Hová tudok fordulni ha a védőnővel van problémám? Ki az akinek jelenteni tudom?
Figyelt kérdés
Elhanyagol minket, mióta megszületett a kislányom (5hós) egyszer volt nálunk. Nem is hívott minket, 2szer voltunk szurin, és 3hete csak azért járunk mert keveset hízik a babám. Kimaradt egy védőoltása is a kislányomnak, könyörögni kell neki mindenért, és magam kell, hogy tájékozódjak mindenben mert ha én nem szólok, hogy kimaradt a 3hós oltásunk fel sem tűnik neki, foggalma nincs semmiről!! Ott tartunk, hogy el kell vinni a kislányom felülvizsgálatra (valószínűsíthető, hogy semmi baja, csak a biztonság kedvéért). Az sem tűnt fel neki, hogy nem hízik, a kiskönyvünkben kb semmi nincs kitöltve, a gépbe párszor már láttam, hogy utólag visz be kamu adatokat. Rettegek a felülvizsgálat miatt, mert kérdezni fogják, hogy miért nincs meg a kötelező oltása sem, miért hiányos a védőnői gondozás. És stresszelek egész nap a babám miatt... Szeretném ha megkapná az oltásait, mihamarabb!!! A háziorvos ugyan az mint a védőnő, faluban élünk igy nem igazán van más a környéken. Kérlek segítsetek, hová fordulhatok?2018. szept. 7. 21:03
11/25 A kérdező kommentje:
Én is így voltam vele eddig :D Csak az már sajnos nem olyan nagy buli ha elmaradnak a babád dolgai és a fejlődését sem követi figyelemmel :(
2018. szept. 7. 21:29
12/25 anonim válasza:
A te gyereked, nem pedig a védőnőé és az orvosé! Neked kell vinned és tudnod hogy éppen mit kell kapnia stb
13/25 anonim válasza:
Betegjogi képviselőhöz tudsz fordulni, keresd ki a lakhelyed szerinti illetékest, és ìrj neki. Név nélkül is lehet, és köteles kivizsgálni az esetet.
Környékbeli anyukàk mit mondanak? Velük is ìgy viselkedik?
14/25 anonim válasza:
Szerintem kicsit te is hibás vagy a dologban! Én telefonon beszéltem vele korábban, az első 2-3 hónapban volt. Utána én hívtam, hogy bemennénk mérésre, mert kívancsi vagyok. Oltás előtt szólt, de sokszor addigra már beoltattuk. Én mindig a netről infofnálódok ez ügyben, de az oltás alkalmával az orvos is elmondja, hogy mikor van a következő. Sok ajánlottat is beadattunk, nem mentem a védőnőt kérdezni, hogy lehet e vagy mikortól. Én örülök, hogy nem járt a nyakamra. Menjen nyugodtan ahhoz, ahol valóban szükség van rá, én el tudtam látni az első perctől a gyerekem. Szerintem te több felelősséget hárítasz rá, mint kellene.
15/25 A kérdező kommentje:
Itt a kötelezettségekről van szó és arról, hogy könyörögni kell neki mindenért! Tökéletesen el tudom látni a gyermekem az első perctől kezdve! Én is az internetről informálódok, ahogy leírtam már, én szóltam a hiányzó védőoltás miatt is.. Neki az lenne a dolga, hogy nyomon kövesse ezeket a dolgokat, nem nekem kéne szólnom miatta. Ezért kapja a fizetését, kutya kötelessége lenne! Nem régóta lakunk itt, így nincs sok ismerősöm a környéken, de a rendelőben hallottam jópárszor, nagyon sokan szídják! Hanyag, és senkire nincs ideje, miközben semmit sem csinál.
2018. szept. 7. 22:04
16/25 A kérdező kommentje:
Kedves 13as! Köszönöm szépen az érdembeli hozzászólásod :)
2018. szept. 7. 22:06
17/25 A kérdező kommentje:
Kedves 14es! Úgy látom vagy olvasni vagy értelmezni nem tudsz. Nálunk a védőnő ad időpontot a szurira is, egy épületben van a háziorvossal. Az orvos átjön a másik szobából fél perc alatt beadja a szurit aztán távozik is. Tehát nekem fel keresnem a védőnőt a szurihoz is, de örülök, hogy van olyan hely ahol ez normálisan működik :)
2018. szept. 7. 22:10
18/25 anonim válasza:
Úgy tudom, a védőnők szakmai felügyeletét az ÁNTSZ látja el. Azaz a megyei ÁNTSZ-ek 2011 óta a megyei kormányhivatalok alá vannak rendelve és a kormányhivatalok népegészségügyi főosztályainak hívják őket, de általában ugyanott és ugyanazok csinálják ezt.
19/25 anonim válasza:
Én egy magánorvosnál adtam le a gyerekem kartonját! Nálunk sem jó se a védőnő, se az orvos. Mikor nem kaptál időpontot miért nem rendezkedtél tűzön-vízen át? Felelőtlen vagy te is!
20/25 anonim válasza:
A vezető védőnőnél tudsz panaszt tenni, az ANTSZ-nél. Gyerekorvost tudsz váltani, védőnőt sajna nem. Én megértelek. A kötelező vizsgákatokról és védőoltásokról igenis neki kell tájékoztatnia. Havonta kell hozzá vinned a babát státuszra is, amit vezetnie kell a kiskönyvben, plusz alá is kell íratnia, hogy tájékoztatott. Másik védőnőt nem kapsz, max. a körmére koppint a vezető védőnő. Ha többen tennétek panaszt és bizonyítható a hanyagsága, mert ez az, akkor talán kirúgják és kapnál mást, de lehet elsősorban fegyelmit kapna. De készülj, ha megtudja, hogy te nyomtad fel, tuti nem lesz kellemes élmény egyik találkozás sem vele és ne feledd, hogy addig kell hozzá vinned a gyereket, míg iskolás nem lesz. Persze egy idő után csak évente egyszer. De ha faluról van szó, akkor szinte biztos, hogy ő az óvodai és iskolai védőnő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!