Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyszerűen képtelen vagyok...

Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy hogy mer-tek ebbe az országba gyereket vállalni? Nem féltek, hogy nem tud-játok felnevelni? Albérlet, kevés jövedelem, hiteltörlesztés.

Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 13:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nekünk van addig a gyerekemnek miért ne lenne?Párommal dolgozunk,van hitel is.Nem félek,hogy ne tudnám felnevelni
2010. jún. 25. 14:15
 12/29 anonim ***** válasza:
93%
En ugyan kulfoldon szultem, de otthon is mertem volna. Azert egy gyerek nem kerul olyan sokba, foleg az elejen. Igaza van egy elottem szolonak: ha arra varsz, hogy majd tobb penzed lesz, akkor sosem fogsz vallalni gyereket. Igazabol akkor mindig lesz indok, hogy most miert ne. Mindenki megoldja, megha sokszor nem is egyszeru. Viszont megeri lemondani egy-ket dologrol a gyerek miatt, annyi boldogsagot kapsz anyakent, hogy egy lotto otossel sem lennel boldogabb. Foleg nem hosszu tavon. :)
2010. jún. 25. 14:17
 13/29 A kérdező kommentje:
Ha én vállalnék gyereket, biztos, hogy mindent megadnék neki (persze azért nem mindent)! Az meg nagyon gáz, ha már vállal gyereket minden forintot be kell osztania.
2010. jún. 25. 14:22
 14/29 anonim ***** válasza:
96%
A szeretet hány forintba kerül szerinted????
2010. jún. 25. 14:33
 15/29 anonim ***** válasza:
95%

Hát ne haragudj, de nagyon hülye a felfogásod!A szeretethez nem kell pénz!!

Azt hiszed attól jó a gyereknek, ha 20000Ft-os cipőben jár és a legapróbb játéka is több ezreket ér?Hát nem!!

Nem veszek meg minden szart a gyerekemnek, és nem adtam rá soha olyan ruhát ami több ezreket ér, mégis boldog és kiegyensúlyozott mert szeretetet kap, nem bedig bedugom a szobába a a flancos játékokhozz...

2010. jún. 25. 14:34
 16/29 anonim ***** válasza:
95%

A legtöbb hozzászólóval mélyen egyetértek!!

Kedves kérdező, a szeretetet ingyen adják ám! S a gyereknek sokkal többet ér, ha játszol vele egy fél órát a homokozóban, mint ha megveszed neki a legdrágább csilli-villi kütyüt és beküldöd a szobájába játszani! Sőt, a gyereket az se zavarja, ha nincs szobája. A szüleivel szeret lenni, attól boldog, hogy ott van vele apa és anya.

A gyerekemnek szinte csak és kizárólag öröklött, turis vagy bababörzés ruhája van. Vagy leértékelésekkor veszek neki az Aldiban, stb. Nem hiszem, hogy láttál boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyereket!

Napokon belül várjuk a kistesó érkezését, a "nagy" 22 hónapos. Bérelt házban élünk, hitelünk nincs - teljesen igaza van annak, aki azt írta,hogy nem kell plazmatévére hitelt felvenni, nem kell olyasmire erőn felül költeni, ami nem is fontos...

Ennivalóra jut, nem fáztunk a télen, tudtunk fűteni, a gyereknek vannak játékai, de van anyja és apja, akik szeretik - ennél többre nincs jelenleg szüksége.

Mint mindenki, én is reménykedem abban, hogy jobb irányba fordul az ország, s így a mi sorsunk is. De nem fogok arra várni, hogy millióim legyenek a bankban, s csak aztán a gyerek. Én is, a párom is diplomás emberek vagyunk, pedig a szüleink nem tehették meg, hogy túlzottan támogassanak. Egyikünknek sem esett le a karikagyűrű az ujjáról attól,hogy dolgoztunk egyetem mellett. Sokan megteszik. S nem fogok zokogni, ha a gyerekeim is így tudnak majd tanulni. Persze, hogy szeretném megkönnyíteni az életüket, hiszen ők a legfontosabbak számomra. Viszont hiszek abban, hogy pozitívan befolyásolja egy gyerek jellemét, ha korán megtanulja a dolgok értékét és megtanul dolgozni, küzdeni értük. Hosszú távon így lesz belőle sikeres, boldog ember.

Nagyapámék szoba-konyhába vállaltak 3 gyereket. Mindet becsülettel fölnevelték. Akkor mi miért ne vállalnánk?

Akármilyen is ez az ország, ez a hazánk, s ha sokan gondolkodunk úgy, hogy a nemzet jövője a gyermekes családok kezében van, akkor előbb-utóbb jobbra fordul a sorsunk. Mi annyi babát fogunk vállalni, amennyit a Jóisten ad. Ha lesz 5, akkor annyi. És mindegyiküknek nagyon fogunk örülni.

2010. jún. 25. 14:46
 17/29 anonim ***** válasza:
93%
szerintem te jobb ha soha nem vállalsz gyereket. mert a gyereknevelés nem arról szól, hogy mindent ("mindent") megadj neki. A szeretet, törődés, odafigyelés ingyen van és nem helyettesíthető. És bármit felhozhatsz, ami pénzért megvehető mind helyettesíthető egy olcsóbb változattal vagy egyébként is helyettesíthető mással vagy nélküle is fel tud nőni egy gyerek.
2010. jún. 25. 15:04
 18/29 anonim ***** válasza:
Ja és még valami, nyitva vannak a határok, ha nem tudnám felnevelni a gyerekemet vagy úgy gondolnám nem elég amit nyújtani tudok, bármikor odébb állhatok egy olyan országba, ahol magasabb a jövedelem . Így miért ne vállalhatnék nyugodtan gyereket ebbe az országba.
2010. jún. 25. 15:07
 19/29 anonim ***** válasza:
90%
Nyugodtan vállaltunk gyereket, mert igenis fel tudjuk nevelni ebben az országban. Mindkettőnknek jó állása van, és minden vágyunk egy család. Nem kell mindent megadni egy gyereknek, mert attól nem lesz jobb, vagy több, de ami kell, azt mindent meg tudunk neki adni. Nem kell az utolsó forintunkat is számolgatni, nem erről van szó, igaz, milliomosok sem vagyunk. Ha ilyen a felfogásod, más országban se vállalj gyereket, mert ott is keményen kell dolgozni azért, hogy jól éljetek, akárcsak itthon... Külföldön szinte mindenki albérletben él, igaz, magasabbak a fizetések jóval. Ez az ország nem olyan rossz, mint ahogy te gondolod, mindent meg lehet itthon is teremteni, ami csak kell. Azzal egyet értek, hogy aki nem tud normális kaját, cipőt, stb. venni a gyerekének, az ne vállaljon gyereket, főleg ne többet, de aki normális körülmények között él itthon, az igenis vállalhat!
2010. jún. 25. 15:23
 20/29 anonim ***** válasza:
35%

Ezen már én is elgondolkoztam, külföldön szültem. Ami a legjobban megbotránkoztat, hogy otthon horribilis összegeket kérnek el a szülésért (ott teljesen ingyen van ahol én szültem).

Mire fel kérnek pénzt egy szülésért? Az orvosnak az a dolga! Meg gátvédelemért szólni kell, kint a gátmetszést csak akkor alkalmazzák ha muszáj.

Nagyon furcsa, nem bántam meg, hogy nem otthon szültem.

Na meg mikor megvan a pici, adnak kb 40 ezret, hogy éhen halhatsz. Nagyon szomorú. Minden elismerésem a tiétek!

2010. jún. 25. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!