Jogosan bélyegzik meg azokat a nőket, akik tudatosan nem vállalnak gyereket?
30 éves nő vagyok, így egyre gyakrabban teszik fel nekem a gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseiket az emberek. Én pedig kerek-perec kimondom, hogy nem szeretnék, aminek elég sűrűn vannak negatív következményei. Ilyen pl.: De hát gyerek nélkül semmit se ér az élet! - kijelentés is. Ezzel akarva-akaratlanul, de azt sugallják, hogy egyáltalán minek él az a nő, akinek nem szerepel hosszútávú terveiben a gyerekszülés. Mondjuk, futottam már bele olyan szavakba is, hogy: Ha nem lenne gyerekem, már végeztem volna magammal, stb... A legszebb viszont az, hogy szinte belém akarják beszélni a dolgot, hogy de nekem igenis kell gyerek, meg jaj, mi lesz a párommal, tud erről egyáltalán? Nem, 10 éves kapcsolatunk alatt egyszer se beszéltünk ilyesmiről... Komolyan azt hiszik, hogy az, aki nem szeretne gyereket, az rákényszeríti a férfira is ezt a dolgot?
Jogos, hogy úgy érzik, szülnöm kell? Ha valaki csak a társadalmi nyomás miatt vállal gyereket, az már régen rossz. Nem lennék jó anya, érzem, úgyhogy inkább nem is erőltetem. Talán önzőség és tényleg nem szép döntés, de ez ellen nem tudok mit lépni. Valahol olvastam, hogy az, aki nem vállal gyermeket, egyenlő a gyilkossággal, mert egy embert foszt meg az élet lehetőségétől. Miért is? Akkor ennyi erővel a férfiakat is el lehetne ilyen szinten ítélni, mert néha csak úgy elintézik maguknak a dolgot, majd papír zsebkendőbe törlik vagy akármi. Ott hány élet megy kárba?
Nem, nem jogosan.
Mindenkinek a legbensőbb magánügye, hogy szül vagy örökbe fogad, ezek száma, és az is, ha nem teszi.
És mit vársz ettől a kérdéstől?
Ez egy megosztó téma. Ha olyannak mondod, aki szintén nem akar koccinthattok az egyetértésre. Ha olyannak, aki szeretne, nem fogtok egy hullámhosszon lenni.
Van, aki tapasztalatból mondja, hogy szülj, van aki tapasztalatból azt fogja mondani ne szülj. Majd az idő eldönti, hogy te melyikbe fogsz tartozni.
Szerintem ez ilyen "magyar tulajdonság". Szeretnek az emberek véleményt formálni.
A sznglit azzal cseszegetik, hogy mikor pasizik már be. Ha van pasi, hogy mikor lesz már gyerek. Ha van egy, hogy miért nincs kistesó.
De simán beléd gázolnak akkor is, ha pl. nem is tudják, hogy mondjuk szeretne az illető, csak nem jön össze...
Mindig akad valami "probléma", ami miatt be lehet szólni.
Nekem négy van. Én is kapok hideget-meleget. (Egy apától? Ezek becsúszak? Stb. stb)
El kell engedni ezeket, és megtalálni a boldogságodat!
Így van, egyik füleden be, másikon ki, vagy beszólsz az illetőnek valami igen bunkót amitől észbe kap, ha van olyanja...
Nekem a saját "családom" is mondogatja már most, hogy majd az én kisbabám így, úgy, meg hogy lesz majd stb. stb.
Ami több okból is röhej, egyrészt a barátommal alig 2 éve vagyunk együtt, az sem fordult még komolyra, én magam is gyerek vagyok még, és a "családom" sem épp jeles a gyereknevelésből, sőt!!!
A szüleim nem neveltek, az nehéz lehetett, lepasszoltak a nagyszüleimnek, könnyebb volt... Azoknak akik felnevelték az 'apámat' aki egy... megcsalta anyám, aztán elhagyott minket, nem érdeklem én sem. Anyám se nagyon nevelt, bezárkózott a szobájába, mert az apai nagyszüleim akikkel éltünk állandóan cseszegették meg bántották.
Na most ott tartunk hogy mindketten élik a saját életüket, én kallódom, keresem a helyem de nem találom, de a gyerek az lesz majd biztosan, mert KELL. -.-"
Vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!