Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akkora probléma sokak...

Miért akkora probléma sokak számára ha Mikulásra játékot is kap egy gyerek?

Figyelt kérdés

Itt is sokszor olvastam (tavalyi kérdéseknél is), de ismerőseim, rokonaim körében is él ez a vélemény, hogy ezzel ronthatja el a gyerekét a szülő, stb.

Nem arra gondolok aki minden sz*rt összevásárol tízezrekért és már karácsonyra nem tudja hová fokozni, de én például nem szeretem ha több kiló csokit kapnak és utána nem győzöm szabályozni hogy ne tömjék magukat állandóan azzal, így kisebb adag édességet és valami egyéb apróságot (kisebb játékot/ könyvet /rajzeszközt/ kifestőt/ puzzle-t/ilyesmiket) szokott hozni a Mikulás és a nagyszülőktől is ezt kérem. Pénzben nem több mintha rengeteg csokit hozna helyette amit hetekig eszünk.

Ki hogy csinálja?

Aki szerint ez gondot okoz a gyerekek személyiség fejlődésében, megindokolná hogy miért?

2018. okt. 28. 17:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Hollandiában élek, itt a Mikulás, vagyis helyi neven a Sinterklaas nagyobb ünnep, mint a karácsony. Itt rendesen megy ah ajándékozás ilyenkor és a csoki csak mellékes kis apróság. Mi apró ajándékot és édességet adunk ilyenkor egymásnak, és pont ugyanigy jarhnk el karacsonykor is. Nahy ajandek nalunk szuletesnapra szokas. Ugy csinald, ahogy neked jó, nem kell senki ama véleményével fogllalkozni
2018. okt. 28. 17:57
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Az okoz gondot, amit először írtál, ha minden szart megkap a gyerek. És általában, ahol ajándékoznak Mikuláskor is, ott van csomag + sok ajándék, Húsvétkor is, meg már a fogtündér is hoz ajándekot..és tényleg egy elkényeztetett kis hülyegyerek lesz. Nyilván azzal nincs gond, ha kis csoki meg egy kisfestő..szerintem nem erre szóltak be mások sem.
2018. okt. 28. 18:03
 3/15 anonim ***** válasza:
25%

Azok a gyerekek szoktak mikulásra ajándékot kapni, akiknek a szülei itt és ekkor meg akkor is vesznek egy kis legot, egy kis ezt meg egy kis azt....

Èn szeretném az ajándék kapás élményét megtartani, és ha már szerencsére olyan életünk van amiben mindent meg tudunk teremteni a gyereknek, akkor is legyen egy ajándék kibontása meglepetés, és öröm. A várakozás élménye talán még nagyobb.

Ha már télapokor lelöjjük a várakozás élményét, föleg az advent kalandáriummal akkor a karácsonyra már kiégnek a gyerekek az ajándékokból.

En magam szinte semmit nem veszek télapóra, mert nagyszülök messze laknak és mindig egy halom csokit akpnak, ezek kerülnek a csizmába. A csokikat egy picit sem szeretik de örülnek neki. Megsütöm öket sütinek.

2018. okt. 28. 18:20
 4/15 anonim ***** válasza:
79%
Sok jó játékot, könyvet lehet kapni, mi évente nem csak 3-4 félét szeretnénk venni. Ezért inkább adok egyet-egyet Mikuláskor, Húsvétkor, gyereknapon, mint hogy elhalmozzuk szülinapon, névnapon és Karácsonykor. Néha még alkalom nélkül is kap a gyerekünk. Egyáltalán nem érdekel, hogy másnak erről mi a véleménye.
2018. okt. 28. 18:21
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

3.

Igen, lehet lepontozni én az vagyok, aki sokszor vesz, télapóra is játékot. Nem elkényeztetettek, nincsenek kiégve. Nagyon várják Jézuskát.

2018. okt. 28. 18:26
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Nincs azzal semmi baj szerintem, ha több kiló édesség helyett kisebb ajándékot kapnak a Mikulástól. Mikor gyerekek voltunk a tesómmal, velünk is így volt, mégsem lett egyikünk sem elkényeztetett, aki nem tud örülni semminek. Akinek ezzel baja van, annak vagy túl szigorúak/régimódiak a nevelési elvei, vagy szimplán nem tudja ugyanezt megadni a gyerekének és szúrja a szemét, hogy más igen.

Nem mondom, hogy Mikuláskor vagy épp karácsonykor roskadásig kell lennie a lakásnak új játékokkal meg ajándékokkal, de őszintén szólva ha lennének gyerekeim, én biztosan örömmel nézném, ahogy izgatottan bontogatják az ajándékokat és játszanak velük, ahogy én is tettem annak idején.

2018. okt. 28. 18:32
 7/15 anonim ***** válasza:
63%

Amikor gyerek voltam az volt a szokás, hogy a Mikulás gyümölcsöt, mogyorót, harisnyát/zoknit és egy kisebb csokit hozott.

Nekem ez tetszik, tavaly 2 hónapos volt a fiunk a saját örömünkre kapott egy harisnyát és egy csorgot.

Idén is valami apróságot (szinten főleg a mi örömünk miatt) kap.

Nekem nagyon nem tetszik a több tonna édesség, inkább valami apró játék

2018. okt. 28. 18:34
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
Én még nem vagyok anyuka, viszont kiskoromban kaptam a “mikulástól” is ajándékot. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy könyv, vagy egy kifestő, esetleg egy plüss vagy baba. Mondjuk nekem ilyen szempontból nincs szerencsém, mivel mikulás-karácsony-szülinap letudva 1 hónapon belül.. De sosem próbálták a szüleim überelni saját magukat. Elkényeztetett sem lettem, és a mai napig is ugyanúgy tudok örülni egy pár pihe-puha zokninak, mint pl egy szuper könyvnek, vagy éppen egy drágább nyakláncnak.
2018. okt. 28. 18:34
 9/15 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk az volt a szokás amíg kicsik voltunk, hogy december 5én este összegyűlt a család. Jött a "Mikulás", énekeltünk, verset mondtunk, mindig nagy volt az izgalom, a mai napig emlékszem rá mennyire vártuk.

Este kaptunk egy apró ajándékot, én általában mesekönyvet, majd másnap reggelre megkaptuk a mandarint, mogyorót, Mikulás csokit a csizmánkba.

Mikor nagyok lettünk sem maradt el az ajándék, azt is hatodikán reggel kaptuk meg. Mellesleg nem voltunk soha sem nagy csokirajongók, sokkal jobban megérte a maradandó apróság.

Nem lettünk ettől elkényeztetve, nem vesztette el a karácsonyi ajándékozás sem a varázsát. Jó ezekre az élményekre visszagondolni, hálás vagyok érte a szüleimnek, nem csinálnám én se másként és nem is fogom. Még csak terhes vagyok az első babámmal, de már most várom, hogy újra ilyen legyen a Mikulás várás.

A mai napig tudunk örülni a testvéremmel minden apró meglepetésnek. Szerintem megvan a mérték. Amelyik gyerek hetente kap új játékot annak mindegy, tényleg elveszti a varázsát az ünnep.

2018. okt. 28. 18:36
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Mi pl nem adunk csokit, fiam cukorbeteg így 1 kicsi csoki mikulást kap és legot mesekönyvet.

Sokan gyakorin az egész karácsonyt letudják 5000ft alatt vagy épp az is baj ha egy kisgyerek ajándékot kap dolgozzon meg még a kakaóért is. Ha nevelve van egy gyerek akkor semmi baja nem lesz az ajándékoktól

2018. okt. 28. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!