Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban ilyen létfontosságú...

Valóban ilyen létfontosságú lenne baba mellett a jogosítvány? A párom emiatt rágja a fülemet.

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok, nincs jogim. A párom viszont rágja a fülemet, hogy míg nincs meg a baba, tegyem le, mert nélkülözhetetlen lesz. Engem ez soha nem vonzott, mindig megoldottam a dolgot, ha mennem kellett valahova, mikor ő nem tudott elvinni, akkor ugye taxi. Ti mit gondoltok erről?
2018. okt. 2. 16:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%
Csináld, ha teheted. Nekem az otthon levős korszakban nem volt kocsim, bár jogsim igen. Sokszor jól jött volna, bár persze megoldottam. Most már dolgozom, reggel sietek, munka után rohanok a gyerekért... nagyon nehéz és fárasztó lenne kocsi nélkül, nekem is és a kisfiamnak is.
2018. okt. 2. 19:20
 12/24 anonim ***** válasza:
64%
Én Budapest belvárosi vagyok, de pont ezért kell a kocsi. Tömegközlekedéstől undorodom, csak végszükség esetén használjuk, főleg két pici gyerekkel. Oviba, bölcsibe, munkába biciklivel és rollerral járunk. Családlátogatni illetve kirándulni hétvégente kocsival.
2018. okt. 2. 20:09
 13/24 anonim ***** válasza:
60%

3 gyerekem van,jogsim nincs.

igaz,bogy minden a se..unkben van(suli 10 perc seta,bolcsi a haz mogott,melo 15 perc seta,bolt 5 perc setan belul 5,orvos 2 percre,gy.tar szinten 2 percre es sorohatnam)

igy nekem teljesen felesleges.nem hianyzik.

van autonk amugy,havi 1x nagybevasarolunk,akkor megveszek mindent amit lehet,utana mar csak pekaruert,tejert ilyenekert kell beugrani.munka utan bolcsi,suli fele menet elintezem.

ugyelet gyalogosan max 15 perc,nemnagyon viszem oda a gyerekeket.csak ha nagyon muszaj(spec hanyassal sosem,minek?azzal ugysem csinalnak semmit.40 fokos lazzal maximum,ha nem tudom levinni.arra meg taxi ha epp apjuk dolgozik(taxi allomas a haz elott)

nah,szoval nekem felesleges.

de ahogy mar irtak,ha falun,eldugott helyen laktok,esetleg varos szelen akkor igen,szerintem is hasznos.de terhesen nem allnek neki mar.

2018. okt. 2. 20:49
 14/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem az ügyeletre vittem hányással a gyereket, hanem kórházba. Kiszáradás szélén volt már, szóval nem kell bagatelizálni. Ügyeletre viszem mondjuk kötőhártyagyulladással. Ne kelljen már hétfőig szenvednie, ha szombaton is kaphat gyógyszert.
2018. okt. 2. 21:02
 15/24 anonim ***** válasza:
33%

Nyíregyházán élünk,belvárosban,2.5 éves gyerekkel. Kocsi,jogsi van a férjemnek. Nekem nincs,és nem is lesz. Minden itt van 5 perce ( bolt,orvos,bölcsi,ovi,iskola..). Nagybevásárolni elmegyünk autóval,amúgy minden itt van. Munkába gyalog járok,ez 10 perc. Fejlesztőbe gyalog,kb 20 perc ( babakocsival). Minden itt van.

Nekem is mondta a férjem már többször..főleg régebben. Egyszer már elkezdtem,akkor még nem ismertük egymást,de abbagagytam. Annyi ideig közlekedtem 2 keréken,hogy egyszerűen nem érzem a kocsit. Ez van.

2018. okt. 2. 21:04
 16/24 anonim ***** válasza:

oke,nekem a korhaz is 5 perc setara van.

es mire ott parkolot talalnek autoval,addigra gyalogasan mar az infuziot kotik a gyereknek.

es v.szinuleg szerencses is vagyok,hogy soha egyik gyerekemmel sem kellett igazan orvoshoz rohanni (meg).

2018. okt. 3. 06:23
 17/24 anonim ***** válasza:

Nekem kellett, de nem a saját autó lett volna a legcélszerúbb megoldás, hogy még idegbajjal vezetek, egyedül kínlódjon (hányja össze magát, sírjon, ájuljon el...) a hátsó ülésen.

Ha olyan nagy a baj, hogy minden perc számít, mentő kell. 7 hónapos korában rohammentő vitt pl.

Ha nem akkora a baj, taxi. A saját autó és a taxi óriási hátránya még tényleg sürgős esetben, hogy ugyanúgy kiváratják veletek a sort, mielőtt felvennék osztályra. Míg ha mentó hoz beteget, rögtön orvoshoz kerül.

2018. okt. 3. 06:35
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

Ha megtehetitek kezd el csinálni, maximum nem használod annyit.

Jogsit szerezni nem azt jelenti hogy a jövőben mindenhova autóval kell menni, de valóban jó, ha van, és adódhatnak még olyan élethelyzetek mikor hiányolni fogod.

2018. okt. 3. 08:25
 19/24 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon függ attól, hogy hol laktok. Mi pl. Budapest belvárosában teljesen kocsi nélkül élünk, mert soha nem kell. Sokat sétálunk, jó a közlekedés is, de amúgy is minden van a közelben. Utazáshoz sem használjuk, mert repülünk ugye. Ha valami nagyon olyan van, akkor meg taxizunk, de az ritka. Szóval a szokásaidtól és életmódodtól is függ, pl. mi nem járunk nagybevásárolni, szóval ahhoz sem kell, más meg szereti ezt, vagy szeret autózni Budapest környékén, vagy a Balatonra stb.
2018. okt. 3. 08:48
 20/24 anonim ***** válasza:

4 éves gyerek mellett jutottam odáig, hogy jogosítványom legyen. Sosem hiányzott, nem akartam vezetni, de enyhe családi nyomás (kaptam egy kicsi kocsit) hatására nekiveselkedtem.

Rém hosszú 6 hónap volt, és most, 4 év után is vannak helyzetek, amikor inkább elmegyek gyalog vagy biciklivel valahova, de tény, hogy rendkívül sokban megkönnyíti a jogosítvány az életemet.

2018. okt. 3. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!