Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy féltékeny...

Normális, hogy féltékeny vagyok, ha más kézbe veszi a kisbabámat?

Figyelt kérdés

3 hónapos a kislányunk. Ha az apján kívűl más kézbe veszi, nagyon féltékeny tudok lenni és le sem veszem róluk a szememet, amíg az ölükben van. Több hétig voltunk kórházban, utána egy ideig nem akartam még látogatókat fogadni.

Eddig az anyósom volt nálunk, meg egyszer mi az én szüleimnél. Egyikükkel sincs egyébként semmi problémám, nem akarnak állandóan átjönni, nem hívogatnak minden nap. Szóval nem panaszkodhatok. De mikor ölbe veszik, babusgatják, a kislányom rájuk mosolyog, olyan féltékeny vagyok, alig várom, hogy visszaadják nekem. Nem tudom, hogy pontosan mire, talán, hogy először fogják, és mégis ilyen jól el van náluk. Kicsit talán azt szerettem volna, hogy inkább engem akarjon ilyenkor is. Persze tudom, hogy kicsi még ahhoz, hogy ilyen módon kötődjön hozzánk.

(Ettől persze még nem fogom nem megengedni, hogy megfogják.)

Ez normális, vagy már túlzás? Van aki még így van ezzel?

2018. szept. 11. 05:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

11

Akkor szülőként MINIMUM annyit illene tudnod, hogy az emberek nem robotok és nem egyformák, valamint minden szülés után megőrült hormonrendszert mást csinál a testtel.

Kérdező, normális. Csillapodik majd a dolog, ne aggódj.

2018. szept. 11. 09:02
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Túlzás.
2018. szept. 11. 09:24
 13/24 anonim ***** válasza:
44%

13

Igen, túlzás.

Ahogyan túlzás egy gyereket kitolni a vaginádon.

Túlzás a testedből táplálni.

Túlzás élete végéig aggódni érte.

Túlzás gyakran elsíri magad terhesség alatt.

Ez mind-mind túlzás. Mégis így történik.

2018. szept. 11. 09:44
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
Igen, túlzás, mert a hormonszint felborulása csupa túlzó, furcsa dolgot hoz ki az emberből, és mindenkiből mást. Ne aggódj kérdező, el fog múlni, de tényleg az eleje nagyon rázós tud lenni. Tudnék mesélni, hogy szülés után milyen dolgaim voltak! Aztán elmúlt, utólag meg derültem magamon milyen zizi voltam.
2018. szept. 11. 10:11
 15/24 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom, de én is így voltam az első szülésem után. Elmúlt.
2018. szept. 11. 10:56
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ez még úgyis túlzás hogy sokat voltatok kórházban

Három hónaposan nem vitted még el sehova?

Egész nap bezárkóztok, nem őrülsz meg?

Szerintem a fejedbe rendet kellene tenni, saját érdekedben

2018. szept. 11. 12:30
 17/24 anonim ***** válasza:
71%
8-as vagyok, nem gyerektelen. Pontosan három gyerekem van. 9, 15 és 18 évesek. És soha, senkinek sem könyörögtem, vigyék őket.
2018. szept. 11. 13:45
 18/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!

Utolsó előtti: dehogynem, minden nap megyünk sétálni, szoktunk menni kávézóba, kajáldába. Persze a babával. Ezzel nincsen gond.

Arra azért megkértem és fogom is kérni őket, hogy fertőtlenítsék le a kezüket, mielőtt megfogják, de nem féltem túlzóan őt a baciktól. Tehát igen, nem ettől félek, vagy, hogy elejtik, rosszul fogják stb. Most nem tudom leírni ezt az érzést, de akkor nagyon zavar.

2018. szept. 11. 23:15
 19/24 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem normális és biztos csillapodni fog ez az érzés. Én mondjuk azért se szetettem odaadni, mert olyan bénán fogták. De az enyém nem is szeretett nagyon másnál lenni.
2018. szept. 12. 09:45
 20/24 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Szerintem nálad valami nincs rendben. Milyen dolog már úgy gondolkodni, hogy a kislányod ne mosolyogjon senki másra a szülein kívül.

Én imádom, hogy a fiam a rokonainkkal is szuperül elvan. Így nyugodtan tudok ügyet intézni, tudom, hogy egy kis buli-fiú fog fogadni, ha haza érek és nem a küszöbön fog pancsolni a saját könnyeiben, nyálában. Imádom, hogy a baba foglalkozáson is mászik a többi babához, bandázik, nem a lábamba kapaszkodik és nyávog, hogy vegyem fel. Imádom, hogy a járókelőkkel keresi a szemkontaktust, vigyorog rájuk és szinte várja, hogy dícsérjék.

A kislányod belevalónak született, ha továbbra is ilyen passzív-agresszív módon állsz a körülöttetek zajló dolgokhoz, csak azt éred el vele, hogy számára is ez lesz a természetes. Aztán mondanom sem kell, mi lesz, ha egyszer ott kell hagyni bölcsiben, oviban...

2018. szept. 13. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!