Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túl komolyan veszem a dolgokat...

Túl komolyan veszem a dolgokat és ezért iszonyú energiákat emészt fel a gyereknevelés, hogyan engedjem el?

Figyelt kérdés

Az ovistársak szüleinél azt látom, hogy csak állnak, beszélgetnek, a gyerekeik meg kb. azt csinálnak, amit akarnak. Ha együtt megyünk akárhová, üvöltenek a buszon, rohangálnak a járdán fel-alá, össze-vissza esznek és isznak játék közben akár, nincs rendszer az életükben.

Ehhez képest én felnőttként is eléggé fegyelmezett, rendszerező életet élek, napirendünk van, asztalnál eszünk csak, az étkezéseknek van neve, nem eszünk chipset vagy csokikat, mint a barátok gyerekei a játszótéren, és én nem bírom, ha a gyerekeim rendetlenkednek az utcán vagy kiabálnak a tömegközelkedésen. Tudom, érzem, hogy szigorú vagyok, és más szülők is ferde szemmel néznek rám emiatt.

Fáradt is vagyok, mert nehéz őket kordában tartani, de úgy érzem, hogy ha elengedem az irányítást, akkor anarchiává válik az életem (2 ovisom van).

Ti mennyire vagytok lazák? Hogy csináljátok?

2018. okt. 25. 14:10
 1/7 anonim ***** válasza:

nem vagyok sem túl laza sem túl feszes. Ösztönből nevelek, ennyi a titok. hogy más anya milyen, azzal nem nagyon foglalkozom. van ilyen is olyan is. én szeretem a rendet, a rendszert, sőt vannak olyna dolgaim etéren, amik miatt egyesek pszichológushoz küldenének szerintem kényszerbetegség miatt :)

viszont ott a párom aki ellensúlyoz. a gyereknevelés két ember dolga nem csak az enyém. amikor nálam elgurul a gyógyszer ő szépen helyre tesz. és vica versa. a kiegyensúlyozott családi légkör kiegyensúlyozott gyereket teremt :)

2018. okt. 25. 14:19
 2/7 anonim ***** válasza:
96%

Egy dolog a rendszer és egy másik az értelmetlen túlkontroll.

Egy gyereknek alapvető szabályok kellenek ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, de ez a lefekvés idejére vagy az étkezési szabályokra vonatkozva jó dolog.

Egy ovistól azt elvárni, hogy minden helyzetben felnőttesen rendezett, csöndes és "jó"legyen, az viszont balgaság. És igen, egy gyerek néha kiabál az utcán. Nyilvána cél az, hogy lassan megtanulja szabályozni ezt, de ezen görcsölni hülyeség. Csak magaddal tolsz ki.

Nálunk is asztalnál evés van, meg fix alvási rend, és a többi, de a felajzva egy program után hangosabban beszél nyilvános helyen a 4 éves, nem fogom letorkollni, hanem megpróbálom szépen, lassan rávenni a halkításra. Mégis be lehet velük ülni egy étterembe análkül, hogy róluk szólna minden.

A gyerek nem felnőtt. Ha mindentől idegbeteg leszel, amiben felnőtt korukig különbönek a felnőttektől, akkor 18 éves korukra be fognak zárni egy zárt intézménybe :)

2018. okt. 25. 14:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Á, nem kell erre 18 éves korukig várni, már érik, sajnos ... :(
2018. okt. 25. 14:47
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem te valóban neveled a gyerekeidet. Amit itt leírtál, nem tűnik sem nagyon szigorúnak, sem túlkontrollnak. De azt elhiszem, hogy nagyon kimerítő lehet...
2018. okt. 25. 16:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Nehéz megmagyarázni a gyerekeimnek, mi a normális viselkedés, amikor egyetlen barátjukra se szól rá egyetlen szülője sem, hogy ne kiabáljanak a buszon. Mintha én esnék túlzásokba.
2018. okt. 25. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most örülök hogy jó helyen lakom. Nálunk 10ből 8 szülő rászól a gyerekére a fenti esetekben és alapvetően jó a közösség mind az oviban mind a helyi kismama közösségekben
2018. okt. 25. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
Legfeljebb azt tudod tenni, hogy kiállsz a kulturált, civilizált nevelésmód mellett. A példák adottak, már csak enyhén csípős tőmondatokba kell csomagolnod őket, nem? :) Mondj egy jó okot a behódolásra! :)
2018. okt. 25. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!