Lehet bármi jogi problémám ha eltitkolom a terhességem?
Ha nem a férjed akkor papíron nem az apja így később sem követelhet. Remélem nincs kiskapu..
Nem tudom hogy van-e szabály rá, de szerintem a terhességgel kapcsolatban mindig is a nőnek van joga a döntésekben. Ha nem vagytok papíron együtt, akkor egyedüli nevelőként leszel a gyermeked mellett.
De nem vagyok jogász!!! Ez csak a logikám..
Más kérdés, hogy emberileg el tudsz-e távolodni tőlük, vagy hogy te hogy viseled ezt az egészet. Mert kicsi a világ, úgy is ki fog derülni.
Első válaszoló vagyok.
Tegyük fel, hogy később apasági tesztet akar. Ahhoz is a Te beleegyezésed kell, nem? Hogy a gyermekedet alávesd egy ilyen vizsgálatnak. Szerintem házassági vagy apasági papír nélkül eléggé védve vagy. De csak szerintem.
egyébként az apa az apaság megállapítása iránt pert indíthat
jogi problémád nem valószínű, hogy lesz, de azt a gyereket valamiből, valahol, valahogy el kell tartani és fel is kell nevelni
Bajod nem lesz belőle, de nem éri meg hazudni, úgyis kiderül. Te döntöd el, hogy megtartod, vagy elveteted, sőt még azt is, hogy utána kérsz-e tartásdíjat vagy nem. (apaság hivatalos megállapítása után)
Viszont meggondolandó ilyen helyzetbe gyereket vállalni, a zaklatások valószínűleg ezután csak sűrűsödnének. HA eldöntötted, hogy megtartod, szerintem az a gerinces lépés, hogy erről az apa is tudjon.
Ahogy írod, nem a férjed és nincs apasági. Tehát semmi köze jogilag a gyerekhez. Se papírokat, se abortuszt nem követelhet.
Így persze te sem követelhetsz gyerektartást, de erről nem írtál, nyilván ez nem kérdéses.
Amúgy én biztosan valami mást mondtam volna. 12. hétig nagyobb eséllyel elmegy a baba, nem akarnám még ezt mondogatni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!