Kedves anyukák! 19 hónapos lesz a lányom decemberben. Igazi vagy műfenyő legyen?
Áh szerintem nem kell ezt túl aggódni.
30 éves vagyok, fél éves voltam az első karácsonykor, másfél a második karácsonyomkor. Anno szüleimnél mindigis igazi fenyő volt, földtől plafonig érő. Mikor kicsi voltam, akkor még lucfenyőt tudtak csak venni, később áttértek a nordmannra (nem tudom jól írom-e?!). Sőt akkoriban még minden dísz üvegből volt.
Sosem volt se nekem sérülésem, se tesómnak. Sőt egyetlen barátomról se tudok, akit bántódás ért volna egy fenyő vagy dísz miatt.
Szóval miért nem döntitek el szimplán a saját elképzelésetek alapján?
Az én fiam körül műfenyő van, de az a fajta, amit más is említett, amit meg kell tapizni, hogy elhidd, hogy mű. De nem azért mű, mert féltem a tűlevelektől a fiam, hanem azért mert én szeretem a műfenyő tökéletességét, hogy minden irányból dús, tökéletes. És mert felnőttként már sajnálom, a kivágott fenyőket. Bár nyilván nagyobb varázsa van.
Egyébként lehet kapni nagyon jó minőségű valódi fenyőillatot árasztó illatosítót. Klasszul el is lehet dugni a fán. Én azt szoktam venni és így az illat is megvan :)
Mi sem az állattelepen élünk, hanem a házban, képzeld!
Nem dolgzunk munkahelyen, vállalkozásunk van, a férjem is napközben sokszor haza szalad, én pedig alapból itthon vagyok a kicsivel.
Nem olvastam a válaszokat.
Fiam áprilisi. Első évben még nem volt fánk (előtte ketten sosem állítottunk a férjemmel).
Amikor kicsit több, mint másfél éves volt, akkor vettünk fát. Mindig igazi fát veszünk. Bauhausban 4 vagy 6 ezer Ft a Normand 160 cm körüli. Ezt ugye még kb 20 cm-t emeli a talp. Így elég nagynak tűnik, és szép is. Nappaliban van, kb 2 méterre a kandallótól.
Nem mondom, hogy egyáltalán nem hullik, de mire vízkereszt van, kb 20-30%-ban hullajtja le a leveleit. Tehát végig szép marad.
A fát a plafonhoz is kikötjük, így nincs balesetveszély. Most már 5 éves a fiam, minden évben így van.
Mikor gyerek voltam, mindig igazi fánk volt. Ahogy idősödtem, élmény volt, hogy "én választhattam", mindig magas fánk volt. Persze, ahogy nőttem, baromi magas lettem, akkor mindig csak egy picit magasabb. :-) Szóval ennek is megvan a maga varázsa.
Kamasz voltam, mikor műfenyőre ruháztunk be, sok szempontból egyszerűbb. A fenyőillat pótolható.
Párommal összeköltözve már eleve műfenyőt vettünk - nem picikét, hanem olyan 150-60 cm körül, és a dohányzóasztalon áll, nem a földön. Gyönyörű fa, feldíszítve nem lehet megmondani, hogy nem igazi.
Ha gyerekünk lesz is marad a mű, legfeljebb nagyobb gyereknél választanék igazit, aki már értékeli a közös készülődést.
Ha talalunk szepet igazi lesz. :)
De 5ezerert nalunk az auchanban nem volt olyan magas fa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!