Valaki anyuka elmagyarázná, mi történik ilyenkor?
Társasház, a szembeszomszéd rendszeresen kiteszi babakocsiban az üvöltő gyereket a folyosóra. Ez nagyon poénos, mert a folyosó visszhangzik, így a mi lakásunk minden pontján zeng a gyereksírás. Mikor elunom, úgy 5 perc után, és nincs kint az édesanya (sosincs kint) akkor bevágom kétszer-háromszor a saját bejárati ajtónkat, hogy beleremeg az emelet, és akkor megjelenik és nagy dérrel-dúrral beviszi a gyerekét.
Próbáltam már felvenni vele a szemkontaktust, hogy megkérdezzem utána, mégis mi a fenét csinál ilyenkor, de sosem néz rám, sőt, mióta ezt először eljátszottuk (egy ideig türelmes voltam, nem csapkodtam az ajtómat, de besokalltam, semmi kedvem félórákig hallgatni a műsort) azóta odakint is látványosan elkerül, mint akit megbántottak. Szóval... mit csinál ez a nő és mégis mi baja van?
De értelmes vagy!
Ahelyett, hogy megkérdeznéd, csapkodod az ajtót. :D
Egyébként ha zárt folyosó, nem szabadtéri függőfolyosó, értelmes oka nem lehet.
Oda kell menni hozzá. Megkérdezni.
Bár úgysem fog normális választ adni. Én lehet túl gondolom ezt, nem hiszem hogy a legjobb megoldás, de én kikeresném neten, hogy a ház melyik védőnőhöz tartozik és adnék egy jelentést, hogy ezt láttam.
Ezek az infók publikusan elérhetőek, illetve a szomszéd nevét úgysem mondod be gondolom csak a házat, nem hiszem hogy bűncselekményt tennél. Vagy rosszul tudom, kedves mindenki?
Én a gyereket sajnálom nagyon a sztoriban.
Nem játék ez. Nem tudja kezelni a gyermeke sírását, és besokallt, így kevésbé hallja. Ennyi.
Ha szabad levegőn van a "kint", akkor valahol érthető, mert sok baba a levegőváltozástól megnyugszik. Az én gyermekem pl. ha szabad levegőre vittem nyűgösebb napjain sűrűbben vagy hosszabb időre, abbahagyta a sírást. Van olyan, hogy a helyiségből kell kivinni a gyermeket, mert hiába dajkálod, továbbra is sír.
"akkor viszonylag kevés módszerem van érzékeltetni,"
Valóban?
Normális ember bekopog, becsönget, ha baja van, nem ajtókat csapkod.
Nem a szemkontaktust kell keresni egy beszélgetés kezdeményezéséhez.
Nekem tök egyértelmű lenne, hogy egy ilyen esetnél bekopogok és elmagyarázom neki a dolgokat. Nem ajtót csapkodok, mint az ovisok....🤦🏼♀️😅
Értelmes ember nem hagyja felügyelet nélkül a gyerekét! Nehogy már a kérdező legyen a probléma a történetben... Eszem megáll!
Egyébként még egyszer előfordulna én jelenteném megfelelő szervek felé
Ez a baj a társasházzal, mindenki úgy él, mintha egyedül lakna az egész kócerájban, alkalmazkodni, tolerálni senki nem tud.
Amit tennék: mikor sìr a baba, becsengetnék a hölgyhöz, és elmondanám neki, hogy zavar a gyereksìrás. Próbáljátok megbeszélni a dolgot.
Valószìnűleg azért rakja ki a picit, mert nem gondolja, hogy napközben a nagyothalló nyugdìjasokon kìvül más is otthon tartózkodik.
(Mellesleg az ajtócsapkodás szerintem végtelenül óvodás megoldás, pont azt bünteted vele, akinek nincs más eszköze arra, hogy elmondja, mi a baja. Gondolod, hogy a baba jókedvéből sìr?)
"Nehogy már a kérdező legyen a probléma a történetben... Eszem megáll!"
Dehogynem! Mert semmire nem megy ezzel.
Hülye módszer egy hülye ellen és csak a gyerek szív.
Nem lehet, hogy sétálni indulnak, és amíg öltözik, kirakja a hűvösebb folyosóra a már felöltöztetett kicsit?
De amúgy ja, csapkodás helyett igazán megkérdezhetted volna, miért bőg kinn a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!