Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Cserbenhagyás a részemről ha...

Cserbenhagyás a részemről ha nem akarok vigyázni a barátnőm kisfiára?

Figyelt kérdés
Van egy úgy mond barátnőm,nem mondom,hogy a legközelebbi mindig is kicsit rezervált volt a kapcsolatunk.Néhány hónapja odajárok hozzájuk hetente néhányszor főzni,takarítani.Mivel több napról,több óráról van szó,így abban egyeztünk meg,hogy kifizetik.Azt mondták nem kívánják ingyen.Mivel jelenleg sajnos munkanélküli vagyok jól jött a plusz kereset.Nem rég lett meg a második baba meg már van egy 1,5éves kisfiú.Amikor elvállaltam náluk a főzést,takarítást mondtam gyerek vigyázást nem fogok vállalni.Azt mondta nem is kell,mert megjárták egy rokonnal aki elejtette a kisgyereket és majdnem agymútétre került a sor.Tegnap a férje bent hagyta nekem a kisgyereket,mondtam rövid ideig vigyázok rá erre kicsit nyomatékosan utaltam a barátnőmnek,hogy nem tudok meg nem is szeretek kisygerekekere vigyázni.Nem vagyok az a tipus.Ő utána kicsit kivolt borulva,hogy mennyi minden rászakad.Régebben depresszióval is kezelték.Utána mikor mentem el megakart kérni ma menjek el ha birok a 1,5éves gyerekre kellene vigyázni,hogy a férje tudjon kint dolgozni a gazdaságukban.Azt mondta a férje majd vigyáz rá ő.A nagyszülők is szoktak rá vigyázni naponta 6-7 órát-igaz gond van velük,mert ezt felemlegetik...,én eljárok főzni takarítani,a férje is segít a gyerek körül viszi ahova tudja.Többet nem tudok segíteni,amit meg nem csinálok szívesen azt nem vállalom.Ő sem segítene olyan áron,hogy saját magát feláldozza miattam.

2018. nov. 14. 10:26
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Sűrűbben is burkoltan célozgatott rá,hogy kellene vigyázni a gyerekre.
2018. nov. 14. 10:28
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki ujra, hogy nem vállalod a gyerekvigyazast es kesz
2018. nov. 14. 10:33
 3/22 anonim ***** válasza:
77%

Dehogy cserbenhagyás, mondd hogy nem vigyázol rá , nem is értem az ilyet. Meg azt sem, hogy miért kellett nekik kettő gyerek ha egyel sem bir. Én egyedül nevelem az enyémet, semmi segítségem nincs , senki , de nincs pofám a barátnőimre passzolni, kétszer kértem meg barátnőmet , hogy vigyazna- e ra ( de mondjuk ő tanár tehát neki nem volt gond ) egyszer műtétre mentem, egyszer meg CT- re ahova nem vihető gyerek.

Egyébként megértelek, nekem hiába van gyerekem , persze őt mindennel jobban szeretem, viszont más gyerekére én sem szívesen vigyázok, nem vagyok az a fajta. Jó, vészhelyzetben más, de csak azért hogy az apja dolgozhasson a gazdaságban ? Hát pont leszarom , fogadjon bébiszittert !

2018. nov. 14. 10:44
 4/22 A kérdező kommentje:
Az lesz,hogy ezt újra megfogom mondani.Amint látja rajtam a bizonytalanságot azonnal bepróbálkozik,hogy hatást gyakoroljon rám.A takarítást,főzést szivesen csinálom,ameddig nincs konkrét munka ezt is mondtam neki azelőtt,de a gyerek vigyázás lefáraszt meg üresbe ment időnek tartom,az idő alatt mást is csinálhatnék.Jobb azt olyanra bízni aki szivesen van kisgyerekkel.
2018. nov. 14. 10:47
 5/22 anonim ***** válasza:
74%

Le a kalappal előtted!

Én meg mondanám neki, hogy nem tudsz felelősséget vállalni a gyerekéért, és keressen bébiszitter. Nem neked szülte a gyereket, hanem magának :( amúgy valószínű, hogy megint vissza fog esni, ha hajlamos a depire de sajnos ezt nem neked kell orvosolni, hanem a férjének. Max annyit tehetsz, hogy szólsz neki.

Ember a kisujját nyújtja és már a karja kell... szomorú

2018. nov. 14. 10:48
 6/22 A kérdező kommentje:

3-as:lehet ellentmomdásáos nekem is hamarosan tanárnői diplomám lesz :-) de inkább nagyobb gyerekekekel tudok foglalkozni 7évestől feljebb. 1-8 osztályban szoktam gyakorlatozni.Az 5alatti gyerekekkel nem tudok mihez kezdeni.Meg az sem biztos,hogy pont a tanári pályán fogom folytatni.

