Visszamentem dolgozni, de nagyon nem birom. Mi a megoldas?
Egy allami cegnel dolgozom irodaban Bp-en, minimalbert keresem, ebbol meg kell vennem a BKv berletet is.
Miutan visszavettek Gyesrol, kozoltek, hogy a 3 szakvizsgamat ami a munkamhoz kell, ujra el kell vegeznem.
Budapesttol 80 kmre lakom, napi 3.5 orat utazok odavissza ami olyan szinten megterhelo, hogy minden este ugy erzem meghalok. Es mellette ott a 3 eves gyermekem.
Alig alszom, hajnalba forgolodok, emiatt remegek az almossagtol, egyszeruen ugy erzem nem birom ezt a bejarast a sok szellemi munkat .. a tanulastol meg elore rettegek, nem fog az agyam. Az elso heten nem is dolgoztam csak bementem es vartam a jogosultsagokra. Teljesen kikeszultem estere, nem nyavalygok tenyleg . A 3 evnyi gyerekneveles nem alvas utan ez a 3.5 ora massziv utazas majd 9ora munka valami iszonyu.
Mit tegyek ?
Ja a kornyekunkon kb alig van munka vagy ha van is es meghalljak, hogy beteg a gyerek egybol lapatra tesznek.
De igy meg ki fogok keszulni. Pestre se tudok felkoltozni sajnos. Ti csinalnatok?
Ha költözni nem vagy hajlandó, akkor csak a munka keresés az opció a közelben.
Nem ezt kell szajkózni, hogy alig van.
A teljes családom vidéken él, Budapesttől 100-130 km-re és mind dolgoznak, diplomások, és nem keresnek kb kevesebbet mint én itt Budapesten.
Annyi multi van vidéken is már.
Ha van diplomád csak akad valami.
Ha Bp-től 80 kmre laksz, akkor feltételezem nem Szabolcs, nem Borsod.
Pontosan melyik környéken laksz? Milyen végzettséged van?
Ezt írd le, talán többet tudnánk segíteni ilyen infókkal.
Mik vagytok ti kedves kotozkodok? Multimilliarros cegtulajdonosok akik azonnal adnak allast ha megmondom az amugy nem publikus vegzettsegem (lakcimem, bankkartya pin kodom stb(
Minek adjam meg a vegzettsegem. Mi kozod hozza kedves kotozkodo. Hagyjuk mar.
A tobbi ertelmes valaszt koszonom!
Mindenképp a munkahelyváltásban kell gondolkodni. Gondolom az Alföldön laksz, ha 80 km-re bejársz minimálbérért. De azért ott is vannak lehetőségek.
Pl. gondold végig, érdemes-e ragaszkodni ilyen áron az irodai munkához. Vizsgázás, stressz, mindezt minimálbérért? Én inkább kétkezi munkát végeznék.
Nem írtad, mi a végzettséged, mihez értesz, de fölmerülhet a pályamódosítás (más szakma kitanulása is). Érdemes a munkaerőpiacot ebből a szempontból is feltérképezni, ill. munkaügyi központoknál érdeklődni. Esetleg támogatást is lehetne rá kérni.
Gondolom kertes házban laktok. Számoljatok utána, mennyi bevételt jelentene, ha otthon maradnál, komolyabban kertészkedni kezdenél, baromfit, nyulat tartanál. Nyilván ezt valami vállalkozói vagy őstermelői igazolvánnyal kéne, és adózni is utána, hogy TB-ellátott legyél és nyugdíjjogosultságot szerezz.
Lesz most két hosszú hétvége, azalatt ezt férjeddel beszéljétek át!
Csak azon csodálkozom egy kicsit, hogy szülés előtt mindezekre nem gondoltál. Minimálbérért akkor sem volt nagy biznisz ennyit utazni, hogy 8 órán át stresszben legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!