Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kapnak ennyi támogatást...

Miért kapnak ennyi támogatást azok akik szülnek?

Figyelt kérdés

Nem értem miért kapnak ennyi támogatást azok akik szülnek.

Nem nekem, nem az államnak, maguknak szülnek, akkor miért én vagy te tartsuk el őket az adónkból?

Ingyen étkezés,tankönyvek, iskolakezdési támogatás, családi pótlék,stb.

Tisztelet a kivételnek!

De miért szülnek ennyi gyereket ha nem bírják eltartani?

Akit én ismerek és jól neveli a gyerekét/gyerekeit és jó körülmények között az félve vállalt gyereket, akit ismerek és napról napra élnek azok meg bevállaltak 5 év alatt 3-4 gyereket is.

Ahányszor olvastam mindig arra hivatkoznak hogy "kell az utánpótlás" de vajon azok a gyerekek jó utánpólások lesznek akik azt látják hogy anyuka egésznap otthon ül a 8 általánosával és a támogatásokból lassan többet kap mint egy dolgozó ember?

Oké, hogy fiatalon kell gyereket vállalni de legalább 3-4 olyan "családot" ismerek személyesen akik 25 év alattiak, aluliskolázottak, nincsen semmilyen alapjuk. Albérletről albérletre járnak, szalagmunka apukának, anyuka meg otthon ül. 1 év alatti munkaviszonnyal 8 általánossal.

Ezek az emberek nem is vágynak jobbra? Nem akarnak elmenni valaha nyaralni, étteremben enni, 1 vagy 2 gyereket tisztességgel felnevelni úgy hogy van mondjuk egy szakma anyuka és apuka mögött nem csak a 8 általános?

Tényleg érdekelne hogy miért ilyenek, mert közben a facebookon meg osztják meg a lenéző nagyképű posztokat, hogy "Egy igazi anya...." meg "Nem tudod mit értem el az életben..." meg ehhez hasonló kezdetű szövegek.

2018. szept. 22. 23:19
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
70%

Csak úgy halkan kérdezem tőled, te ostoba kérdező, mi az az annyi támogatást, amit kap az, aki szül?

Nem kellene általánosítani, de annyi eszed sincs, hogy felfogd. Én egyedül nevelem most már 15 éves lányom. Nem így terveztem, de így alakult. Öt éves kora óta élünk albérletben, több mint 20 éve dolgozom egy állami cégnél. Adózom, fizetek mindent rendesen. A 13700 ft családi pótlékon kívül soha semmilyen támogatást nem kaptam! Ezt sajnálod annyira? Egyszer próbáltam meg kérni, de kiderült, a nyomornál egy fokkal jobban élek...éhenhaláshoz sok, nyomorhoz kevés a fizetésem. Így gondoltam, lesz@rom, nem kérek én többet senkitől semmit. Ha tudok másodállást vállalok. Na ezt sajnálod ennyire te szerencsétlen? Miből gondolod, hogy aki szül, annak már minden ingyen van?

2018. szept. 23. 07:50
 22/34 anonim ***** válasza:
69%

Jaa, 22-es vagyok ismét. Nincs ingyen sem az étkezés, sem a tankönyv, iskolakezdési támogatást sem kaptam soha.

Te hány évet dolgoztál és adóztál eddig? Vagy csak a szád járatod?

2018. szept. 23. 07:52
 23/34 anonim ***** válasza:
70%
Téged tényleg az zavar h kisbabákat támogatnak? Az nem h a bortonben élő, bunozoket etetjuk?
2018. szept. 23. 09:02
 24/34 anonim ***** válasza:
29%

De ha nem lenne közérdek, mindenki fizethetné a saját cuccait. Én is szívesen eltenném havonta az egészségbiztosítást, és ha kell, akkor az ott van magándokira.

Ha majd egyszer ki kell jönnie a mentőnek vagy a tűzoltóknak, számlázzák ki utólag. Nekem ez sokkal szimpatikusabb. Az ilyen tök alap dolgok, mint amit mondtál, közvilágítás, azokért szívesen fizetek.

Így kajakra le vagyok húzva. Én fizetem a teljes áru bérletet, és én nem ülhetek le. Állni is csak akkor tudok, ha nem löknek fel babakocsival vagy banyatankkal.

Nem akarok gyereket, tehát soha nem kapja ezt senki vissza. Legalább kis tiszteletet szeretnék. Nem gusztustalan nézést, ha ülök a buszon.

2018. szept. 23. 09:34
 25/34 anonim ***** válasza:
73%
25ös...szerinted akinek gyereke van ingyen van a bérlet?Mitől van neked több jogod leülni a buszon mint egy gyerekesnek vagy idősnek?
2018. szept. 23. 09:51
 26/34 anonim ***** válasza:
67%
10.000 Ft-al több fizetést kapok, mint az, akinek nincs gyereke és kapok 12.200 Ft családi pótlékot. Ehhez képest fizetek havi szinten 23.000 Ft adót. Szóval miről beszélsz te?
2018. szept. 23. 10:58
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
09:34 El lehet menni az USA-ba, ott pontosan ez van, hogy mindenki mindent magánúton fizet. Magyarország jóléti állam, itt az állam biztosítja az alapvető szolgáltatásokat az adókból. Ha nem tetszik, kalap, kabát.
2018. szept. 23. 12:38
 28/34 anonim ***** válasza:
51%

22

Dehogynem kaptál több támogatást a családi pótlékon kívül. Szülési pénz, gyed, gyes, tgyás/csed, adókedvezmények.

2018. szept. 23. 14:31
 29/34 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes, hogy mennyien sajnálják a gyerekektől a pénzt.

De abba egyik sem gondol bele, ha nem lennének gyerekek, akik majd felnőnek, nekik is nyugdíjas korukra felkopna az álluk.

Illetve miért nem attól sajnálja egy-két ember a kérdezővel együtt, aki pl. segélyen él, lusta elmenni dolgozni és a segélyt a torkán ereszti le a kocsmába? Ténylegesen a kérdező és a többi, dolgozó ember adójából.

2018. szept. 23. 15:59
 30/34 anonim ***** válasza:
37%

29

Te részeg vagy?

2018. szept. 23. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!