Két gyerekes anyukaként melyik munkahelyen dolgoznátok?
1. lehetőség : belvaros, ingázás, nagyon jó pénzért és klassz juttatásokért. Sajnos nem a legbiztosabb állás, gyermekeket csak este 5-6 körül látnám, reggel fél 6-kor kellene kelnem.
2. lehetőség : előzőhöz képest kevesebb fizetés, lehetőség van 80%ban otthonról dolgozni így ha gond van óvodában vagy iskolában egybol tudnék menni. Itt a gyerekeket tudnám reggel is vinni, de 2/3 pénz lenne mint az első esetben.
Igen, az én férjem igen. Nem csak választott, de létre is hozott magának egyet, fele annyi fizetésért, de minden nap örömmel kel fel. És mi örülünk neki, hogy megtalálta ezt. De az is igaz, hogy a gyerekekkel töltött idő is szempont a számára.
Ezt nem látom minden családban. Az anya vállaljon rugalmas munkát, kevesebb távolságra,kisebb időt vegyen el, mert ha menni kell... mintha apa nem tudna menni. Még él a gyakorlat, hogy "nem az ő dolga", ahogy az állásinterjúkon sem méregetik fura szemekkel, hogy "ugye nem vállalnak több gyereket", vagy gondolkodnak el a kérdésen, hogy beteg ovis mellé hányszor fog elkéretőzni. Gyanún felül áll, hogy majd az apa fog rohanni, ha csak nem egyedülálló apa, de az is ritka, mint a fehér holló.
17-es: igen, ez tökjól hangzik, csak a gyakorlatban nem működik.
Mi pl. az agglomerációban lakunk, ha Budapesten vállalnék munkát (itt nyilván találnék megfelelőt és jó fizetésért), akkor én is alig lennék itthon. Kb reggel 7-től este 6-7-ig biztos hogy nem. Nagylányom elsős, 8-kor már ágyban van, akkor mennyit látnám napközben? Nekem ez akkor sem érné meg ha álommeló lenne jó fizetésért.
A másik dolog hogy akkor ki menne el értük az oviba/iskolába? Nekünk nincs nagyszülői segítség, férjem 8-tól 5-ig dolgozik fix munkaidőben.
Én elkezdtem állást keresni és vért szenvedtem azon hogy olyat találjak ahol olyan a munkaidő hogy még emberi időben odaérjek utána az oviba/iskolába. Manapság már az is ritka h 4-ig tart csak a munkaidő, és akkor még ha nem közel dolgozol örülsz ha beesel 5-re..
Végül sikerült olyan állást találnom ahol rugalmas a munkaidő és a fizetés sem rossz (persze Budapesten nyilván több lenne), nem kell túlórázni és közel van, viszont szakmailag lehetne jobb is, de most ennek is nagyon örülök. Azt, hogy szakmailag lehetne jobb is, teljesen ellensúlyozza az, hogy a gyerekekkel többet lehetek. Semmi sem fekete vagy fehér, illetve mindenkinek magának kell eldöntenie hogy mi a fontosabb neki.
Igen, 24-es, igazad van, mindenki maga döntse el hogy mi a fontos neki.
23-as vagyok: Az agglomerációt nem tudnánk feladni, mert egyrészt a gyerekek már itt járnak oviba/iskolába, ezt nem bolygatnám már, másrészt Budapesten lakva sem lennénk sokkal előbbre, mert ott a belvárosba biztos nem költöznék , szerintem az gyerekkel nem túl ideális, legalábbis nekem (arról nem is ejtek szót h kétszer annyiba kerül egy családi ház Bpen, társasházba meg nem mennék) és ha nem a belvárosban laksz akkor ugyanúgy 1 óra alatt jutsz haza a munkahelyedről, illetve nagyon kicsi az esély hogy pont a lakóhelyedhez közel találsz álommelót álomfizetésért. Nehéz dolog ez ha valakinek gyereke van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!