Kisgyerekes anyukák! Kisgyerekek mellet miben és mennyi segítséget kaptok/kaptatok? Miben igényelnétek több segítséget és hogy oldjátok meg ha nincs segítség?
Szüleim segítenek
Csak egy kocsink van, azzal a férjem dolgozni megy.
Ne kelljen buszozni így visznek, ha orvoshoz kell vinni a lányomat (4 hós)
Ha kérem akkor anyu eljön amíg kitakarítok
( egysue volt ilyen amikor 10 hetes volt)
A legnagyobb segítség az, hogy tudom bármikor szólhatok, és tudom, hogy számíthatok rájuk
M8kor szültem a szüleim és anyáék felváltva hozták a főtt ételt több mint egy hónapig.Sajnos anyukám akkor már nagyon beteg volt, februárban meghalt.
Anyösom dolgozik.Volt már pár alkalom mikor ott aludt a gyerkőc.A bevásárlásban segítenek, meg ha orvos vagy ilyesmi van és kocsival kell menni.
Ami nekem igényem lenne az heti 2x3-4óra lenne a kisfiam nélkül.Annyi idő alatt talán haladnék a házimunkával, kerttel stb.
Mivel a párom 4 műszakba jár dolgozni nagy káosz van itthon, semmi rendszer.
Plusz jó lenne egy hétvégi este kettesben.De a műszak miatt havi egyszer van szabad hétvége, akkor meg nem biztos, hogy anyósomék el tudják vinni a gyerkőcöt.Más segítségem nincs.
Nagyon nehéz.
Hál istennek nagy és összetartó család vagyunk :)
Sógoromék idén a keresztlányuknak vettek beépített szobabútort polcrendszerrel (asztalos csinálta) és nagymamám pedig konyhaszekrényt ajándékozott nekünk. Após is segített nagyon sokat amíg velünk élt, megvett nekünk jó pár elektronikai eszközt pl mikrót, tűzhelyet. Nagymamámtól kaptuk a tévénkre a pénzt, a kinti lépcsőnek a felújítására, az előtetőre. Ezeket természetesen nem mi kértük, ők gondolták, hogy szeretnének adni mi is megvettük volna őket, de elfogadtuk. A szüleim készpénzt adtak nemrég, abból vettünk mosógépet. De ezt úgy kell elképzelni, hogy ünnepnapokra pl karácsony, szülinap, keresztelő nem csak úgy odatolták az orrunk alá a tárgyakat és a pénzt, hogy tessék itt van.
Nagymamám szokott kb havonta 1x adni egy kisebb csomagot, amibe sok tartós élelmiszer van vagy bármi amit ő lát a boltban és akciós és megveszi nekünk is. Ezt sem kérjük tőle, mert pl lisztet 100 forintért veszek egy kg-t, de neki jól esik adni meg elfogadjuk már szépen tele van a kamrám :) A szüleim pedig abban segítenek, hogy néha-néha vigyáznak a lányunkra, mint 22-én mikor orvoshoz megyünk vagy csak szólunk, hogy szeretnénk egy szabad estét. De sokszor ki is jönnek hozzánk, olyankor bográcsozunk, apa segít a páromnak a kinti munkákban és én is tudok egy-két olyan dolgot csinálni, amit a lányunk mellett nem lehet.
A páromnak apa a barátja :)
Ezek a segítségek kölcsönösek, ha sógoromék szólnak, hogy kell valamiben segíteni mi is megyünk, ugyanúgy nekünk is eszünkbe van ünnepkor, hogy ők adtak egy nagyobb értékű ajándékot illik hasonlóval viszonozni, vagy nemrég sajnos meghalt a nagypapám és mi is fogunk nagymamámnak havonta 1x egy nagyobb csomagot összeállítani, mert egy darabig biztos rossz és nehéz lesz neki, de mikor apa szól, hogy bútort kell pakolni, a párom megy vagy anyát fuvarozta a szemműtétje után.
A segítség nem könyöradomány, kölcsönös. Nem kértük, de elfogadjuk és viszonozzuk.
Én 25 vagyok, párom 36 jól esik, hogy a családunk összetartó bár segítség nélkül is megoldanánk ugyanis elég sokszor felmerül a Dunántúlra költözésnek a gondolata. Egyelőre még maradunk, aztán meg ki tudja, mit hoz az élet..
A férjemet nem számolom bele,ö kiveszi a részét a gyerekekből.
Szüleink messze élnek,3gyerekünk van,mi fizetett segítséget veszünk igénybe. Nem messze tőlünk lakik egy néni,ő vigyáz a legkisebbre amíg a nagyokat oviba,bölcsibe viszem vagy délutáni programokra van olyan is,hogy ő viszi őket ha dolgom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!