Azt mondták nekik mások is,hogy eggyel sem tudott mihez kezdeni minek kellett a második gyerek.Szerintem a férje akarta nagyon...Egyébként futná nekik ,hogy felfogadjanak valakit gyerekvigyázásra is.Az ellen se lenne kifogásom,ha valaki egyben bevállalná a gyerekvállalást,konyhát,takarítást is,ha nekik úgy kényelmesebb lenne.De nem akarnak akárkit oda.

2018. nov. 14. 10:54
 7/22 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell vigyázni a gyerekre, ha nem akarsz, hiszen a barátnőd munkáját elvégzed, te főzöl, te takarítasz. A nagyszülők is vigyáznak a nagyobbra napi 6-7 órát (!!!), nem csodálom, hogy felemlegetik! A barátnőd azon kívül, hogy depressziós és a kicsit ellátja, mit csinál? Egyáltalán miért vállal második gyereket, ha az elsővel sem bír?

Lehet, hogy elesel a keresettől, de a helyedben én megmondanám, hogy csinálom a ház körüli munkákat, de a gyerekkel kapcsolatos dolgokra vegyenek fel mást. Ez felelősségteljes feladat, te nem tudod vállalni!

2018. nov. 14. 10:57
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindezt te mennyiért vállalod? Csak kíváncsiság. Jómagam is szorult helyzetben vállaltam egy időben ismerősnek, mindketten "jól járunk" alapon, 1000 ft/óra bérezést kaptam érte. Rögzítettük ezért mit vállalok, mit végzek el. Mást nem kellett. Ha te takarítani, főzni szegődtél el hozzájuk, nem a te dolgod a gyerek, ha igen, akkor az külön megbeszélés tárgya, amire természetesen mondhatsz nemet. Fogadjanak bébiszittert. Alapon nem a bejárónőre hagyja az ember a gyerekét, az teljesen más munkakör és kategória, akkor is, ha történetesen ismerős az illető.
2018. nov. 14. 11:07
 9/22 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen korrekt a hozzáállásod!

Előre megmondtad, mit vállalsz, és mit nem. Házimunkát vállalsz, azt ki is fizetik, jól is jön neked a pénz. A gyerekvigyázást nem vállalod, és meg is mondtad nekik.

Szerintem, ha legközelebb felhozzák ezt, mondd meg, hogy arra egy másik embert, kifejezetten bébiszittert keressenek. És persze ő nem ingyen fogja vállalni... Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a bébiszittert meg nem szokás házimunkával megbízni, szóval ebben nincs semmi különös.

Néhány gondolat még:

1. Egy gyenge idegzetű, labilis nőnek nem biztos, hogy kellett volna második gyereket vállalnia. Pláne, ilyen hamar az első után. Egy másfél éves még nagyon sok törődést igényel.

2. Ha a nagyszülők naponta 6-7 órát vigyáznak a másfél évesre, akkor nem csodálom, hogy felemlegetik. Gyakorlatilag ők nevelik fel. Nekem is van ennyi idős gyerekem. Gondolj bele, mondjuk reggel 9-re túl vannak a reggeli teendőkön, akkor elviszi a nagyszülő és délután 4-kor hozza haza. Állítom, a nagyszülőkhöz jobban fog kötődni, mint a szüleihez.

3. Tehát ez a nő alig végez háztartási munkát, mert te csinálod helyette, továbbá a másfél évest reggeltől délutánig más gondozza. Ha ott van mindkét gyerek, attól meg ki van borulva. Férje meg ott segít, ahol tud, de napközben nyilván dolgoznia kell. Ez a nő lusta, mint az anyasertés, ez itt a legnagyobb gond!

2018. nov. 14. 11:08
 10/22 A kérdező kommentje:

5-ös: ezt érzem én is a kisujjamat nyújtom,de kellene a tenyerem meg az egész karom is.

7-es: azonkívül,hogy ellátja kisbabát,aki javarészt alszik,ő is pihen,fekszik.Esetleg beindítja a gépet, kiteregeti bent a szárítón.Néha talán vasal is bár azt most én csináltam.

Eleinte arról volt szó,hogy takaritok,besegítek a főzésbe.De végül az egész főzést is én csináltam,pedig 4-5hónapos terhesen még bírta magát.Ott ült a konyhában nassolgatott,kávézgatott akkor meg közben velem beszélgetett ameddig főztem vagy bement pár órára lefeküdni,a ygerek a nagyszülőknél volt.Pl.volt hogy két hatalmas tököt kellett kirántani, fasirtot,krumplit sütni, salátát készíteni.Mondjuk ha segitett volna a tök sütésben előbb meglett volna.Nem esett nehezemre,több idő több pénzt is jelentett.Meg főzni szeretek is számomra az nem munka,hanem kikapcsolódás.

2018. nov. 14. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!