Mást is kétségbe ejtett a szülés utáni állapota?
2 hónapos a kisfiam, szoptatok, így a drasztikus fogyókúra nem opció. Tudom, hogy első a gyerek, és nem az, hogy az anyuka csinos legyen, de engem iszonyatosan megviselt a terhesség, az első trimesztert végig hánytam, majd annyi savam lett, hogy állandóan csipegettem, így sikerült jó pár fölösleges kilót összeszednem. Kb. 15 kg felesleg van rajtam, ami igencsak frusztrál. Hüvelyi szülésem volt, letelt már a 6 hét, és a férjem előtt nagyon zavar, hogy nem merek levetkőzni, így egyelőre szexuális életünk 0. Ne értsétek félre, a férjemet nem zavarja, és soha nem tett rám megjegyzést, én viszont tele vagyok gátlásokkal. Néha fáj a tükörbe néznem. Egészséges ez a mértékű hiúság?
Szeretnénk majd még egy babát 2-3 éven belül, de már előre félek, ha ennyi plusszal vágnánk bele.
Tudom, hogy a negatív vélemény is vélemény, de nem igazán tudok mit kezdeni azokkal a megnyilvánulásokkal, miszerint 'ha neked nem a gyereked az első, akkor sz@r anya vagy'. Nyilván Ő az első, de nem szeretnék attól egy frusztrált anyuka lenni.
Megértelek, rajtam is maradt, igaz, csak az eredeti fölöslegem. Nem túl sok, de zavar, nem tetszik.
Épp tegnap beszéltük a párommal, hogy azért baba előtt más volt a helyzet, és jó lenne visszaállítani. Addig, amíg nem sikerül, addig viszont el kell fogadni, hogy a szülés evvel jár. Ha tudom ezeket előre, akkor is vállaltam volna, mert megérni. Nem ez a legnagyobb baj, és igazán csak átmeneti állapotról van szó.
Két hónap még nagyon kevés idő.Pici türelem!Tudod micsoda változáson mentél át...a test, a hormonok, pszichésen...
Attól, hogy szoptatsz lehet diétázni.Olvass utána a neten, vagy keress egy dietetikust.
A tested ne tartson vissza a szextől, sokkal kiegyensúlyozottabb leszel tőle.
Adj magadnak időt...hagy alakuljon ki minden, pár hónaposan a babának fix napirendje lesz, így tervezhetőbbek lesznek a mindennapok.
A nem szabad sportolni nem azt jelenti, hogy nem tornázhatsz.
Ha csak napi 2x 1 órát sétálsz a babával sokat javítasz az testeden. Főleg, ha magadra kötöd.
És, ami fontos, hogy hagyj időt magadnak és a testednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!