Lehet ettől baja, bajunk?
A tojas 5 perc alatt megfő/ megsül, gondolom csinaltal mar rantottat es nem 25 percig.
Amugy meg a nyers tojastol sem lenne bajotok ( hacsak nem vagy terhes). Te kiskorodban nem nyaltad ki a süteményes tálat?
Az ízén érezted volna, ha nyers. De egy falattól nem lesz bajod.
Apukám kisgyerek kora óta ette a nyers tojást (felverve, sóval, kenyérrel) és a lágytojástól se lenne bajotok.
Ép héjú tyúktojás belseje nem fertőzött szalmonellával. Ha fertöréskor a héjéról bele is kerülnek a baktériumok (ha peches vagy és pont szalmonella van rajta), akkor se lesz idejük elszaporodni, hiszen azonnal sütni kezded az ételt. Így aztán a kétéves is nyugodtan eheti.
A szalmonella csak elé magas csíraszám mellett okoz fertőzést.
A "nyers tojás tilos" szabály a túróspalacsinta töltelékébe kevert nyers tojásra vonatkozik, amit utána még másfél óra hosszat a sütőben melegen is tartanak, de előtte nem sütik át rendesen. Meg a nyers tojással kevert majonézre, ami tényleg veszélyes, ha hosszasan áll. Különösen ha szobahőmérsékleten tárolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!