Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan bélyegzik meg azokat...

Jogosan bélyegzik meg azokat a nőket, akik tudatosan nem vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

30 éves nő vagyok, így egyre gyakrabban teszik fel nekem a gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseiket az emberek. Én pedig kerek-perec kimondom, hogy nem szeretnék, aminek elég sűrűn vannak negatív következményei. Ilyen pl.: De hát gyerek nélkül semmit se ér az élet! - kijelentés is. Ezzel akarva-akaratlanul, de azt sugallják, hogy egyáltalán minek él az a nő, akinek nem szerepel hosszútávú terveiben a gyerekszülés. Mondjuk, futottam már bele olyan szavakba is, hogy: Ha nem lenne gyerekem, már végeztem volna magammal, stb... A legszebb viszont az, hogy szinte belém akarják beszélni a dolgot, hogy de nekem igenis kell gyerek, meg jaj, mi lesz a párommal, tud erről egyáltalán? Nem, 10 éves kapcsolatunk alatt egyszer se beszéltünk ilyesmiről... Komolyan azt hiszik, hogy az, aki nem szeretne gyereket, az rákényszeríti a férfira is ezt a dolgot?

Jogos, hogy úgy érzik, szülnöm kell? Ha valaki csak a társadalmi nyomás miatt vállal gyereket, az már régen rossz. Nem lennék jó anya, érzem, úgyhogy inkább nem is erőltetem. Talán önzőség és tényleg nem szép döntés, de ez ellen nem tudok mit lépni. Valahol olvastam, hogy az, aki nem vállal gyermeket, egyenlő a gyilkossággal, mert egy embert foszt meg az élet lehetőségétől. Miért is? Akkor ennyi erővel a férfiakat is el lehetne ilyen szinten ítélni, mert néha csak úgy elintézik maguknak a dolgot, majd papír zsebkendőbe törlik vagy akármi. Ott hány élet megy kárba?

2018. okt. 28. 12:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
15%
Nők azért vannak hogy szüljenek!!!!
2018. okt. 29. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!