Mást is kétségbe ejtett a szülés utáni állapota?
2 hónapos a kisfiam, szoptatok, így a drasztikus fogyókúra nem opció. Tudom, hogy első a gyerek, és nem az, hogy az anyuka csinos legyen, de engem iszonyatosan megviselt a terhesség, az első trimesztert végig hánytam, majd annyi savam lett, hogy állandóan csipegettem, így sikerült jó pár fölösleges kilót összeszednem. Kb. 15 kg felesleg van rajtam, ami igencsak frusztrál. Hüvelyi szülésem volt, letelt már a 6 hét, és a férjem előtt nagyon zavar, hogy nem merek levetkőzni, így egyelőre szexuális életünk 0. Ne értsétek félre, a férjemet nem zavarja, és soha nem tett rám megjegyzést, én viszont tele vagyok gátlásokkal. Néha fáj a tükörbe néznem. Egészséges ez a mértékű hiúság?
Szeretnénk majd még egy babát 2-3 éven belül, de már előre félek, ha ennyi plusszal vágnánk bele.
Tudom, hogy a negatív vélemény is vélemény, de nem igazán tudok mit kezdeni azokkal a megnyilvánulásokkal, miszerint 'ha neked nem a gyereked az első, akkor sz@r anya vagy'. Nyilván Ő az első, de nem szeretnék attól egy frusztrált anyuka lenni.
Ahogy előttem írták, lehet diétázni. Nem kell komoly dolgokra gondolni, de a tej mennyisége és minősége sem romlik attól, ha kevesebb cukrot, lisztet, zsírt eszel. Szénhidrátra és zsírra persze szüksége van a szervezetnek, ezért nem kell teljesen elkerülni, de pl. egy jó tapadásmentes serpenyőbe egyáltalán nem kell zsiradék az étel alá, amivel naponta akár többszáz kalóriát megspórolhatsz. Így is beviszed a szükséges mennyiséget az ételekből, hozzáadni már nem kell.
Egy nagyon jó módszer, ami nekem bevált, hogy a köretek felét párolt vagy nyers zöldségekre cseréled. Ezeket beszerezheted fagyasztva, akár készen fűszerezve is, így nem kell vele többet dolgoznod. Amíg fő a rizs/tészta/krumpli, a zöldség is kiolvad vagy megfő. Frissen pedig karikázhatsz uborkát vagy répát, ezek is nagyon gyorsan készen vannak. Ha szereted, akár az egész köretet is helyettesítheted velük, és máris sokkal kevesebb szénhidrátot de több tápanyagot viszel be. A kávéban, teában a cukrot helyettesítheted természetes édesítőkkel, így erről sem kell lemondanod.
Egy kisbaba mellett az ember lánya nem vágyik edzésekre, de ezt sem kell túl komolyan venni ahhoz, hogy látsszon az eredmény. Napi fél órára add át a babát az apukának, és próbálj aktívan kikapcsolódni. Tegyél be valami kellemes zenét, és táncolj, nyújtózkodj, tornázz. Tudom, másra sem vágysz ilyenkor mint leülni csendben és pihenni, de hidd el, nagyon fontos, hogy ilyenkor csak magaddal foglalkozz és mozogj egy kicsit. Ennyi időt ne sajnálj magadra akkor sem, ha megfulladtok a koszban, vagy sír a baba. Próbálj végig mozogni, és nem leülni. Az internet tele van szülés utáni tornavideókkal, ezek közül is választhatsz.
Ezek nem drasztikus módszerek, amikkel 1-2 hét alatt jön az eredmény. A szoptatás sokat segíthet, de még így is hónapokig eltarthat, mire visszanyered a régi alakod. Ez teljesen normális, ne aggódj. Ha ilyen apró változtatásokat bevezetsz a napi rutinodba, jobban fogod érezni magad, és idővel könnyebb lesz!
Volt rajtam is elég sok plusz kiló, meg kaptam császár után egy mélyvénás trombózist, ami miatt két évig combtőig érő gumiharisnyát hordtam (nyáron is), tele voltam kékfolttal a vérhígító miatt, a hajam meg felkopaszodott. Úgyhogy nem kissé voltam kétségbeesve. Aztán mégis valahogy kikupálódtam, és aztán megbarátkoztam magammal, sőt szerintem kitüntetést érdemelnék :D
Szerintem is sétálj nagyokat, és aludj, amikor csak tudsz (hogy ne egyél, ha álmos vagy), de hagyj is időt magadnak testileg, lelkileg újra visszatalálni a saját ritmusodba, új szerepekbe és a régi-új bőrödbe is. Ez a szerencsésebbeknek pár hét, másoknak meg 1-2 év is lehet. A férjeknek meg tényleg egészen más szempontjaik vannak. :)
Tornázz, ne nassolj, sétálj sokat! igaz nekem szerencsém volt, mert hamar visszanyertem az alakom...de egy idő után, elkezdtem néhanéha futni, napi szinten 1-2-3órát sétáltam,tornáztam
nem lett kevesebb a tejem, legfontosabb a min.3liter folyadék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!