Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Iker lányoknak ez a név jó?

Iker lányoknak ez a név jó?

Figyelt kérdés

Gyermeli Dóra Katalin, Gyermeli Dorina Flóra?

Ezekre gondultunk. Mindenképp hasonló neveket szerettünk volna, de nem ugyan olyat( mint pl. Dóra-Nóra), illetve második nevet is szeretnénk. ( Nem szeretném elmagyarázni, hogy miért kell második név, de szeretnénk)

2018. nov. 1. 17:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként amennyiben Katinak és Flórának szólítjátok őket, semmi gond nincs vele.
2018. nov. 3. 10:12
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, h jobb lenne, ha akkor a második keresztneveiket használnák megszólításra;

mert pl nekem volt egy ikerpár osztálytársam, lányok

Na, és szóval utálták volna, ha összekeverik őket; még szerencse, hogy kétpetéjű ikrek voltak, így nem néztek ki ugyanúgy, mindketten más vonásokat örököltek; és direkt kérték is, hogy ne beszéljünk úgy róluk, hogy "ikrek", mert ő két különálló személy. És egyébként mindigis keresték a lehetőségeket, hogy különbözőek legyenek; pl hogy gimnáziumban is már tervben volt, hogy különböző osztályba mennek, de végül mégis ugyanoda jártak; viszont egyetemen már mindenképpen külön helyekre akartak menni. Nem szerették, ha együtt, egybe emlegették őket; mert ők kihangsúlyozták, hogy ők tényleg két külön szeély, és nem szerették, ha egyben kezelik őket. És egyébként is, félreértésekre adhat okot. Valamint, találkoztam én már ikerpárral, akik úgy voltak, hogy óvodában külön csoportba lettek rakva, mert eredetileg azonos csoportba jártak, csak mindig valami csínytevéseket követtek el; gondolom kihasználták mindig/ sokszor, hogy ugyanúgy néznek ki; és akkor visszaéltek vele:) A gyerekekről meg viszont külön kell pl mindegyikről énszerintem véleményt írni; nem pedig egybevonva; és ha pl cserélgetik folyton, hogy melyik melyik, az elég nagy szívás. Meg pl már eleve is nehéz lehet őket megkülönböztetni, ha pl teljesen egyformák, hogy melyik kicsoda; nemhogy még a nevük is majdnem, szinte teljesen ugyanaz. Meg még pl ha valaki esetleg pl nem készíti el közülük a házifeladatot, vagy nem jól sikerül az egyik felelete; nehogy már a másikhoz írják a rossz jegyet tévedésből, mert alapból is egymás alatt vannak. Nekem pl úgy kavargált az egyik tanárom anno angolból ilyen házifeladat-minuszokkal, hogy nekem nem volt testvérem ott az osztályban, csak volt egy másik csaj is, akinek ugyanaz volt a vezetékneve, de nem voltunk testvérek. És akkor nekem a becenevemnek a kezdőbetűje az ő keresztneve után van, viszont a hivatalos formájú nevem kezdőbetűje megelőzi az ő keresztnevét; és akkor ezt keverhette valszeg a tanár; mert furcsálltam, hogy már tök sok házifeladat-hiányom volt, de még mindig nem gyűlt ki a minuszokból az egyes. Aztán rájöttünk, hogy valszeg a tanár össze-vissza irkálgatta az én minuszaimat, nem mindig hozzám írta be, hanem szegény másik csajhoz is. Szal felváltva. Mert nem tudta megjegyezni, hogy ami az ő keresztneve után van, az nekem csak a becenevem, és akkor nem nézte alaposan, és mindig azt keverte, hogy kinek a neve van följebb a listában. Tehát nekem a hivatalos keresztnevem A-val kezdődik, a becenevem P-vel, az osztálytársamnak a neve meg C-vel. És akkor a tanár csak úgy hasraütésre odaírta valamelyikhez azt a minuszt, amit én kaptam volna, több esetben is. És ez így is elég nagy szívás volt. Szóval ilyen túl hasonló neveknél valami más verzió kéne, szóval ilyet én nem csinálnék a gyerekeimmel. Meg még pl ismerek olyanokat, az egyik Eszter, a másik meg Vivien, és tök ugyanúgy néznek ki, csak van köztük két év korkülönbség. Ők testvérek. És full szakasztott ugyanúgy néznek ki. Szóval nem jó ez, hogy még nevükben is hasonlítanak; elég idegesítő, zavaró lehet nekik, hogy már azonos nevek nélkül is összekeverik őket; nem még ha a nevük is szinte ugyanaz lesz. Szóval akkor legalább már a második keresztnevükön hívnám őket; viszont akkor ott is a Flóra-Dóra megjegyzése is okozhat galibát. Tehát én nem tenném ezt velük, nem szivatnám meg ezzel a gyerekeimet. Külön-külön jó nevek lennének , de így ez így sok. Lehetnek talán belőle félreértések is, hogy pl melyik óvónéni melyiket hívja Dorkának, vagy nemtom. Szóval ikreknek semmiképpen ennyire hasonló neveket. Meg igazából talán amúgy se. Hallottam már olyat is, hogy két testvér, és egyik Anna Mária, a másik meg Annamária egyben. Meg én is olvastam itt ezt a hármasikreknek apuka vágya: Henriett, Henrietta, és Henriette. Nem jó ez így na. Egyébként jól hangoznának ezek a nevek; de testvéreknek túl egyforma.

