Barát az ilyen? Lehet én reagálom túl?
Barátaink meghívtak egy hétvégére a nyaralójukba, de enyhe célzást tettek arra, hogy a kislányunkat ne vigyük magunkkal (két éves, nincs vele semmi gond, tud viselkedni stb.) Tudják, hogy nehezen tudjuk megoldani a gyerekfelügyeletet.
És még hozzátartozik, hogy ők most várják első babájukat.
Engem ez teljesen felháborított (majd én eldöntöm mikor hová nem viszem magammal a lányomat).
Máshol is voltak ennyire "kedvesek" a barátok?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ezt a kérdést tettem fel a családi kapcsolatoknál. Az egyik válaszoló ötlete alapján itt is felteszem!
Indul a MARSJÁRAT!!!!
Köszönöm mindenkinek a választ. Látom sok az ellentétes vélemény. Igaz, a kérdéshez nem minden részletet írtam le, de nem is ez a fontos. Így lenyugodva is úgy látom szeretném én eldönteni, hogy hová vigyük magunkkal a lányunkat, és hová nem. Az hiszem szülőként ehhez nekem jogom van.
Mellesleg: én mindenkit felfelé pontoztam, azt nem tudom mitől vannak ezek az alacsony százalékok.
Engem is hívtak a barátaim nyaralni 3 napra a Balatonra, de nálunk mondani sem kellett, számomra egyértelmű volt, hogy ez nem családias "nyaralás" lesz, hanem barátokkal történő, ahol lehet éjszakába nyúlóan dumálni, járkálni, stb. Ha gyerekestül akarok nyaralni (és fogok is), akkor oda a családdal megyek, nem a barátaimmal. Szóval szerintem ebben semmi felháborító nincs. Nekem is teljesen egyértelmű volt, hogy a barátaim nem a két és fél éves fiammal szeretnének nyaralni, mert akkor egyrészt este már csöndesebben kéne lenni (ők meg ugye nyilván nem azért mennek, hogy nyolc után suttogni kelljen), másrészt meg akkor én nem tudnék részt venni egy csomó programban, és így meg nem látnám értelmét egy barátokkal történő kiruccanásnak.
Ha te nem tudod, vagy esetleg nem is szeretnéd a gyerekfelügyeletet másra bízni, akkor egyszerűen nem mész el és szerveztek magatoknak családi nyaralást, hétvégét. Ilyen az élet.
Na jó, de most komolyan, nyilván pihenni akarnak. Ha ők szerveznek egy hétvégét, akkor ők, a házigazdák döntik el, hogy az milyen jellegű összejövetel legyen. Ha ők egy pihenős, lazulós, mindenféle kötöttségtől mentes hétvégét akarnak szevezni, ahol csak felnőttek vannak, ahol nem kell gyerek után szaladgálni, fix programokhoz igazodni (fürdés, evés, alvás), akkor nyilván azt kérik, hogy csak a felnőttek jöjjenek. Ezt egy házigazda egyértelműen megteheti. Viszont a meghívott meg azt teheti meg, hogy ha nincs ínyére a dolog, akkor nemet mond. Szerintem semmi sértő nincs a barátok kérésében. Ők valamit elterveztek (jelen esetben ezt a hétvégét), amit egy bizonyos módon szeretnének megvalósítani, ezért kérték, hogy ne gyerekkel menjenek. Ez épp olyan, mint hogy bizonyos alkalmakkor elvárják, hogy esélyiben jelenjen meg a vendég. Az sem bunkóság, amikor a meghívón kikötik, hogy milyen ruhában kell menni. Ha a meghívottnak ez nem tetszik, vagy nincs alkalomhoz illő ruhája, egyszerűen nem megy el, de megsértődni nyilván nem fog.
Van nekem több kisgyerekes barátnőm is, de még soha abból sértődés nem volt, ha bármelyikünk gyerek nélküli programot szervezett, és ezt a meghíváskor közölte is a többiekkel.
Kedves Kérdező!
Tedd már meg légyszi, hogy leírod, mi volt az az "enyhe célzás", amit a barátaitok tettek? Mennyire vagytok barátok? Mert nekem az jön le, hogy Ti igazából nem vagytok barátok, mert egy barátságban erről tudni kellene beszélni, és nem szabadna megsértődni, hogy gyerek nélkül invitálnak Titeket egy programba. Abban tökéletesen igazad van, hogy Te döntöd el, hová viszed a lányodat, és hová nem, tehát ha a meghívás úgy érkezett, hogy gyerek nélküli a program, teljesen egyértelmű, hogy nem mentek el.
én vagyok a jótanács válaszoló....:)
hát itt is elég vegyes, de talán nincs annyi szélsőséges válasz.....na annyira mégsem volt jó ötlet.....
valószínű mire neki megszületik már nem emlékeznek majd erre a sztorira, nem rosszindulatból mondom, de ezzel sajnos mindenki szembesül idővel, h a gyerek sok helyzetben akadály a gyerekteleneknek, fognak ők is.....bár ez nem megnyugtató tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!