkinek a választ. Természetesen megértem "mindkét oldal" álláspontját. Mi is imádjuk a gyerekeinket, igyekszünk minél több időt tölteni velük. Igen, nyaralni is együtt megyünk, de azt gondolom, ha egy évben 1 hetet külön töltünk tőlük, nem leszünk rosszabb szülők. Már elég nagyok, hogy megértsék, ha elmegyünk, de talán még kicsik egy ekkora úthoz. Amíg kisebbek voltak, nem is mentünk nélkülük sehova.

Most adódik egy ilyen lehetőség, ha később lesz rá mód, elmegyünk majd négyesben is.

Köszönöm a pozitív megerősítést.

2018. nov. 19. 19:23
 17/21 anonim ***** válasza:
98%

Én elmennék. Ha a gyerekeket egyáltalán nem opció elvinni, akkor is. Elég nagyok, ellesznek 1 hétig nélkületek, de azt írod voltak már 1 hétig nagyszülőknél.

Egyébként a másik oldalról van emlékem, kb ennyi idősek voltunk, mikor a szüleim nyertek egy 2 személyes jordániai utat. 1 hétig nagymamám volt nálunk, egyébként mindig mi voltunk nála, ez alkalommal fordítva. Nekünk egész jó élmény volt így is. pl a szüleink ágyában aludtunk 1 hétig, utána se volt ilyen.

2018. nov. 19. 20:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy mennék. Közben biztos nagyon aggódnék, hogy itthon rendben van-e minden és épségben haza is érjünk, tényleg óriási távolságról van szó.

Írták már, de egyet is értek azzal, hogy a 6 éves szenvedne. Mi is visszük a gyerkőcöt nyaralásra, volt már 4 órás repülőútunk is, de a városnézős napokat annyira nem szerette és csak félgőzzel kb a felét néztük meg mindig a látnivalóknak a gyerekkel, mint nélküle tettük volna.

Nálunk sajna nincs opció gyereknélküli félnapos programra se, de ha adódna egy ilyen lehetőség és közben jó helyen lennének a gyerekek, én mennék az tuti.

2018. nov. 19. 20:46
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi pl. nagyon sokat repültünk korábban is, a lányom szerette, de mióta Kanadából repülünk haza, azóta utálja a repülést. 10 óra út, időeltolódás macera egy gyereknek, város, múzeumnézés szintén. Nekünk pl. 250 ezer Ft/fő az utazás, ez 2 gyerekre félmillió Ft, abból már egy nagyon szuper családi nyaralást lehet fizetni később, amit a gyerekek is élveznek.
2018. nov. 19. 20:52
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
10# nem karácsonykor hagyják itthon őket te szerencsètlen... Nem tudsz olvasni? Vagy szerinted soha nem lehet egy anya meg apa a gyerekek nélkül? Szánalmas lúzer vagy...
2018. nov. 19. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!