Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Cserbenhagyás a részemről ha...

Cserbenhagyás a részemről ha nem akarok vigyázni a barátnőm kisfiára?

Figyelt kérdés
Van egy úgy mond barátnőm,nem mondom,hogy a legközelebbi mindig is kicsit rezervált volt a kapcsolatunk.Néhány hónapja odajárok hozzájuk hetente néhányszor főzni,takarítani.Mivel több napról,több óráról van szó,így abban egyeztünk meg,hogy kifizetik.Azt mondták nem kívánják ingyen.Mivel jelenleg sajnos munkanélküli vagyok jól jött a plusz kereset.Nem rég lett meg a második baba meg már van egy 1,5éves kisfiú.Amikor elvállaltam náluk a főzést,takarítást mondtam gyerek vigyázást nem fogok vállalni.Azt mondta nem is kell,mert megjárták egy rokonnal aki elejtette a kisgyereket és majdnem agymútétre került a sor.Tegnap a férje bent hagyta nekem a kisgyereket,mondtam rövid ideig vigyázok rá erre kicsit nyomatékosan utaltam a barátnőmnek,hogy nem tudok meg nem is szeretek kisygerekekere vigyázni.Nem vagyok az a tipus.Ő utána kicsit kivolt borulva,hogy mennyi minden rászakad.Régebben depresszióval is kezelték.Utána mikor mentem el megakart kérni ma menjek el ha birok a 1,5éves gyerekre kellene vigyázni,hogy a férje tudjon kint dolgozni a gazdaságukban.Azt mondta a férje majd vigyáz rá ő.A nagyszülők is szoktak rá vigyázni naponta 6-7 órát-igaz gond van velük,mert ezt felemlegetik...,én eljárok főzni takarítani,a férje is segít a gyerek körül viszi ahova tudja.Többet nem tudok segíteni,amit meg nem csinálok szívesen azt nem vállalom.Ő sem segítene olyan áron,hogy saját magát feláldozza miattam.

2018. nov. 14. 10:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

8-as:tudom nem sok 500ft/óra.Errefelé kb.ennyiért mennek a bérezések meg mivel barátokról volt szó...Kaját,kávét,kávé mellé sütit, rágcsálnivalót kapok.Meg a félórát is kikerekítik teljes órabérre,volt hogy a 10-15percet is férje kiakarta kerekiteni,de ez a barátnőnek nem mindig volt ínyére...

9-es: pont úgy van ahoyg írod,hogy 9-16h ott van a kisgyerek,volt hogy kicsit tovább vagy kevesebb ideig.A nagymama is már mondta,hogy elviszi esetleg 2-3órát,abból sértődés lett.Meg a héten panaszkodott akkor a vő azt mondta, nem is kell egy hétig,hogy elvigyék a gyereket.A férje szerint nem kell sokat vigyázni rá jól el van,meg nem érti a nagyszülőknek mi ebben a nehéz.Igy jöttem volna én a képbe...

Igen, a nagymamám is azt mondta az elmondottakból,hogy itt lustaságról van szó nem csak rossz teherbírásról.Bár a barátnőm szülei elég különös,viszálykodó emberek talán mégis igazuk volt amikor mondogatták neki jól meggondolta-e,hogy házzámenjen az illetőhöz,mert a saját gazdaságban sok munka van.Meg talán abban is igazuk van,hogy a férj nem mindig úgy segít,ahogy kellene.Néha nem csinál semmit csak reggel elvágja magát és mobilozik főzni tud olyankor felesleges lenne,hogy azért fizessenek valakinek,hogy megfőzzön,de ők tudják.

2018. nov. 14. 11:27
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

Mondd meg a barátnődnek, hogy nem vállalsz felelősséget más gyerekéért, és te főzni, takarítani jársz.

Ha neki nem elég ez, akkor keressen olyat, aki, főzni, takarítani és gyereket felvigyázni jár.

Amúgyis ez hatalmas felelősség, egy ekkora gyerekkel gyakorlatilag bármi történhet bármelyik pillanatban.

(És a férjével amúgy ki szexel, ha ő minden dolgát lepasszolna valakinek? :) :O )

2018. nov. 14. 11:31
 13/22 A kérdező kommentje:

12-es: nem tudom,de nem velem,ha erre célzol...az ilyen dolgok nem érdekelnek.

A gyerekvállalás felelősség és hiába van jól el a kisgyerek sokszor egymagában leeshet valahonnan,beverheti a fejét a lépcsőn és erre sokszor az is elég,hogy valaki két percig ne figyeljen rá.

2018. nov. 14. 11:35
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

"Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a bébiszittert meg nem szokás házimunkával megbízni"

Ezt rosszul tudod, a legtöbb bébiszitter alapból úgy hirdeti magát, hogy azt is vállalja.

De nyilván tiszteletben kellene tartaniuk, hogy a kérdező csak takarítást, főzést vállalt.

