Akinek több gyereke van, nem érzi úgy, hogy ez kiszúrás velük?
Én is úgy látom, ahogy te, kérdező.
2 évvel idősebb a nővérem, és tiszta szívás lehettem neki gyerekként...
Nekem 1 gyerekem van, nem lesz több. Nem tudnék ketté szakadni.
Akinek több van, igyekeznek ellavírozni a teendők között úgy, hogy mindenkinek kevésbé legyen rossz. Persze gyerekektől is függ, vannak, akik eljátszanak egymással , és vannak, akik gyilkolják egymást egy légtérben.
De nem nagyon fogod hallani a több gyerekesektől, hogy bizony, hol az egyik szív, hol a másik.... Mert itt GYK-n mindenki tökéletes család.
11
Ezt kikérem magamnak, de inkább csak nevetek rajtad. Szánakozva.
Soha nem szenvedtem hátrányt amiatt, hogy több testvérem van, és a mi gyerekeink sem szenvednek hátrányt. De azt, hogy a szeretet sokszorozódik, minél többet adsz, csak az tudja meg, aki már sokat adott. És funkcionáilis családból származik.
Nem tudom, milyen lavírozásról beszélsz.
11
Újraolvastam: ha én egyedülálló anya lennék, mint te, én sem vállatam volna négyet. A 12-es voltam.
Max a szulonek szivas,sztem normalis csaladokban , normalis megoldasok vannak.
Anyu meselte h nalunk is voltak ilyen szívások, de érdekes erre pont nem emlekszem.. pedig sulis is voltam, amikor ilyesmit kellett megoldaniuk,lavírozniuk stb.
A jóra emlékszem leginkább!
"normálisabb felnőtt lesz abból, akinek van testvére."
Valóban? Azok is, akik felnőttként szóba se állnak egymással, vagy gyűlölködnek, pereskednek? Van egy csomó ismerősöm, aki egyke, és sokkal normálisabb, jószívűbb, mint az akinek testvére van.
De persze a 8 testvéres kisebbségi mindig jobb ember, mint az értelmiségi családba született egyke.
4en vagyunk tesók, gyerekként eszembe nem jutott, hogy ez valamiért hátrány lenne.
El sem tudtam képzelni, hogy egy gyerekem legyen.
Végül 3 lett.Néha eszembe jutott a kérdésed, mert a legnagyobb, nem nagyon szetette a másodikat. A harmadikat imádja mindkettő.
Sok a korkülönbség köztük. A nagy 20, a középső 13, a kicsi 2 lesz.
A nagy és középső nem nőtt össze.Pont az a 7 év mindig kiütközött.Minden időszakban.
Nem érzem , hogy kiszúrtam volna velük.
Annyira gáz ez a mindent megadni szöveg! Mit? Miért kellene nekem akár az 1 akár az 5 gyerekemnek mindent megadni? Nem én vagyok a Mikulás!
Szerintem az a rossz, ha nincs tesód. Most is itt gyurmaznak mellettem, imádják egymást. Én is a tesómat!
Én nem arról beszélek, hogy ész nélkül mindent meg kell adni a gyereknek. Nekem egy fiam van, de ettől még nem kell elkényesztetni. Viszont a múltkor vigyáztam még kettőre, és azt vettem észre, hogy bizony nem tudok ugy odafigyelni az enyemre, ha mutatni akar valamit, mert a kicsi épp leesik valahonnan, stb.
Illetve náluk látom, hogy a kicsit is vinni kell a fociedzésre, addig ott kínlódik a terem szélén, zavarja a nagyobbat, a kicsi menne haza, fáradt, de még nem lehet, stb.
Szerintem ezt egy ember nem tudja megoldani, mert nem tud két helyen lenni egyszerre.
Lehet, de felnőtt korában nem erre emlékszik az ember, de szerintem akkor és ott nem épp kellemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!