Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kapnak ennyi támogatást...

Miért kapnak ennyi támogatást azok akik szülnek?

Figyelt kérdés

Nem értem miért kapnak ennyi támogatást azok akik szülnek.

Nem nekem, nem az államnak, maguknak szülnek, akkor miért én vagy te tartsuk el őket az adónkból?

Ingyen étkezés,tankönyvek, iskolakezdési támogatás, családi pótlék,stb.

Tisztelet a kivételnek!

De miért szülnek ennyi gyereket ha nem bírják eltartani?

Akit én ismerek és jól neveli a gyerekét/gyerekeit és jó körülmények között az félve vállalt gyereket, akit ismerek és napról napra élnek azok meg bevállaltak 5 év alatt 3-4 gyereket is.

Ahányszor olvastam mindig arra hivatkoznak hogy "kell az utánpótlás" de vajon azok a gyerekek jó utánpólások lesznek akik azt látják hogy anyuka egésznap otthon ül a 8 általánosával és a támogatásokból lassan többet kap mint egy dolgozó ember?

Oké, hogy fiatalon kell gyereket vállalni de legalább 3-4 olyan "családot" ismerek személyesen akik 25 év alattiak, aluliskolázottak, nincsen semmilyen alapjuk. Albérletről albérletre járnak, szalagmunka apukának, anyuka meg otthon ül. 1 év alatti munkaviszonnyal 8 általánossal.

Ezek az emberek nem is vágynak jobbra? Nem akarnak elmenni valaha nyaralni, étteremben enni, 1 vagy 2 gyereket tisztességgel felnevelni úgy hogy van mondjuk egy szakma anyuka és apuka mögött nem csak a 8 általános?

Tényleg érdekelne hogy miért ilyenek, mert közben a facebookon meg osztják meg a lenéző nagyképű posztokat, hogy "Egy igazi anya...." meg "Nem tudod mit értem el az életben..." meg ehhez hasonló kezdetű szövegek.

2018. szept. 22. 23:19
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Én nem sajnálok senkitől semmit, négy gyerekkel nehéz is lenne.

Azonban aki elmúlt 35, az már nem vagy csak minimálnyugdíjat fog kapni (kb. 49 ezer ft) ugyanis a korfa így alakul, plusz ott a kivándorlás is. Erre nem kellene sem alapozi, sem azzal védekezni, mert már kifutó érv. A jelen dolgozó generáció az első, aki eltartja a gyerekeit, meg kell keresse a saját nyugdíját és jelenleg eltartja a szüleit is, azaz a jelen nyugdíjasait is.

Szerintem sok pénzt fordít a társadalom a gyerekvállalásra: családi kedvezmények, adókedvezmény, gyes+gyed, csed, családi pótlék. Szerintem ez elég hangsúlyos együtt.

Kérdező, ez azért van így, mert a gyerek védendő társadalmi érdek.

2018. szept. 23. 16:09
 32/34 anonim ***** válasza:
60%

"Te részeg vagy?"

Miért lennék részeg? Csak falun élek, ahol rengeteg segélyen élő ember van, aki a segélyt a kocsmában issza el vagy elcigizi. És a segélyt a mi adónkból kapja. Mi haszna ennek? Semmi.

Míg minden értelmes ember tudja, hogy senki nem abból fog nyugdíjat kapni, amit tőle levonnak, hanem az aktuális dolgozó emberek nyugdíjjárulékából kapják a nyugdíjat. Tehát ha nincs elég gyerek, nem lesz elég felnőtt ember, aki dolgozik járulékot fizet, ezáltal aki ezután lesz nyugdíjas, azoknak nem lesz miből nyugdíjat fizetni.

2018. szept. 23. 18:01
 33/34 anonim ***** válasza:
32-es: nem neked szólt a kérdés, hanem egy korábban törölt 29-esnek. Nem ok nélkül törölték.
2018. szept. 23. 18:37
 34/34 anonim ***** válasza:

"Mondjuk a "8-általános"-típusú embereken ne csodálkozz. Annyira buták, mint a kakaós csiga... Az alapvető ösztöneiken kívül másra nem képesek."

Nyilván nem. Főleg ilyenekre, hogy vagy az elhízottsága miatti gerincproblémái, vagy a szellemi visszamaradottsága miatt leszázalékoltassa magát, mellé közmunkázzon olyan helyen, ahova be se kell menni és még mellette full feketén kőművesmunkákat vállaljon kb folyamatosan, á, tök ösztönlények, alig pörgetik a többletüket üzletelgetéssel, aztán többéves BMW-kben nyomorognak a kiccsaláddal...

2018. szept. 23. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!