Mit tehetnék ezekkel az érzésekkel? Hogyan küzdhetném le őket?
Jelenleg még nincs gyerekem, de a közeljövőben már esedékes lesz a dolog. Szeretem a gyerekeket, óvónőként is dolgozom, mégis rettegek attól, hogy a páromnak majd fontosabb lesz a gyerek, mint én. Persze, tudom, teljesen más szeretni a gyerekedet meg a férjedet/feleségedet, de mégis egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezekkel az érzésekkel. Szörnyű embernek érzem magam, hogy ilyen dolgok megfordulnak a fejemben, de talán ez oda vezethető vissza, hogy 2 éves koromban elhagyott az anyám, és a párom a legelső kapcsolatom, és félek attól, hogy a baba megszületése után én már nem is fogok számítani, csak a gyerek.
Van itt valaki esetleg, aki hasonló cipőben járt? Mit tehetnék?
23/N
Normális felnőtt értékek esetén mindkét félnek a gyerek(ek) lesz(nek) az abszolút elsők.
Ettől még a pár is szorosan követi őket a listán, de a gyerek az első.
De úgy látom én nőttem fel nagyon szerencsés családban. És szerencsére viszem is tovább ezt, mert nálunk is így van.
Hasonlóan érzek mint te. Engem nem hagytak el a szüleim, el se váltak a mai napig de az összes nevelési hibát elkövették ellenem, ami miatt szorongó lettem.
A párom nekem nem az első kapcsolatom, mégis félek hogy jobban szereti majd a gyerekünket mint engem. Az én értékrendemben a házastárs van az első helyen, hiszen az életre szól, a gyerekek viszont kirepülnek. Számomra az a természetes hogy a gyerek szükségleteit mindkét szülő maximálisan próbálja kielégíteni és szeressék persze de a pár maradjon az első lelki szinten.
Ez nem azt jelenti hogy ott a síró csecsemő és le van tojva mert épp beszélgetünk...
De gondolom nem vagyok normális.
A gyerek iránt érzett szeretet feltétel nélküli. Soha senki iránt nem érez ilyet az ember. Felesleges ilyeneken stresszelned, majd ha a babád 6-7-8 hónapos lesz, addigra megérted. Ha az elején “nem úgy szereted”, az is normális.
2 lányunk van, bármikor az életemet adnám értük. Ha választanom kellene, hogy ők, vagy a párom, őket választanám. És ezt a férjemtől is “elvárom”. Neki is a gyerek legyen a legelső helyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!