Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akkora probléma sokak...

Miért akkora probléma sokak számára ha Mikulásra játékot is kap egy gyerek?

Figyelt kérdés

Itt is sokszor olvastam (tavalyi kérdéseknél is), de ismerőseim, rokonaim körében is él ez a vélemény, hogy ezzel ronthatja el a gyerekét a szülő, stb.

Nem arra gondolok aki minden sz*rt összevásárol tízezrekért és már karácsonyra nem tudja hová fokozni, de én például nem szeretem ha több kiló csokit kapnak és utána nem győzöm szabályozni hogy ne tömjék magukat állandóan azzal, így kisebb adag édességet és valami egyéb apróságot (kisebb játékot/ könyvet /rajzeszközt/ kifestőt/ puzzle-t/ilyesmiket) szokott hozni a Mikulás és a nagyszülőktől is ezt kérem. Pénzben nem több mintha rengeteg csokit hozna helyette amit hetekig eszünk.

Ki hogy csinálja?

Aki szerint ez gondot okoz a gyerekek személyiség fejlődésében, megindokolná hogy miért?

2018. okt. 28. 17:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Mondjuk a másik, hogy normálisabb csokik elég drágák már, hát én inkább valami értelmesebb játékot veszek, mint drágán egy valag csokit. Mandarint, narancsot pedig azért nem adok, mert alapból a konyhapulton van mindennap, biztos érdekes lenne nekik.
2018. okt. 28. 19:03
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
hűdecaranyavoltam, én meg csak úgy is vettem játékot, könyvet... :)
2018. okt. 28. 19:05
 13/15 anonim ***** válasza:
85%
10-essel egyetértek! Amelyik gyerek nevelve van, helyén van az értekismerete és szerető családban él, az nem lesz elkényeztetett majom. És én bevallom, a fiam kapott már könyvet és legót is Mikulásra, sőt nagyon durva: még "csak úgy" is! Szeretem meglepni néha csak úgy.
2018. okt. 28. 19:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Én kiskoromban mikulásra, húsvétra "csak" édességet kaptam, viszont abból annyit, mint öt másik gyerek. Sose egy fészket csináltunk pl. De csak úgy is sokszor kaptam játékot, könyveket,választhattam, vagy ha nem tudtam választani, megkaptam mindkettőt.

Nem lettem elkényeztetett. Igaz, ez nem is igazán az elkényeztetéshez tartozik, mert anyukám egyedül nevelt, és az apa+apai rokonok részét akarta kompenzálni, hogy még ez se hiányozzon.

2018. okt. 28. 22:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Mert jó dolgukban nem tudják mine kössenek bele... Irigylem az ilyeneket :D

Mindenki azt csinál amit akar és ha valakinek ez nem tetszik akkor az az ő problémája. Az enyém valami játékot fog kapni, mert allergiás sokmindenre, nem igazán találni neki boltban édességet. Verhetném a mellem milyen jó anya vagyok, mert a gyerekem nem eszik édességet csak ha sütök, de ez kényszerűség sajna, nem örülök a helyzetnek.

2018. okt. 29. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!