2018. nov. 3. 15:11
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

A Dorina a Dóra latinosan továbbképzett alakja. Tulajdonképpen a két név ugyanaz, mint pl. a Mária - Mariann, Eleonóra - Leonóra - Nóra, Zsófia - Szófia, Zója - Zoé...stb.

Ennyi erővel a Dóra - Nóra párosítás milliókkal jobb.

Itt van néhány azonos betűvel kezdőbetűs összeillő név:

Veronika - Viktória

Bíborka - Boróka

Zita - Zóra

Lívia - Laura

Letícia - Loretta

Lara - Lina - Liza

Frida - Flóra

Csenge - Csilla

De pl. a nevek összecsengésével is lehet játszani:

Dorka - Zorka

Karolina - Martina: Lina és Tina

Bernadett - Kornélia: Betti és Nelli

Viktória - Nikoletta: Viki és Niki

2018. nov. 3. 18:33
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 3 éves kislany és 1 éves fiú ikerpárnak vagyok a büszke édesanyja. A név választás nehéz tudom de én csak tanács kent mondom persze a ti döntésének, hogy ezt ne adjatok. Nálunk a lányunk első neve 4 betű a masodik pedig 6 betűs a fiuknak is ilyesmi kombinációt akartunk és nekem nagyon tetszettek az R betűs fiú nevek (apum és bátyám neve is R betűs) és végül az egyik fiuknak 5 betűs (becézett alakja 3 betűs) az első és 6 betűs a masodik neve a másik fiuknak meg 5 (becezve 4) és 7 betus mindkettőnek R-el kezdodik de a masodik nevük teljesen más egy kategóriájú nevek de teljesen mások és az első nevük is

És őszintén mondom h orulok h nem össze csengő nevet adtunk pedig terve volt egy olyan ami Roni és Romi lett volna becezve de rájöttünk h ez lenne a legbutább döntés igyis a kezdő betű ugyan az

És mar ilyen kicsi kent teljesen latom h 2 külön ember és személyiség és így is kezeljük és fogjuk is őket. :) de ha ezt a nevet adod azt mutatod h ők teljesen ugyan azok és osztozniuk kell nem csak a szulinapom esetleg h egy oviba/suliba járnak de már a nevük is majdnem egy...

2018. nov. 6. 15:20
 25/27 A kérdező kommentje:
Megszülettek. 😊👨‍👩‍👧‍👧 Gyermeli Dóra Katalin: 47 cm, 2730 gramm. Gyermeli Dorina Flóra: 49 cm, 2948 gramm.
2018. nov. 8. 21:09
 26/27 anonim ***** válasza:
:)
2018. nov. 8. 21:11
 27/27 anonim válasza:
64%
Szerintem pedig tök jó nevek :)
2019. jan. 25. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!