Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyszerűen képtelen vagyok...

Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy hogy mer-tek ebbe az országba gyereket vállalni? Nem féltek, hogy nem tud-játok felnevelni? Albérlet, kevés jövedelem, hiteltörlesztés.

Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 13:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
93%

Én mindent megpróbálok megadni a gyerekemnek. :)

Van Fisher Price kütyüi és mégis jobban eljátszik az üres vizes palackkal, ami ha úgy nézzük szinte ingyen van.

Amellett aminek legjobban örül az mi magunk. Mert a legjobb játék is csak akkor érdekes, ha aja és apa ott van és játszik vele.

A szeretet a rá szánt figyelem mibe kerül? Egy boldog mosolyba a kicsi arcán!

2010. jún. 25. 17:04
 22/29 anonim ***** válasza:
93%
Én bizony egy forintot se fizettem senkinek és a gátvédelemért sem szóltam,mégsem vágtak,és pont ugyanolyan ellátást kaptam,mint aki fizetett.Kedves kérdező,az etióp anyukától is kérdezd meg,hogy miért vállal gyereket,jó?
2010. jún. 25. 17:08
 23/29 anonim ***** válasza:
63%

Magyarországon is ingyenes a szülés, nem kell fizetni, ezt honnan vetted, hogy fizetni kell érte? Van persze magánklinika, de azt azért ne mondd szerintem ezért külföldön is fizetni kell. Van lehetőség alternatív szülési módokra is és a gátvédelem is természetes az arra felkészült orvosok számára. Nyilván nem mindenki alkalmas erre, az olyan orvos meg jobb ha vág. Nem tudom melyik országban élsz, de azt ne mondd ott minden orvos egyforma.

A szülés után pedig nem negyvenezret adnak, hanem százezer körül (nyilván annak, aki dolgozott korábban és minimálbéren volt) De egyébként a bruttó fizetés 70%-a jár, amiből csak adót kell fizetni. Úgyhogy még többet is kapsz, mintha dolgoznál. (nem vonnak járulékokat) És van bölcsőde pár hónapos kortól, úgyhogy akár vissza is lehet menni dolgozni.

2010. jún. 25. 17:43
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
En sem ertek egyet 16:27-essel. A szulesert otthon nem vagy koteles fizetni, gyerekkel meg evekig otthon maradhatsz, ha akarsz, nem ugy, mint sok helyen kulfoldon. Nem azt mondom, hogy otthon konnyu, mert nem, de nekem pl 1000 euroba fog kerulni a bolcsode, ahova max 10 honaposan be kell adnom, mivel csak 6 honapig kapok gyest, utana 4 honap fizetes nelkulire mehetek es ennyi. A bolcsi tobbe fog kerulni, mint az amugy sem kicsi lakastorlesztom. Szoval azert kulfoldon sem fenekig tejfol, megis az itteni csaladokban atlag 3-4 gyerek van. Nyilvan lemondasokkal jar, a gyerekek nem kapnak a szulotol lakast, altalaban fizetik a sajat eskuvojuket, szoval kisebb anyagi segitseggel kezdik a felnott eletuket, de nagycsaladban nonek fel, ami szerintem sokkal ertekesebb, mint az anyagiak.
2010. jún. 25. 18:52
 25/29 anonim ***** válasza:
75%

Kedves külföldi magyar anyukák! Nem kell sajnálni minket, köszönjük. Ugyanolyan szeretetben fel fogjuk nevelni a gyerekeinket, mint ti külföldön.

Az én gyerekemnek mindene meglesz, mert nincsenek anyagi gondjaink hála a szüleinknek a kitartó szorgalmas munkánknak. Engem ne sajnáljon senki!

Legyetek boldogok ti is ott kinn és higgyétek el, megleszünk valahogy mi "itthonmaradottak"!

2010. jún. 25. 20:38
 26/29 anonim ***** válasza:
26%

Kedves utolso, nem ertem miert hoborogsz itt, semmi okod ra. Szerintem nem sajnaltalak le, ugyhogy ne vedd egy kalap ala a kulfoldi anyukakat.

Koszonettel: elozo es ma 14:17-es voltam.

2010. jún. 25. 21:33
 27/29 anonim ***** válasza:
90%

Nem félek, hogy ne tudnám felnevelni.

Egyrészt: tenni kell, nem azon elmélkedni, hogy mi lesz velünk, jaj istenem...

Másrészt, mint oly' sokan előttem már megírták, a szeretet nem kerül pénzbe. A nevelés sem, képzeld.

És a drága játékok sem érik meg, mert a legtöbb esetben max. 2 napig érdekli a lányomat.

Egyébként az anyák ügyesek és kevés pénzből is sok dolgot tudnak megadni. (márkás ruha turiból, drága játék teszveszről, stb.)

Ja, és még egy: most pont olyan a háztartásunk mérlege, hogy 1 gyerek kényelmesen kijön belőle. Gyúrunk a tesóra és amikor megérkezik, neki is meglesz a keret. Mert nyavalygás és sopánkodás helyett a kiutat és lehetőségeket keressük, és többnyire meg is találjuk.

Nem kell ezen dilemmázni (mármint a kérdésen).

Akkor már azt is felvethetted volna, hogy "Hogyan mernek Afrikában gyereket vállalni? Hiszen még élelem sincs sokszor!"

2010. jún. 25. 21:38
 28/29 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek az előttem válaszólok többségével, csak még 3 gondolat:

1. Nem a gyereket kell igazítani a pénzedhez, hanem a pénzedet a gyerekhez (gyerekvállaláshoz)

2. Ha olyan jó lenne külföldön élni, miért jönnek haza olyan sokan, akik ott dolgoztak, éltek több évet?

3. Ha elmész egy bevásárlókp-ba, hipermarketbe, tele van általában hétvégén, esténként, ünnepek előtt.... és az emberek panaszkodnak, hogy nincs pénzük?....

2010. jún. 25. 22:26
 29/29 anonim ***** válasza:
Ha édesanyád így gondolkodott volna 20-30 évvel ezelőtt, most nem tennél fel hülye kérdéseket.
2010. jún. 27. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!