Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elküldhetnek azèrt mert sokat...

Elküldhetnek azèrt mert sokat vagyok tàppènzen ha beteg a kisfiam?

Figyelt kérdés
2 hónapja dolgozok ismèt, 2 èves kisfiam bölcsis. Sajnos minden màsodik hèten beteg. Nagyszülők mèg dolgoznak, fèrjem 2 hetente jàr haza. Nem tudom kire bizni. Ezen a hèten is beteg volt ràadàsul èn is mindig elkapom tőle. Ma felhivtam a főnököm, hogy holnap màr megyek ès azt mondta, hogyha idèn mèg egyszer tàppènzre megyek akkor megszünteti a szerződèsem. Ezt megteheti? De ha lesz is màs munkahelyem is majd elküldenek ez miatt? Ràadàsul màr a munkatàrsaimon is làtom, hogy böki a csőrük, de nem tudok mit csinálni. Mindenkinek màr nagyobb gyerekeik vannakn Hiàba szedjük a c vitamint.

2018. nov. 11. 12:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10%

Aki lenullázott megindokolna?

1, Táppénzre hivatkozva törvényellenes a munkaviszonyt megszüntetni.

2, Gyermekápolási táppénz eseten nincs tappenzhozzajarulasi kötelezettsége a munkáltatónak

2018. nov. 11. 13:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

11,

1: igaz. De nem is kell ennek lennie az indoknak. Pont elég az, hogy a sok hiányzás miatt a munkavállaló nem tudja felvenni a ritmust, nem halad a munkával, nem tudja tartani a határidőket... bármeddig lehet sorolni.

Ha csak nem betanított sormunkát végez valaki, sajnos mind igaz ilyenkor.

2: igaz, de a helyettesítést a munkáltatónak kell megoldani. A túlmunka a többi dolgozóra hárul... stb.

Nem a munkáltatót védem, de megértem, hogy miért utálnak minket kisgyerekeseket akkor is, ha mindent beleadok. Én ezért ragadtam egy alulfizetett munkakörben, mert ott jobban tolerálják (szinte csak kisgyerekes munkatársam van). Majd ha nagyok lesznek váltok.

2018. nov. 11. 13:09
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg felvehetsz bébiszittert, mikor beteg a gyerek. Persze pénzbe kerül, mint ahogy a munkáltatónak is gond, hogy pótolja a hiányzásodat.De még mindig jobb, mint munka nélkül maradni.
2018. nov. 11. 14:50
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
vagy adjál neki multivitamint ami immunerősitő.is
2018. nov. 12. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!