Iker lányoknak ez a név jó?
Gyermeli Dóra Katalin, Gyermeli Dorina Flóra?
Ezekre gondultunk. Mindenképp hasonló neveket szerettünk volna, de nem ugyan olyat( mint pl. Dóra-Nóra), illetve második nevet is szeretnénk. ( Nem szeretném elmagyarázni, hogy miért kell második név, de szeretnénk)
Akkor tulajdonképpen miért is írtad ki a kérdést?
Gondolom már az összes családtagotok ,barátotok leidiótázott benneteket a fantasztikus névválasztásotokért és talán arra számítottál,hogy itt majd találsz egy ugyancsak nem normálisan gondolkodó embert,aki mellétek áll..hát nem sikerült..
Szerencsétlen gyerekek.
Szép nevek,csak nem ikreknek.
Szóval,anyukád eszét örökölted..milyen szerencse..
A kérdés az hogy "Iker lányoknak ez a név jó?", és erre az a válaszom (én mindenkié itt), hogy: nem, nem jók ezek a nevek ikreknek, mert túl hasonlóak, gyakorlatilag ugyanannak a névnek 2 változatai.
A becézéshez meg annyit, hogy még ha esetleg ti nem is zavarodtok bele (bár ezt kétlem), akkor várhatóan az óvodában, iskolában stb. biztos hogy elő fog fordulni hogy máshogy fogják őket becézni. És arra is készülhettek hogy folyton össze fogják őket keverni.
Szerintem is jobb lenne ha inkább a második nevük lenne hasonló/ugyanaz és az első eltérő.
Az egy dolog, hogy ti tudjátok, ki hogy lesz becézve. (Mondjuk sok családban még különböző nevekkel is megy az "An... Mar... Kati vagy ki vagy te, Nóra!") Kíváncsi vagyok, hányszor fogod őket összekeverni:D) Na de majd a gyerekek barátai, óvónénik, tanárok, a távolabbi - vagy akár közelebbi - rokonok, barátok, már nem biztos.
Sok szép név van D-vel.
Dominika, Daniella, Diána, Detti, stb...
Ami ennyire hasonlít, azt max nem használatos második névként van értelme adni.
De mondjuk én se értem, hogy minek írtad ki a kérdést, ha nem azért, hogy a válszokat legalább átgondold, mielőtt véglegesen megnehezíted a gyerkeid életét💁
Dóra Katalin és Debóra Flóra
Dóra - Dorina zavaró.
Dóra - Debóra hasonló hangzású, de mégis más.
"Amúgy pedig, az én nevem Hanna, a tesóm neve pedig Hanga"
Oké, de a Hanna és a Hanga két teljesen más név. A Hanna az Anna héber "változata", a Hanga meg egy ősi magyar név, egy növénynek a neve.
Viszont a Dóra és a Dorina is ugyanúgy a Dorottya névből képzett önállósult becenevek.
Te döntésed, de egyáltalán nem biztos, hogy később örülni fognak a hasonló névnek. Ismerek egy ikerpárt, már felnőttek, de még mindig rühellik, hogy egy személynek vannak sokszor kezelve, pedig szeretik egymást. Szokták is mondani, hogy legalább a nevük nem hasonló...
Szegény kölykök ..tényleg ilyen "okos" anyuka fogja őket felnevelni?
Itt senkinek nem tetszik a névválasztásod, de ezt nem vagy képes elfogadni. Nektek tetszik,csodás, akkor miért érdekel a mi véleményünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!