Cserbenhagyás a részemről ha nem akarok vigyázni a barátnőm kisfiára?
8-as:tudom nem sok 500ft/óra.Errefelé kb.ennyiért mennek a bérezések meg mivel barátokról volt szó...Kaját,kávét,kávé mellé sütit, rágcsálnivalót kapok.Meg a félórát is kikerekítik teljes órabérre,volt hogy a 10-15percet is férje kiakarta kerekiteni,de ez a barátnőnek nem mindig volt ínyére...
9-es: pont úgy van ahoyg írod,hogy 9-16h ott van a kisgyerek,volt hogy kicsit tovább vagy kevesebb ideig.A nagymama is már mondta,hogy elviszi esetleg 2-3órát,abból sértődés lett.Meg a héten panaszkodott akkor a vő azt mondta, nem is kell egy hétig,hogy elvigyék a gyereket.A férje szerint nem kell sokat vigyázni rá jól el van,meg nem érti a nagyszülőknek mi ebben a nehéz.Igy jöttem volna én a képbe...
Igen, a nagymamám is azt mondta az elmondottakból,hogy itt lustaságról van szó nem csak rossz teherbírásról.Bár a barátnőm szülei elég különös,viszálykodó emberek talán mégis igazuk volt amikor mondogatták neki jól meggondolta-e,hogy házzámenjen az illetőhöz,mert a saját gazdaságban sok munka van.Meg talán abban is igazuk van,hogy a férj nem mindig úgy segít,ahogy kellene.Néha nem csinál semmit csak reggel elvágja magát és mobilozik főzni tud olyankor felesleges lenne,hogy azért fizessenek valakinek,hogy megfőzzön,de ők tudják.
Mondd meg a barátnődnek, hogy nem vállalsz felelősséget más gyerekéért, és te főzni, takarítani jársz.
Ha neki nem elég ez, akkor keressen olyat, aki, főzni, takarítani és gyereket felvigyázni jár.
Amúgyis ez hatalmas felelősség, egy ekkora gyerekkel gyakorlatilag bármi történhet bármelyik pillanatban.
(És a férjével amúgy ki szexel, ha ő minden dolgát lepasszolna valakinek? :) :O )
12-es: nem tudom,de nem velem,ha erre célzol...az ilyen dolgok nem érdekelnek.
A gyerekvállalás felelősség és hiába van jól el a kisgyerek sokszor egymagában leeshet valahonnan,beverheti a fejét a lépcsőn és erre sokszor az is elég,hogy valaki két percig ne figyeljen rá.
"Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a bébiszittert meg nem szokás házimunkával megbízni"
Ezt rosszul tudod, a legtöbb bébiszitter alapból úgy hirdeti magát, hogy azt is vállalja.
De nyilván tiszteletben kellene tartaniuk, hogy a kérdező csak takarítást, főzést vállalt.
Az 500 per óra egyébként is elég karcsú, hogy még a gyerekfelvigyázás is benne legyen.
Felénk alkalomra mérik a takarítást 3-5 ezer és teljesítményre megy. Le van rögzítve, hogy ezért mit végez el konkrétan, így nincs értelme tovább szöszmötölnie, mint szükséges, közben elvégzi, amit kell.
"meg nem érti a nagyszülőknek mi ebben a nehéz"
Na, amelyik szülő ilyet mond, azt úúúúúúúgy fenéken tudnám billenteni!
Mondjuk az, hogy nem ő vállalta azt a gyereket. Ő fölnevelte, aki(ke)t vállalt (nemzett, ill. szült). Szülői felelősség - ez a fogalom nagyon hiányzik náluk a szótárból.
OFF: Abszolút nem veled kapcsolatos, kérdező, de nagyon kikívánkozik még egy gondolat belőlem.
Én azt a kis másfél évest nagyon-nagyon sajnálom! A nagyszülei, akármennyire is szeretik (mert különben nem vállalnának ennyit), már kezd teher lenni számukra. Az anyjának meg - ahogy látom - csak akkor nem teher, ha nincs vele. És ez valószínűleg csak fokozódni fog, amikor óvodába megy, és délután ezerféle mesélni valója lesz.
Annak a kisgyereknek az egész gyerekkora úgy fog eltelni, hogy ő teher az anyjának - és egy idő múlva már a nagymamájának is az lesz. És egészen biztos, hogy a másik gyerek is ezt fogja kapni otthon. Iszonyú lehet így felnőni....
16-os:talán az sem mellékes, hogy a nagyszülők 65-70közöttiek és egyiküknek volt gyomor és gerincműtéte néhány éve a másikuknak is van más egészségügyi gondja.
Azon én is gondolkodtam,hogy ez nem lesz mindegy a kisgyereknek,főleg ha idősebb lesz és pl. a nagymama lesorolja a lányának a dologokat mielőtt elvinné a gyereket,ahogy most is teszi a gyerek meg mindezt hallhatja.Lehet már most is érzi.
Azt amit a szüleitől kellene,hogy megkapjon egy gyerek senki sem pótolhatja még egy szerető nagyszülő sem abébiszitter meg főleg nem,azok jöhetnek-mehetnek-nem állandóak agyerek életében.
12es vagyok.
Nem is azt gondoltam, hogy Te, csak felmerült bennem, hogy ha minden kötelezettséget lepasszol a barátnőd, akkor ezt is vajon?
És pontosan erre céloztam, hogy hatalmas felelősség egy kisgyerek, hát még ha másé. Ha nem érzed azt, hogy bevállalod ezt a felelősséget, az a te döntésed.
18-as: ok,értem.
Felelősség is meg nem is csinálom szívesen.Azt meg nem akarom,hogy csak ott mászkáljon a gyerek én meg órákig ne szóljak hozzá vagy kényszerből szóljak hozzá.Nem is értem valakinek miért lenne jó rávenni a másikat,hogy megtegyen valamit ha látszik,hogy nincs hozzá kedve?Vagy ennyire fontos a saját kényelme,hgy mindegy neki ki vigyáz a gyerekre és milyen minőségű időt tölt vele csak vigyázzon rá,lényeg hogy baleset ne történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!