Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mi a tapasztalata...

Kinek mi a tapasztalata arról, ha egy párkapcsolatba nagyon korán érkezik a gyerek?

Figyelt kérdés
Eléggé megdöbbentem azon, hogy az egyik nagyon közeli barátnőm, egy intelligens,racionális nő egy alig ismert emberrel készül gyereket vállalni. Egy hosszú kapcsolatból lépett ki, ahol nem született gyermek, mert a párja nem akart. Megismert valakit, aki szintén szeretne és már kb.egy hét ismeretség után gyereket terveznek.Tudom, hogy nagyon vágyik gyerekre és biztos vagyok benne,hogy jó anya lesz.De megijeszt ez a rá nem jellemző irracionális viselkedés, szeretem őt és féltem,mert alig ismeri ezt az embert. Tudom, hogy egyedül is fel tudná nevelni, ha úgy alakul,de ő családra vágyik,nemcsak gyerekre. Félek,hogy csalódni fog és magára marad. Szerintem egy stabil kapcsolatban is okoz nehézséget egy gyerek, ők alig ismerik egymást.Vajon jól is elsülhet? A környezetemben egy hasonló példát tudok, ők kb.10 éve együtt vannak, de elég viharos a kapcsolat.Nem vagyok biztos benne, hogy megérte. Köszönöm,ha megosztjátok a tapasztalataitokat.
2018. okt. 31. 20:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%

Fura módon pont azt látom, hogy akik hamar vállaltak gyereket (akár úgy is, hogy nem tervezték), ott a kapcsolatot kevésbé viseli meg a baba érkezése. Talán mert még tart a rózsaszín köd.

Ahol hosszú együttélés után érkezik a baba, ott ez sokszor vezet szakításhoz. Sokkal nehezebb egy 10 éves, megszokott rendszert borítani, és egy olyan kapcsolatban megküzdeni ekkora kihívással, ami már kihűlt.

2018. nov. 1. 05:00
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Munkatársnőm is terhes lett 2 hónap után,akarták is a babát mindketten,együtt is éltek néhány hónapot. Aztán jött valami probléma és ma már megtudnák fojtani egymást egy kanál vízbe. A gyereket hergelik anya apa ellen és forditva. Borzalmas nézni miket művelnek,már nincsenek együtt szerencsére. A férfi nem érti hogy tudott együtt élni egy ostoba tehénnel( ezt ő mondta),a nő pedig azt hogy egy nőcsábász rhadék. Ki szívja meg a legjobban hát a gyerek.
2018. nov. 1. 05:48
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
Lutri. Bár nekem most egy pozitiv példa jutott eszembe. Nem tudom pontosan, de azt hiszem, nem voltak még egy éve sem együtt, amikor már úton volt a baba. Az a baba ma már kisiskolás, született egy kistestvére is. A pár harminc körül van most, szóval akkor elég fiatalok voltak. Ráadásul a legrosszabb példa: alig volt valamijük, tényleg szinte a semmire vállalták a gyereket. Most elég jó anyagi körülmények között élnek. Nem gyakori, de ilyen is van.
2018. nov. 1. 09:35
 14/17 anonim ***** válasza:
50%
Ezt nem lehet tudni. Azért 1 hét nagyon kevés. De lehet normális az apa, lehet nem. Lehet 2 hónap múlva már nem szeretik egymást, lehet de. Hány éves a barátnőd? Nincs véletlen kapuzárási pánik rajta?
2018. nov. 1. 10:48
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Sosem vállalnék gyereket ennyire friss kapcsolatba, és mindent meg is tennék érte hogy ne essek teherbe. Nem is értem, hogy tud egy komoly nő egy olyannak szülni akit ismer néhány hónapja!
2018. nov. 1. 11:09
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Négy hónapja voltunk együtt amikor terhes lettem. Úgy beszéltük meg hogy ha érkezik a baba az sem baj. Már 5 éve együtt vagyunk, most várjuk a harmadik babákat, akiről kiderült hogy az ikertestvérével érkezik.
2018. nov. 1. 12:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Én sem vállalnám be friss kapcsolatba, miota tudom mivel jár egy terhesség (hányinger, rosszullét, szelek, orrdugulás, gyomorfájdalom, egy bálna vagyok alapu önbizalomhiány, májfoltok)és gyerek (hullaként altatni, etetni, szoptatni, babakocsizni, aztán fog, dackorszak)én egy kicsit legalább boldog és kötetlen is lennék előtte a párommal

Szerintem is belevette amugy azt is a pakliba hogy egyedül marad de nem tudja mi vár rá szerintem

2018. nov. 1. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!