Háztartásbeli anyukák, mennyi a család összbevétele?
Sokszor olvasom ebben a kategóriában, hogy anyuka nem megy vissza gyerekvállalás után dolgozni, mert elég a férj jövedelme.
Kíváncsi vagyok, hogy kinek mennyi az a pénz, amit elégségesnek ítél ahhoz, hogy otthon maradjon.
20!
Megegyszer: nem kell gyerek a háztartásbeliséghez és nemcsak nő lehet. Csupán a csökött magyar gondolkodás az, amit te írsz, aminek nem sok koze van a valósághoz. Az egyik szomszédom pl egy meleg házaspár, gyerek nélkül, egyikük htb, mivel a másik a munkája miatt rengeteget utazik, ők így döntötték. A masik egy diplomata nő és a férje, ott a férfi a háztartásbeli, 3 gyerekük van.
Mivel ez a gyerekvállalás és nevelés témakör, feltételezhetően a kérdező arra gondolt, hogy gyerek mellett valaki nem dolgozik. Ha 1 v 2 gyerekről beszélünk, akkor igen, az szimplán háztartásbeli, de 3 vagy több gyerek esetén a legkisebb 8, a legnagyobb 18 éves koráig lehet valaki főállású anya. Ha háztartásbeli, nem kap semmit, ha főállású anya akkor kb. 25 e ft-ot havonta (most ne kezdjük azt, h azt sem érdemelné meg, köszi)
Egyetértek az előttem szólókkal, ez sok mindentől függ, semmit nem érsz azzal, ha én leírom, h nekünk mennyi a bevételünk, mert tudod a mondást, a sokat is el lehet b...ni, a kicsit is be lehet osztani.
Kérdező, válaszodat alapul véve neked kellene eldönteni, hogy megfelelő-e mindenre ez az összeg. Minden család kiadásai egyéniek, van, aki nem akar vagy nem tud tartalékot képezni, nyaralani, nyugdíjra félre tenni, gyerekek taníttatására félre tenni, váratlan kiadásokra takarékoskodni.
Megint mások inkább nem nyaralnak vagy csak turkálóban vásárolnak ugyanezért.
És olyanok is vannak, akik a nő karrierjét nem tartják fontosnak. A kieső időre kalkuláljátok be a kiadásokba a te nyigdíjelőtakarékosságodat, ami fedezi a kieső időrnek megfelelő összeget.
Én 500.000 ft bevétellel, egykeresős modellben nem maradnék otthon 3 gyerekkel, túl kockázatosnak tartom. Elég egy szilánkos bokatörés, 4 hónap fekvéssel és kész az anyagi csőd.
Ehhez az “otthonülés, lustulás” témakörhöz egy gondolat: az én férjem délre jár dolgozni, este 8-10 között jön haza. Az anyja egyedül nevelte, soha életében nem végzett semmi házimunkát. Ezt továbbra sem teszi, viszont rengeteget keres, stresszes is a munkája, ő megmondta, hogy boldogan eltart, közös számlank van, arra veszek le amire akarok, és amennyit akarok, nem kéri számon soha, viszont ő aztán nem fog itthon semmit segíteni.
Szóval vagy megszakadok munka után a teljes háztartással, mindennel, és örökké veszekedek vele, vagy feladom a pincérnői “karrierem” amit amúgy sem szerettem igazán soha, rendben tartom az itthoni dolgokat, és kisimultan, higgadtan, elégedetlenkedés nélkül élünk együtt.
Sok ember, aki megteheti, ugyanígy van vele, ő dolgozik, belead a közösbe mindent, de cserébe otthon már csak lazítani akar. Nyilván ehhez az is kell, hogy a párja ne jogász, vagy hasonló legyen, az olyan karriert vétek is lenne feladni... de most nálunk mindketten hálásak vagyunk a másiknak, hogy az együttműködést csinálhatjuk így, a mindent megfelezés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!