Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valaki anyuka elmagyarázná,...

Valaki anyuka elmagyarázná, mi történik ilyenkor?

Figyelt kérdés

Társasház, a szembeszomszéd rendszeresen kiteszi babakocsiban az üvöltő gyereket a folyosóra. Ez nagyon poénos, mert a folyosó visszhangzik, így a mi lakásunk minden pontján zeng a gyereksírás. Mikor elunom, úgy 5 perc után, és nincs kint az édesanya (sosincs kint) akkor bevágom kétszer-háromszor a saját bejárati ajtónkat, hogy beleremeg az emelet, és akkor megjelenik és nagy dérrel-dúrral beviszi a gyerekét.

Próbáltam már felvenni vele a szemkontaktust, hogy megkérdezzem utána, mégis mi a fenét csinál ilyenkor, de sosem néz rám, sőt, mióta ezt először eljátszottuk (egy ideig türelmes voltam, nem csapkodtam az ajtómat, de besokalltam, semmi kedvem félórákig hallgatni a műsort) azóta odakint is látványosan elkerül, mint akit megbántottak. Szóval... mit csinál ez a nő és mégis mi baja van?

2018. okt. 25. 17:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%

De értelmes vagy!

Ahelyett, hogy megkérdeznéd, csapkodod az ajtót. :D

Egyébként ha zárt folyosó, nem szabadtéri függőfolyosó, értelmes oka nem lehet.

2018. okt. 25. 17:12
 2/15 A kérdező kommentje:
Már elnézést, de értelmesnek tartom magam. Ha nincs kint a nő, csak a gyerek visít -egyébként zárt folyosó- akkor viszonylag kevés módszerem van érzékeltetni, hogy elegem van a lármából. Esetleg ha néha én is kiülnék visítani a folyosóra, hogy ő is érezze át milyen is ez... de akkor meg hülyén érezném magam. Mindegy, ez a módszer működik, ebből ért a kishölgy, csak nem értem, mit művelünk és miért, mi ez a játék?
2018. okt. 25. 17:16
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Oda kell menni hozzá. Megkérdezni.

Bár úgysem fog normális választ adni. Én lehet túl gondolom ezt, nem hiszem hogy a legjobb megoldás, de én kikeresném neten, hogy a ház melyik védőnőhöz tartozik és adnék egy jelentést, hogy ezt láttam.

Ezek az infók publikusan elérhetőek, illetve a szomszéd nevét úgysem mondod be gondolom csak a házat, nem hiszem hogy bűncselekményt tennél. Vagy rosszul tudom, kedves mindenki?

Én a gyereket sajnálom nagyon a sztoriban.

2018. okt. 25. 17:19
 4/15 anonim ***** válasza:
22%

Nem játék ez. Nem tudja kezelni a gyermeke sírását, és besokallt, így kevésbé hallja. Ennyi.

Ha szabad levegőn van a "kint", akkor valahol érthető, mert sok baba a levegőváltozástól megnyugszik. Az én gyermekem pl. ha szabad levegőre vittem nyűgösebb napjain sűrűbben vagy hosszabb időre, abbahagyta a sírást. Van olyan, hogy a helyiségből kell kivinni a gyermeket, mert hiába dajkálod, továbbra is sír.

2018. okt. 25. 17:20
 5/15 anonim ***** válasza:
52%

"akkor viszonylag kevés módszerem van érzékeltetni,"

Valóban?

Normális ember bekopog, becsönget, ha baja van, nem ajtókat csapkod.

2018. okt. 25. 17:27
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem a szemkontaktust kell keresni egy beszélgetés kezdeményezéséhez.

Nekem tök egyértelmű lenne, hogy egy ilyen esetnél bekopogok és elmagyarázom neki a dolgokat. Nem ajtót csapkodok, mint az ovisok....🤦🏼‍♀️😅

2018. okt. 25. 17:33
 7/15 anonim ***** válasza:
72%

Értelmes ember nem hagyja felügyelet nélkül a gyerekét! Nehogy már a kérdező legyen a probléma a történetben... Eszem megáll!

Egyébként még egyszer előfordulna én jelenteném megfelelő szervek felé

2018. okt. 25. 17:35
 8/15 anonim ***** válasza:
47%

Ez a baj a társasházzal, mindenki úgy él, mintha egyedül lakna az egész kócerájban, alkalmazkodni, tolerálni senki nem tud.

Amit tennék: mikor sìr a baba, becsengetnék a hölgyhöz, és elmondanám neki, hogy zavar a gyereksìrás. Próbáljátok megbeszélni a dolgot.

Valószìnűleg azért rakja ki a picit, mert nem gondolja, hogy napközben a nagyothalló nyugdìjasokon kìvül más is otthon tartózkodik.

(Mellesleg az ajtócsapkodás szerintem végtelenül óvodás megoldás, pont azt bünteted vele, akinek nincs más eszköze arra, hogy elmondja, mi a baja. Gondolod, hogy a baba jókedvéből sìr?)

2018. okt. 25. 17:40
 9/15 anonim ***** válasza:
31%

"Nehogy már a kérdező legyen a probléma a történetben... Eszem megáll!"

Dehogynem! Mert semmire nem megy ezzel.

Hülye módszer egy hülye ellen és csak a gyerek szív.

2018. okt. 25. 17:45
 10/15 anonim ***** válasza:
39%

Nem lehet, hogy sétálni indulnak, és amíg öltözik, kirakja a hűvösebb folyosóra a már felöltöztetett kicsit?

De amúgy ja, csapkodás helyett igazán megkérdezhetted volna, miért bőg kinn a gyerek.

2018. okt. 25. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!