Az 500 per óra egyébként is elég karcsú, hogy még a gyerekfelvigyázás is benne legyen.

Felénk alkalomra mérik a takarítást 3-5 ezer és teljesítményre megy. Le van rögzítve, hogy ezért mit végez el konkrétan, így nincs értelme tovább szöszmötölnie, mint szükséges, közben elvégzi, amit kell.

2018. nov. 14. 11:59
 15/22 A kérdező kommentje:
14-es: vagy ha nem is úgy hirdeti,de van aki azt is elvárja.Pl. egy ismerősnőm aki kitúnően értett a gyerekekhez vigyázott egy kislányra és az anyuka direktbe megmondta neki,hogy elmosogathatott volna, meg meg is főzhetne,mert az előző bébiszitterek azt megcsinálták,mert azt mondták unatkoztak.Ő meg erre rávágta ő nem unatkozik a gyerekekkel,foglalkozik vele,eltologatja ide-oda ha meg 1,5-2órát alszik a gyerek addig ő számitógépezik,mivel ez nem volt tiltva.De ha dupla órabért fizet neki akkor elvégzi a többit is.
2018. nov. 14. 12:07
 16/22 anonim ***** válasza:
60%

"meg nem érti a nagyszülőknek mi ebben a nehéz"

Na, amelyik szülő ilyet mond, azt úúúúúúúgy fenéken tudnám billenteni!

Mondjuk az, hogy nem ő vállalta azt a gyereket. Ő fölnevelte, aki(ke)t vállalt (nemzett, ill. szült). Szülői felelősség - ez a fogalom nagyon hiányzik náluk a szótárból.

OFF: Abszolút nem veled kapcsolatos, kérdező, de nagyon kikívánkozik még egy gondolat belőlem.

Én azt a kis másfél évest nagyon-nagyon sajnálom! A nagyszülei, akármennyire is szeretik (mert különben nem vállalnának ennyit), már kezd teher lenni számukra. Az anyjának meg - ahogy látom - csak akkor nem teher, ha nincs vele. És ez valószínűleg csak fokozódni fog, amikor óvodába megy, és délután ezerféle mesélni valója lesz.

Annak a kisgyereknek az egész gyerekkora úgy fog eltelni, hogy ő teher az anyjának - és egy idő múlva már a nagymamájának is az lesz. És egészen biztos, hogy a másik gyerek is ezt fogja kapni otthon. Iszonyú lehet így felnőni....

2018. nov. 14. 12:13
 17/22 A kérdező kommentje:

16-os:talán az sem mellékes, hogy a nagyszülők 65-70közöttiek és egyiküknek volt gyomor és gerincműtéte néhány éve a másikuknak is van más egészségügyi gondja.

Azon én is gondolkodtam,hogy ez nem lesz mindegy a kisgyereknek,főleg ha idősebb lesz és pl. a nagymama lesorolja a lányának a dologokat mielőtt elvinné a gyereket,ahogy most is teszi a gyerek meg mindezt hallhatja.Lehet már most is érzi.

Azt amit a szüleitől kellene,hogy megkapjon egy gyerek senki sem pótolhatja még egy szerető nagyszülő sem abébiszitter meg főleg nem,azok jöhetnek-mehetnek-nem állandóak agyerek életében.

2018. nov. 14. 12:45
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

12es vagyok.

Nem is azt gondoltam, hogy Te, csak felmerült bennem, hogy ha minden kötelezettséget lepasszol a barátnőd, akkor ezt is vajon?

És pontosan erre céloztam, hogy hatalmas felelősség egy kisgyerek, hát még ha másé. Ha nem érzed azt, hogy bevállalod ezt a felelősséget, az a te döntésed.

2018. nov. 14. 13:14
 19/22 A kérdező kommentje:

18-as: ok,értem.

Felelősség is meg nem is csinálom szívesen.Azt meg nem akarom,hogy csak ott mászkáljon a gyerek én meg órákig ne szóljak hozzá vagy kényszerből szóljak hozzá.Nem is értem valakinek miért lenne jó rávenni a másikat,hogy megtegyen valamit ha látszik,hogy nincs hozzá kedve?Vagy ennyire fontos a saját kényelme,hgy mindegy neki ki vigyáz a gyerekre és milyen minőségű időt tölt vele csak vigyázzon rá,lényeg hogy baleset ne történjen.

2018. nov. 14. 13:21
 20/22 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen igazad van, hogy nem vállalod. Éhbérért főzöl, takarítasz, és még ez is kellene... Szerintem ez a nő nem depressziós, egyszerűen csak egy kényeskedő, lusta dög. Semmiképpen se hagyd, hogy rád lőcsöljék a gyereket, még külön díjazásért se! Nagyon nagy felelősség, ha valami baja lesz, téged vesznek elő. Az anyja emelje fel a hátsó felét a kanapéról, és foglalkozzon az ivadékával, ne másoktól várja el.
2018. nov. 14. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!